Mutlaka bir yerden başlayın!

45 yaşından sonra tanıştığı gitarı ile yazdığı şarkı sözlerine besteler yapmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Çok Sevgili arkadaşım Ümit Özen Sezgin…

Mutlaka bir yerden başlayın

Evli ve bir erkek çocuk annesi…

İki üniversite mezunu…

Uzun yıllar bankacı olarak çalıştıktan sonra, eğitimciliğe gönül vermiş.

Öğretmenlik yapmış çok uzun süre…

Çocukluğundan beri babasının sazı, müzik konusunda ona hep ilham verse de üniversite, iş hayatı, evlenip çocuk sahibi olmak gönlünün bir tarafındaki müziği hep ertelemesine sebep olmuş.

Dolayısı ile yeteneklerini de…

Çocuğunu kendisi büyütmek için iş hayatına verdiği aradan sonra geri dönmemiş tekrar iş hayatına…

Oğlu ilkokula başlayınca, artık içindeki müzik sevgisini ertelememe kararı almış.

Haberin Devamı

Bu defa gitar derslerine başlamış ve hatta bir süre sonra oğlu da gönül vermiş gitara, annesi gibi…

“Saz çalmak bana rahmetli babamın mirası aslında bu sebeple yeri çok ayrıdır ama oğlumla da 45 yaşından sonra beraberce gitar çalmanın keyfi de bir başka oldu, hatta sanki beni gençleştirdi, dinginleştirdi” diyor…

45 yaşından sonra tanıştığı gitarı ile yazdığı şarkı sözlerine besteler yapmaya başlıyor.

49 yaşında, oğlunun kendisine söylediği “Annemsin anlarsın “ sözlerini derleyip, hem oğluna hem rahmetli babasına yazdığı şarkı sözlerine beste yapıp iki şarkıdan oluşan bir CD çıkartıyor.

Aşağıdaki linkten şarkılarına ulaşabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=LhphaWwRtwo
http://www.youtube.com/watch?v=NARebR6T7FI

Ve diyor ki “Bu yaştan sonra böyle bir şey yapmak büyük bir cesaret gerektirir ama sanırım cesur bir kadınmışım ve iyi ki de yapmışım. Artık durmak yok yola devam ” diyor gülerek.

Ve herkese de tavsiyeler de bulunuyor; “Hayatı olduğu gibi kabul etmeyin, zenginleştirip renk katın. Her zaman yanınızda destek olan insanlar olmayabilir ama ne yapıp edin, sevdiğiniz ilgi duyduğunuz bir alanda kendinizi geliştirin, eğitin.

Bu sizin ruhunuza çok iyi gelecek. Şimdi artık kendinizi geliştirmek, uygun fiyatlarla uygun kurslar bulmak mümkün hatta internetten bile kendinizi geliştirebilirsiniz. Ama bir kursa gitme imkânınız varsa aynı zamanda sosyalleşmiş de oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Gönülden emek verilen hiçbir şey yoktur ki güzel olmasın. Siz kendiniz için bir şeyler yapar, üretirseniz, hayatınız daha anlamlı olur ve mutlu bir insan olursunuz. Mutlu bir insan olduğunuzda çevrenizdekileri de (anneniz, babanız, eşiniz, çocuğunuz…) mutlu edersiniz.”

Arzu ben, yaşınız kaç olursa olsun hiçbir zaman, hiç bir şey için geç değildir diyen; yeter ki gönülden isteyin, kendinize inanın ve mutlaka bir yerden başlayın.

Yazarın Tüm Yazıları