Kendimiz için bir şey yapalım

Bu aralık ayı, kendi kendinizle yüzleşmekten korkmadığınız ve arındığınız bir ay olur dilerim.

Haberin Devamı

Bir yıl daha bitti mi ne?

Yılın son ayına girdik de acaba nasıl geçtiğini fark ettik mi?

Bu sabah kızım “anne yeni yıl ağacımızı artık kurmalıyız” dedi. Dank etti, “evet bir yıl daha geçti hayatımızdan” dedim sessizce. Sonra bir şey yapmak geldi aklıma.

Beraberce yapalım sizinle. Kendimiz için, yarınlarımız için.

Kendimiz için bir şey yapalım

Alalım elimize kâğıt kalem ve yazalım bu yıl neler oldu hayatımızda diye.

Uzun uzun değil tek cümle ile hatta tek kelime bile yeter. Hangisi daha kolayınıza gelirse öyle yapın.

Sonra olan şeyleri düşündüğünüzde hangi duyguyu yaşadığınıza bakın ve o duyguyu da yazın.

Sevgi, öfke, hüzün, huzur, endişe, mutluluk…

Haberin Devamı

Duygularınızı tek bir kelime ile yazın. Eğer farklı olaylarda aynı duygunuz varsa onu tekrar tekrar yazın.

Ardından yazdığınız duygular içinde en çok hangi duyguyu yaşadığınıza bakın.

Eğer yaşadığınız duyguların çoğunluğu olumsuz duygularsa önce bu duyguları size yaşatanlara ve o olaylara teşekkür edin ve affedin onları, hatta kendi içinizde söyleyin affettiğinizi, yüzlerine söylemenize hiç gerek yok ama kalpten yapın bunu. Zihninizi susturarak.

Bu yaşadıklarınızın sonucunda hayat okulunun size neler öğrettiğine bir bakın. Sorun kendinize. Bu sene ben içsel olarak neler öğrendim? Hangi taraflarım beni yordu? Hangi duyguları daha fazla yaşadım? Ne yaptığımda hayatımda bir şeyler sarpa sardı? Ne yaptığımda huzura erdim? Bu soruları kendinize göre değiştirebilir, çoğaltabilirsiniz.

Önemli olan şey şu: Yaşanan şeylerin sorumluluğunu başkalarına yüklemeden üstünüze alabilmek ve kendinizle korkmadan yüzleşebilmektir. Kendimize acımadan bunu başarabildiğimizde ve yaşadığımız iyi ya da kötü her şeyin sorumlusu olduğumuzun bilincine vardığımızda, her şeyin ne kadar hızla, olumlu bir şekilde değişip dönüştüğüne şahitlik edeceksiniz. Tecrübe ile sabit :)

Eğer ne öğrendiğinizin farkına varabilirseniz ŞAHANE bir şey yapmış olursunuz kendiniz ve geleceğiniz için ve görünmeyen yüklerinizden kurtulmuş olursunuz bu sayede ve hatta size hizmet etmeyen bakış açılarınızdan ve sizi yoran tüm duygulardan arınabilirsiniz. Ne büyük bir rahatlama. Ne güzel bir hafifliktir bu. Tecrübe ettiklerinizin sizi bilgelik yoluna soktuğunun bile farkına varabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu aralık ayı, kendi kendinizle yüzleşmekten korkmadığınız ve arındığınız bir ay olur dilerim.

Arzu ben, yaşadığımız her olumsuzun içindeki hayrı görmeye niyet eden ve bu sayede değişim ve dönüşüm enerjisini sevgi ile kabul eden.

Yazarın Tüm Yazıları