Güle Güle 2018, Hoş gel 2019

Beni büyüttüğü, olgunlaştırdığı ve bana kattığı her şey için ve güle güle git 2018.

Haberin Devamı

Son bir kaç senedir her sene sonunda geçtiğimiz senenin muhasebesini yapıyorum ben kendimle. Neler yaşadım? Ne hatalar yaptım? Neler öğrendim? Ne dersler çıkardım? diye. Cevaplarımı verir, geçerdim. Hatta egomun kurbanı olup “süpersin Arzu; bence geçtin derslerini” derdim. Ama fark ettim ki bunları yaparken kendime torpil geçiyormuşum çünkü birden aynı sınavlara tekrar girerken buldum kendimi. “Dersimiz muhasebe ben bu sınavı vermemiş miydim? Şimdi tekrar niye giriyorum bu sınava?” dedim de nafile. Cevap net: “Geçememişsin” yani kendimle yüzleşememişim meğer.

Sonra birden bir aydınlanma oldu “Arzu sen okul yıllarında sınavlara hep yazarak çalışır ve çok başarılı olurdun, o zaman bu hayat sınavlarında da yazarak çalışmaya ne dersin?” Süper fikirmiş.

Haberin Devamı

İki senedir her yıl sonunda o yıl olanları düşünüp ne dersler aldığımı bir deftere yazıyorum.Önce zihnimin oyununa geliyorum çünkü her şeye bir bahanem var aslında. O öyle dedi, bu böyle yaptı. E direnç desen demir gibi maşallah kır kolaysa ama yazınca sonunda zihin kaybediyor, kendimle yüzleşiyorum. Kendime karşı dürüst oluyorum. Kolay mı? Hiç değil. Ama o dersleri almadığım zaman yaşadığım duygulara geri gidiyorum, kalbimin nasıl acıdığını hissediyorum ya o an, olmaaazz tekrar edemezsin bu dersi diyorum kendime. Yaza, çize, kendimle konuşa, oradan oraya çarpa vura derken birden keşfettim ki aslında herşey ne kadar da basitmiş.

1- Olan her ne ise kabul et

2- Hatalarını bul ve kendinle dürüst bir şekilde yüzleş (zihninin yarattığı hiç bir bahaneye izin verme, her şey sadece senin seçimin; hatırla)

3-Olanı asla bir daha tekrar etme ( işte kilit nokta, dersini aldığının göstergesi)

4- Ve sınavını geç.

İşte hepsi bu kadar basit ama aslında hiç değil. Denerseniz nasıl zor olduğunu göreceksiniz. Eğer kendinize karşı açık olursanız sonuç müthişşş. Tecrübe ile sabit.

Şimdi 2018’e çok ama çok teşekkür ediyorum. Beni büyüttüğü, olgunlaştırdığı ve bana kattığı her şey için ve güle güle git 2018.

ÇOK HOŞ GEL 2019

Gelirken sırt çantandan bana aileme ve tüm sevdiklerime ve bütün dünyaya çok hediye getir olur mu? Siparişlerimi buraya yazıyorum.

Bolca BARIŞ

Bolca VİCDAN

Bolca MERHAMET

Bolca MUTLULUK

Bolca ŞÜKÜR

Bolca SEVGİ

Bolca HUZUR

Bolca AŞK

Haberin Devamı

Bolca BOLLUK BEREKET bir de hayallerimizden bile öte güzellikler istiyorum senden, çok uzak diyarlardan geliyorsun ya gelirken siparişlerimi tüm dünyaya yayarak gel olur mu 2019?

Arzu ben, 2019’da siparişlerimin tüm dünyaya hemen teslim edileceğine inanan ve siparişlerini kapısını açmış dört gözle bekleyen....

Yazarın Tüm Yazıları