Engel yoktur aslında

Zaten hayran olduğum bir yazar, oyuncu ve tiyatrocudur İclal Aydın. Eğitim verdiğini duyunca gittim hemen.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu “İclal Aydın’la Gündüz Düşleri Atölyesi” isimli harika bir eğitime katıldım. Tek kelime ile muhteşemdi. Sevgili “Dialog Anlatım İletişim Merkezine” böyle bir eğitim düzenledikleri için gönülden teşekkür ederim.

Zaten hayran olduğum bir yazar, oyuncu ve tiyatrocudur İclal Aydın. Eğitim verdiğini duyunca gittim hemen. Seyrettim, dinledim, konuştum. Hem de bayıla bayıla :)

Eğitimine katıldıktan sonra, bir de harika bir eğitmen sıfatını ekledim kendisi için. Çünkü eğitimde, çok iz bırakan konuşmalar ve görseller vardı. Lise yıllarındaki öğretmenlerim böyle ders anlatsalardı sanırım Harvard’dan mezun olabilirdim :) 

Dostlarım da benim gibi kendisinin hayranı olunca, eğitimden sonra bütün kızlar toplandık ve neler anlattıysa ve bende ne iz bıraktıysa paylaştık…

Haberin Devamı

Bana göre eğitimde öyle değerli bilgiler vardı ki hayata dair; sizlerle de paylaşmak istedim burada.

Gerçek hayatlardan beyaz perdeye aktarılmış, birisi sağır bir diğeri kör iki ünlü ve çok yetenekli sanatçının yaşam hikâyelerinden kareler vardı eğitimde.

Ortak özellikleri sonradan engelli olmaları, müthiş yetenekleri, asla pes etmemeleri ve çalışkanlıklarıydı.

Bu kareleri seyredince şöyle diyor insan;

İnsanların bazı engellerinin olması, yeteneklerinin ortaya çıkartılmasında bir engel değildir.

İnsanların engellerinin olması, başarılı olmalarına da asla engel değildir; yeter ki azimle, büyük bir istekle çalışsınlar…

Aslında ‘korkularımıza yenilmez, cesur adımlar atarsak, yaşadığımız her durumu sevgiye, mutluluğa ve büyük başarılara dönüştürebiliriz’ in ne kadar gerçek olduğunun altını çizdi bu yaşam hikâyeleri dolayısı ile de bu eğitim.

Beni çok etkileyen bir diğer şey de filmdeki kör olan sanatçının bilge annesinin, oğlunun çaresizliği karşısında ona söylediği bir sözü oldu:

“Hiç kimsenin ya da hiç bir şeyin seni asla sakata dönüştürmesine izin verme."

Arzu ben, eğer bir şeyi başarmak istiyorsak hiçbir şey ve hiç kimse buna “ENGEL” değildire yürekten inanan.  

Yazarın Tüm Yazıları