Dört dörtlük yaşın farkındalıkları

Gerçekten de ne kadar özel yaşlarmış bu yaşlar… İnsan, neyi isteyip ne istemediğini öğrenirmiş ve ifade edermiş bu yaşlarda…

Haberin Devamı

Dört dörtlük (44) yaşa bastığım günlerdeyim ben :)

Başımda kavak yelleri, içimde hep bir mutluluk...

Gerçekten de ne kadar özel yaşlarmış bu yaşlar…

İnsan, neyi isteyip ne istemediğini öğrenirmiş ve ifade edermiş bu yaşlarda…

Dostlarının ayrımına varırmış. Bazı dostların sadece kötü gün dostu olduğunu, bazı dostların sadece iyi gün dostu olduğunu, bazı dostların hem iyi hem kötü gün dostu olduğunun farkına varır, herkesi ona göre bir yere koyarmış kalbinde. O zaman hayal kırıklıkları da az olurmuş insanın ama en güzel dostun Yaradan olduğunu anlarmış insan bu yaşlarda. Yaradan’la dertleşince dertlerinin nasıl hafiflediğine ve hatta yok olduğuna tanık olurmuş insan…

Geçmişteki hatalarından olgunlaşır, gelişirmiş ve yaşanan her şeyin bir şeye hizmet ettiğini öğrenirmiş bu yaşlarda insan…

Haberin Devamı

Mutsuzlukları, kötü dönemleri yaşayıp, ümidini kaybettiği zamanlarda gerçek aşkın Yaradan’a karşı olan aşk olduğunu keşfedermiş insan; en büyük koruyucunun, hayattaki en büyük sığınağın O olduğunu anlar ve sırtını dayarmış Yaradan’a. Duaların mucizevi gücüne şahit olurmuş bu yaşlarda insan.

Çok sevdiği insanlardan yardım isterken defalarca, elini uzatmayan o insanları da affedebilmeyi öğrenirmiş bu yaşlarda insan. Sessizce hayatlarından çıkıp, onları vicdanları ile baş başa bırakmanın en güzel yol olduğunu keşfedermiş insan.

Kendini, özünü iyice anlar, egosunu susturmak için uğraşırmış bu yaşlarda insan. Ben değil, Sen değil, BİZ demeyi; BİZ BİR’İZ demeyi öğrenir ve deneyimlermiş insan.

Hayatını sağlıklı, sevgi ve huzur ile geçirmek olurmuş hedefi bu yaşlarda.

Her şeye şükretmesini öğrenirmiş bu yaşlarda insan. Olumsuzlukların arkasında bir hayır olduğuna inanır ve şükrettikçe daha büyük güzelliklere tanık olurmuş insan.

“Tanrı önüne bir taş koyup da düşersen, şükret; çünkü daha büyük bir şeyden korumuştur seni “ diye düşünürmüş bu yaşta insan.

Yaradan’dan başka kimseye verilecek bir hesabın olmadığını anlarmış bu yaşlarda insan.

Arzu ben, herkese şükretmeyi, Yaradan’a sığınmayı tavsiye eden hayattaki en güzel dostun varlığına olan aşkın, insanın hayatının mucizevi bir şekilde değiştiğine tanıklık eden, dört dörtlük yaşını sevgi ve huzur ile kutlayan, yeni doğmuş bir bebek :)

Yazarın Tüm Yazıları