Canım Atama

Kadınlar gökyüzünde de olmalı dedin Sabiha Gökçen’i göklere çıkarttın. O da yetmedi kadınlar sahnede de olmalı dedin Afife Jale’yi sahneye çıkarttın.

Haberin Devamı

Bu yazıyı bu linki açıp eşliğinde okumanızı rica ederim.

29 Ekim sen ne güzel bir günsün. Bugüne şükürler olsun.

Biz ne kadar şanslı bir milletiz ki ülkemizi Atatürk gibi yüce bir önder yönetmiş, yetmemiş ülkesi için cephede savaşmış korkmadan, kaçmadan halkı ile kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe.

Canım Atam, sen ne büyük bir insandın ki, o dönemde biz halkına kendimizi yönetme yetkisi verdin, seçtiğimiz milletvekilleri ile. Yaptıklarına şükran borçluyuz canım Atam.

Canım Atam, sen ne kadar vizyonu geniş bir insandın ki, dedin ki  "Bütün nesli anneler büyütür, emek verir, kadınlar erkeklerin önünde olmalı”.

Seçme ve seçilme hakkı Avrupa’da bile yokken sen biz kadınlara seçme seçilme hakkını verdin.

Yetmedi, kadınlar gökyüzünde de olmalı dedin Sabiha Gökçen’i göklere çıkarttın. O da yetmedi kadınlar sahnede de olmalı dedin Afife Jale’yi sahneye çıkarttın. Canım Atam, sen ülkemizin, biz kadınların önünü açtın, yollarımızı güneş gibi aydınlattın. Bunun için savaş verdin. Sana olan borcumuzu ne yapsak ne söylesek ödeyemeyiz ama Canım Atam... 

Haberin Devamı

Canım Atama

Açtığın yolda,

Gösterdiğin hedefe,

Durmadan yürüyeceğime and içerim.

Varlığım;

Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!

Arzu ben, Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir saygı, sevgi, şükran ve çok büyük bir özlemle anan, açtığı yollar için binlerce kere şükürler eden ÖZGÜR bir Türk kadını, bir Türk evladı, bir Türk anası…

Yazarın Tüm Yazıları