Bir şans ver kendine

Geçen akşam televizyonda çok severek seyrettiğim dizi filmim vardı. Konusunu değil ama orada beni çok etkileyen bir bölüm ile ilgili paylaşımda bulunmak istedim sizlerle.

Haberin Devamı

Geçen akşam televizyonda çok severek seyrettiğim dizi filmim vardı. Konusunu değil ama orada beni çok etkileyen bir bölüm ile ilgili paylaşımda bulunmak istedim sizlerle.

Birbirini kardeş kadar çok seven iki kadın ve ikisinin de yaptığı evlilikler konu oluyor dizinin bir bölümünde. Kadınlardan birisinin kocası dünya iyisi, sırtını daya ve her şeyi unut. O kadar güven veren, sadık ve eşinin kılına zarar gelse dünyayı yıkacak. Diğer kadının eşi ise tam bir psikopat, ruh hastası, öfke krizine girdiği an gözü hiçbir şeyi, hiç kimseyi ve karısını da görmeyen ve dövmekten çekinmeyen bir adam.

Son seyrettiğim bölümün bir sahnesinde, şiddete maruz kalan kadın, kocasının tedaviye gittiğini düşündüğü psikiyatra gitti ve kocasının tedaviye gitmediğini öğrendi ve tabii ki çok üzüldü, sandalyeye oturdu ve bu esnada doktor çok güzel bir şey söyledi, “bazen karşımızdakine yardım etmenin yolu, kendimize yardım etmekle başlar dedi “ bunun üzerine kadın, kendisinin bir sorunu olmadığını, sorunun eşinde olduğunu, zor bir çocukluk geçirdiğini ve öfkelendiği zaman içinden başka biri çıktığını ayrıca bir kez de şiddete maruz kaldığını söyledi. Ancak tedavi olması koşuluyla eşiyle kalmayı kabul ettiğini de ekledi ve doktorun odasından tam çıkarken doktor seslendi ve “siz şiddet gördüğünüz bu ilişkiyi devam ettirmeye çalışıyorsunuz, şiddet gördüğünüz bu ilişkide kalmak istiyorsunuz belki bunun nedenleri üzerine düşünmek isteyebilirsiniz.” Tabi kadın şok oldu.

Haberin Devamı

Aslında doktor tek bir cümle ile kadına ayna tutmuş, kendisi ile yüzleşmesi gerektiğini ve belki de gölge yanlarını bulması gerektiğini göstermişti.

İnsan negatif davranış, düşünce ve kalıplara çok kolay tutunur ve bunların sebeplerini hep başkalarında arar. Her zaman başkalarını suçlar. Çünkü en kolay olan budur.

Oysa ki, neden böyle insanları hayatına aldığın, neden hayatında tutmaya çalıştığın ve neden vazgeçemediğindir esas konu ve bunu bulmak gerekir. Bunu bulmak içinde insanın kendi kendisi ile yüzleşmesi ve gölge yanlarını bulup, temizlemesi gerekir.

Haberin Devamı

İnsan bu taraflarını temizlemeye başladığı andan itibaren birden fark ediyor ki artık hayatına böyle insanlar artık giremiyor. Böyle insanlarla karşılaşmıyor bile.

Tüm yaralarınızın, korkularınızın, endişe ve kaygılarınızın üstüne gidin. Onlarla yüzleşmekten asla korkmayın. Onlarla yüzleştikçe hepsi birer birer temizlenecek. Üzerinizdeki görünmeyen büyük yüklerinizden kurtulacaksınız ve hayatınızın ne kadar güzel yönde değiştiğine tanıklık edeceksiniz. Haydi kendinize bir şans verin.

Arzu ben, kendisi ile yüzleşen ve içindeki negatiflerini temizledikçe rahat nefes alan…

Yazarın Tüm Yazıları