Vajinismus kader değildir!

Vajinismus kader değildir, cinsel terapi ile çok kısa bir sürede yüzde 100 tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Seda 3 yıldır eşiyle cinsel ilişkiye girememenin dayanılmaz ağırlığı altında eziliyordu. Cinsel birleşme teşebbüsü sırasında, istemsiz olarak kasılıyor, ağrı ve acı duyuyor, bacaklarını kapatarak eşini itiyordu. Zamanla cinsellikten soğutmuştu, kendisini eksik ve çaresiz hissediyordu, umudu yoktu. Aile büyüklerinin “Artık çocuk yapın!” baskısı nedeniyle tedavi arayışına girmiş ve cinsel terapi almak için eşiyle beraber başvurmuştu. 12 seanslık cinsel terapi ile Seda sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama “Merhaba!” diyebildi.

Seks yapma korkusu olarak bilinen vajinismus, kadının bilinçli olarak cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen, penis-vajina birlikteliği teşebbüsü sırasında, başta aşk kaslarını (pelvik taban kasları) ani ve istemsiz bir şekilde kasması ve bununla beraber korku, endişe veya panikle tüm bedenini kasması, eşini itmesi, bacaklarını kapatması ve cinsel ilişkiye girememesidir. Yukarıdaki vakada da görüldüğü gibi vajinismus kader değildir, cinsel terapi ile çok kısa bir sürede yüzde 100 tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Artık çocuk yapmak istiyoruz

Ben 8 yıldır evliyim fakat hala eşimle cinsel birleşme yaşayamadık. İlk birkaç yıl tedavi olmaya çalıştık. Ürolog, kadın doğum uzmanı gibi gittiğimiz doktorlar ya benim vajinismus ya da eşimden kaynaklanan psikolojik sorunlar olduğunu söylediler. İkimiz de çok bunalıyoruz, artık çocuk sahibi olma zamanımız da geldi. Ne yapmalıyız?
S.T/Balgat

Cinsel İlişkiye Girememe (CİG) adını verdiğimiz sorun, kadından ya da erkekten kaynaklanabilir. Eğer kadın korkularından dolayı cinsel ilişkiyi reddediyor ve eşi ilişki kurmak istediğinde vajinasında ve tüm vücudunda istem dışı kasılmalar oluyorsa vajinismus tanısı konulabilir. Aynı zamanda erkekler de cinsel ilişki kurmaktan kaçınabilir, burada da erkeğin bir takım psikolojik sorunları olduğundan ya da başarısız olma kaygısı nedeniyle cinsel ilişki kurmayı sürekli ertelemesi durumundan bahsedebiliriz. Bu sorunların çözümü var, çözüm cinsel terapi… Cinsellik evliliğin temel taşlarından birisi… Cinsel sorun devam ettikçe hem siz hem de eşiniz huzursuz olursunuz ve evliliğinizin bir yanının eksik olduğunu hissedersiniz. Fakat bilmelisiniz ki, vajinismusun yüzde 100 tedavisi var. En kısa zamanda bir cinsel terapiste başvurmanızda fayda var.

Haberin Devamı

Vajinismus kadını olarak yardım eli bekliyorum!

3 yıllık evliyiz, hala eşimle cinsel birleşmeyi başaramadık. O an geldiğinde çok kötü bir şey olacak duygusuyla eşimi itiyorum ve kasılıyorum. Derdimizi kimseyle paylaşamıyoruz. Ailelerimiz artık çocuk bekliyor ve bizi sıkıştırıyorlar. Onlara konuyu anlatamadığımız için de bir şey yapamıyoruz. Ne olur bize bir yol gösterin.
M.U./Keçiören

Bir erteleme ve kaçınma durumu olan vajinismus; cinsel terapi ile kısa sürede düzelebilen ve tekrarlamayan bir cinsel işlev bozukluğudur, kader değildir, rahat olun. Her türlü terapide olduğu gibi cinsel terapinin de temel dayanağı terapide iş birliği yani terapist ile çiftin, vajinismusu çözmek için birlikte çalışmasıdır. Çünkü vajinismuslu kadın içindeki gücü kendini yok etmek için, kendini hasta etmek için bilinçdışı olarak kullanmaktadır. İşte bu güç fark edilirse kendini yeniden var etme, kendini iyileştirme içinde kullanılabilir. Yani ancak vajinismuslu kadın cinsel terapistinin bilgilendirmesiyle kazandığı içgörü ile kendine yardımcı olabilir, kendini iyi edebilir, cinsel terapist ise buna vesile olur. Bir başka deyişle cinsel terapistin amacı danışanın kendisini iyi etmesine yardımcı olma için iş birliği yapmaktır. Tek seansta tedavi edilemeyecek kadar önemli ve büyük bir sorun olan vajinismus tedavisi için artık günlerce beklemenize gerek yok. Eşinizle beraber randevu alarak bir cinsel terapiste görüşmeye gitmeniz tedavinin yarısı olacaktır.

Haberin Devamı

Hayallerimiz yıkıldı...

35 yaşındayım ve eşimle bugüne kadar cinsel ilişkiye girmeyi başaramadık. Kızlık zarımı aldırdım, botoks iğnesi vuruldum, hatta çok para vererek bir kez narkoz altında muayenehanede bir hekimin yanında eşimle zorla ilişkiye girdik. Çok ama çok iğrençti, aklıma geldikçe hala insanlığımdan utanıyorum. Bu olaydan sonra eşimden iyice uzaklaştım ve bir daha olmadı. Şimdi içim yana yana hayata küstüm ve artık hiç bir tedavi yöntemine inanmıyorum. Tüm hayallerim yıkıldı. Lütfen bana yardım edin.

L.E./Bahçelievler

Vajinismus, kadınlarda görülen ve daha çok psikolojik kökenli olan cinsel işlev bozukluklarından biridir. Başta vajina girişini çevreleyen kasların istem dışı kasılması olmak üzere tüm vücutta meydana gelen bir kasılma, cinsel birleşmenin acı ve ağrıya sebep olacağına dair endişe ve korkudan dolayı cinsel birleşmenin hiç gerçekleşememesi şeklinde tanımlanabilir. Yaşadıklarınız gerçekten çok üzücü ve cinsel tıp bilimi açısından çok yanlış uygulamalar olmuş. Sizi anlıyorum. Ama yalnız değilsiniz. Önce rahat olun ve içinizde var olan güçle yeniden hayata tutunun. Eşinizle beraber bu sorunun üstesinde gelebileceğiniz doğru adresler var. Vajinismusun tedavi süreci oldukça basittir. Evlilikte önemli bir sorun oluşturan vajinismus için, en kısa zamanda bir cinsel terapiste eşinizle birlikte başvurmanızı ve cinsel terapi almanızı önereceğim. Çünkü cinsel terapi ile aynı mitolojik kahraman Prometheus gibi küllerinizden yeniden doğabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları