Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever!

Sıcak ortamdan korkmayın, sauna, spa ve erotik masajdan yararlanın!

Haberin Devamı

“Cinsel yaşantınız nasıl gidiyor?” Yoksa siz hala tutkulu ve sağlıklı bir birlikteliği yakalayamadınız mı?” Öyleyse size sauna, spa ve erotik masajdan yararlanmanızı tavsiye ediyoruz. Sıcak ortam gözünüzü korkutmasın! Yapmanız gereken şey, saunaya girmek, erotik masaj yapmayı öğrenmek ve size verilen ev ödevlerini yerine getirmek. Üstelik bu ödevler çok zevkli!


Modunuzu değiştirin...

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Cinsel yaşamla ilgili yalan yanlış ve eksik bilgiler, toplumsal baskılar, günlük koşuşturma ya da stres derken, çiftler çoğu zaman cinsel birlikteliğin keyfine varamıyor. Ülkemizde cinsel sorunların çözümünde faydalı olan “Spa & Wellness Merkezleri” var ve sayıları gün geçtikçe artıyor. Bu merkezlerde hijyenik bir ortamda rahatlama ve gevşeme sağlanabiliyor. Sauna, spa ve hamam gibi aktiviteler sadece cinsel organlara kan akımını hızlandırmakla kalmayıp, kişinin modunu değiştirerek ve iyi hissetmesini sağlayarak endorfin, seratonin gibi mutluluk hormonlarının salgılanmasını hızlandırıyor, kan dolaşımını hızlandırarak cinsel isteğin artmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Seks sıcağı sever mi?

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Seks sıcağı dolaylı olarak sever. İnsanlar sekse çağrıyı çoğu zaman koku ve görüntüyle yapıyor. Çıplaklık ve giyilen rahat giysiler, seks çağrısının daha sık olmasını sağlıyor, cinsellik artıyor. İnsanların cinselliği havadan sudan etkilenebiliyor. Yazın gelmesiyle birlikte cinsel istekte artış oluyor yani insanlar havalar ısınınca daha çok seks yapmaya başlıyorlar. Çünkü güneş ışığı cinsellik için önemlidir, ışık kesildiği zaman mutluluk hormonu olan seratonin seviyesi düşüyor, insanlar daha mutsuz oluyor. Doğanın baharda yeniden canlanması gibi insanların cinsel hayatı da hava sıcak olunca canlanıyor…


Çiftlere ev ödevi olarak erotik masaj terapisi veriliyor…

Haberin Devamı

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) cinsel terapistleri, cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisinde, her on kadından sekizinde hayatlarının bir döneminde cinsel işlev sorunları görüldüğünü söylüyor. Kadınlarda en sık görülen sorunlar cinsel isteksizlik, orgazm sorunları, kuruluk ve kabaramama gibi cinsel uyarılma sorunları, ağrılı cinsel ilişki ve vajinismus, erkeklerde ise erken boşalma ve sertleşme problemi olarak karşımıza çıkıyor. Masaj terapisi ve aromaterapi, özellikle psikolojik kaynaklı cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde çok etkili iki yöntem ve cinsel terapiye ek olarak kullanılabiliyor. Erotik masaj, cinsel birleşme öncesi çiftin rahatlayıp gevşemesini ve daha kolay uyarılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Erotik masaj için olmazsa olmaz kurallar ve önemli ipuçları…

 Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Erotik masaj yapılacak odanın sıcaklığının çiftin beraber çıplak kalabilmesi için uygun olması ve odanın ışığının göz kamaştırmayacak şekilde olması gerekiyor. Erotik masajın yakılacak bir mum ya da tütsü ile ve rahatlatıcı müzik eşliğinde yapılması alınan keyfi arttırıyor. Erotik masaja başlamadan çiftin birlikte duş alması, duş sonrası birlikte kısa bir süre vakit geçirmesi, biraz konuşması ve bir iki kadeh bir şey içmesi eğlenceyi arttırabiliyor. Erotik masajda vücutların farklı bölümlerini dönüşümlü olarak okşamak ve ovmak, ilk zamanlarda genital bölge ve göğüsler hariç her yere masaj yapmak ve daha sonra göğüs masajını ve genital bölgelere masaj yapmayı eklemek önem taşıyor. Masaj için avuç içleri, parmak uçları, tırnaklar, saçlar, dudaklar, bir parça metal veya tüy kullanılabiliyor. Erotik masaj kadın ve erkeğin birbirine dönüşümlü olarak yaptığı dokunuşları içerdiği için nelerin iyi nelerin kötü olduğunu konuşmak çok önemli… İletişim, kişisel olarak daha fazla zevk alıp vermeyi sağlıyor… Çiftin bu süreçte birbirine zevk vereceğini düşündükleri fikirleri uygulamaktan kaçınmaması, tüm bedenlerini dokunarak keşfetmeleri ve masaj yapılırken nereye dokunuluyorsa, oradaki duygulara yoğunlaşmaya çalışmaları gerekiyor. İlginin erotik duygularda kalmasına izin verildiğinde masajdan daha çok zevk alınıyor ve rahatlama sağlanıyor. Masajın değişik masaj yağları ve aromaterapi yağlarıyla yapılması etkisini arttırıyor. Yağlar, dokunuşları yoğunlaştırıyor ve cildi daha sıcak yapıyor.

Haberin Devamı

Karın bölgesini dairesel olarak ovalamak gerekiyor…

   Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever   

Erkeklerin korkulu rüyalarından birisi olan erken boşalmaya ve sertleşme sorunlarında erotik masaj, cinsel terapiye yardımcı olarak kullanılabiliyor. Geleneksel Çin tıbbına göre cinsel işlev bozuklukları, böbrek enerjisi ya da yaşam enerjisi ve kan boşluğu yüzünden ortaya çıkıyor. Karın bölgesine düzenli olarak yapılan dairesel ovalama, hafif dokunma, vibrasyon uygulamaları ve yumurtalıkları tutup çekiştirme şeklinde yapılan erotik masaj, cinsel enerjinin dengeli bir şekilde genital bölgeye akmasını sağlayarak, erkeklerde sertleşme sorunlarına ve erken boşalmaya çok iyi geliyor. Cinsel ilişki esnasında boşalma anına yaklaşıldığında yumurtalıklar kendiliğinden yukarı doğru çekiliyor. Boşalma refleksinin durdurulması için bu çekilmenin engellenmesi gerekiyor. Cinsel ilişki sırasında yukarı çekilmekte olan yumurtalıklar, baş ve işaret parmağıyla boğumlanarak aşağıya doğru çekildiğinde, boşalma hissi çabucak kayboluyor. Bu egzersiz düzenli olarak tekrarlandıkça boşalmayı kontrol yeteneği de artıyor.

Haberin Devamı

Erotik masaj nasıl yapılıyor?

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

“Küvetinizi sıcak suyla doldurup, partnerinizle birlikte banyo yapmanız size hoş duygular yaşatabilir. Daha sonra partnerinizden yatağa yüzüstü uzanmasını söyleyin. Ama neler olacağından asla bahsetmeyin. Aromatik masaj yağını ellerinize bir miktar dökün ve yavaşça onun vücudunun en hassas bölgelerine dokunun. Kulağına, ellerinizi vücudunun en zevk aldığı bölgelerine götürmesini fısıldayın ve daha sonra gösterdiği bölgeleri hafifçe okşayın. Ardından elleriniz yavaşça vücudunda gezerken ufak aşk oyunlarına başlamanız aklını başından alacaktır. Çünkü cinsellik haz alıp haz verebilme bilim ve sanatıdır. Bu sanatın icrası sırasında hem zevk alınmış hem hisler sınanmış hem de bedensel tepkimeler öğrenilmiş olur. Bu şekilde doruğa ulaşmak mümkündür. Unutmayın aşk, şehvetin şefkatle buluşmasıdır. Bu nedenle 'Sevişmek her zaman, seks zaman zaman!' mantığını hayata geçirmek aşk hayatınızın monotonlaşmasını ve aldatmaları önleyecektir.”


Aşk kaslarını kontrol eden, boşalmasını kontrol edebiliyor…

     Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever     

Sauna, erkeğe huzur ve rahatlık veriyor, kaslarını gevşetiyor. Saunanın ardından alınan masaj aşk kasları adını verdiğimiz ve seks sırasında hem penisin sertleşmesini hem de boşalma refleksini etkileyen kasları daha kolay kontrol etmek mümkün oluyor. Boşalma refleksini geri döndürmenin en iyi yollarından biri işaret ve orta parmağı yan yana tutarak, makat ile yumurtalıkların arasına 5–10 defa kısa ve güçlü basınç uygulanmasıdır. Bu şekilde boşalma geciktirilebiliyor. Bu yöntemde 5–10 defa kısa ve güçlü basınç yerine, 10 saniye sürekli basınçta da uygulanabiliyor. Ayrıca sıcak bir duş, güzel bir masaj ve rahatlatıcı bitki çayları boşalmayı geciktirmeye yardımcı olabiliyor.


Sudan gelen cinsel sağlık…

      Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever      

Spanın geçmişi Roma İmparatorluğu’na dayanıyor. Savaşa giden askerler için bir nevi tedavi yöntemi olarak kullanılan spa ile zarar gören bedenlerinin iyileştirilmesiamaçlanıyor. Spa adı “Sanus Per Aquam” kelimelerinin baş harflerinin kısaltılması olarak biliniyor. Bir masaj türü olan spa, “sudan gelen sağlık” anlamında kullanılıyor. Günlük spalar stresin gittikçe arttığı şehir hayatında günlük baskılardan kurtulmak isteyenlere mucizevî hizmetler sunuyor. Spalardaki tedaviler ıslak terapiler (hidroterapi), kuru terapiler (masajlar, vücudun sarılıp sarmalanması), zindelik terapileri (oksijen teneffüsü) ve güzellik terapileri olarak sınıflandırılabiliyor. Bir spa merkezinde genellikle bir sauna, buhar odası ve jakuzi (sağlık havuzu) bulunuyor. Spa uygulamaları kasları yumuşatıp gevşetiyor. Vücudun dinamizminin yenilenmesini sağlıyor. Adeta bünyeye yeniden enerji veriyor. Beyin yorgunluğu, zihinsel yorgunluk, stres gibi ağır iş temposunun sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini yok ediyor, zindelik veriyor. Vücuttaki aşırı elektrik yükünü alıyor, rahatlama sağlıyor. Gerginlik ya da geceleri uyku bozuklukları gibi depresif problemlerin ve cinsel sorunların olumsuz etkilerinin atılmasında iyileştirici bir etki yapıyor.


Aromaterapiyle cinsel hayata hoş kokular yaymak mümkün…

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Gül ya da sandal ağacının afrodizyak etkisine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Aromaterapi yardımıyla cinsel hayata hoş kokular yayılabiliyor. Aromaterapi mumları veya tütsü olarak kullanabilen bitkiler çiftin erotik koku duyularını keşfetmelerini sağlıyor. Cinsel açıdan çekici hoş kokulu kimyasallar insanın yaşamını ve genellikle de bilinçdışını olumlu etkiliyor ve yeni erotik duyguların keşfini sağlıyor. Çünkü hoş kokuların cinsel davranışlar ve duygularda çok güçlü bir etkisi oluyor. Sandal kokusu cinsel iktidarsızlık ve cinsel soğukluk durumlarında kullanılabiliyor ve içgüdüsel duyuların gelişmesine yardımcı oluyor.Ylang Yang yağı endişe, depresyon, uykusuzluk ve şok durumlarında faydalı olduğu gibi, geleneksel olarak cinsel iktidarsızlık ve cinsel soğukluk durumlarında afrodizyak olarak kullanılabiliyor. Yasemin yağı duygusal olarak dengeleyici ve yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra, depresyona iyi geliyor, endişeyi gideriyor ve cinsel gücü arttırıyor. Gül kokusuuykusuzluğa ve sinirsel sorunlara iyi geldiği gibi, depresyon giderici, yatıştırıcı ve cinsel olarak uyarıcı olarak da kullanılabiliyor. Aşkın rengi kırmızıdır…


Kendinizi şımartın…

        Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever        

Aromaterapi yağlarıyla yapılan masaj, deri yüzeyini daha çok ısıtıyor, yoğun kas ve eklem ağrılarında ve dolaşım bozukluklarında çok faydalı oluyor. Aromatik yağların keyifli kokusu, duygusal kaynaklı fiziksel sıkıntılar üzerinde de çok etkili oluyor. Yağlar nefesi rahatlatıyor, sakinleşme ve yavaşlama ile kişi kendini daha iyi hissedebiliyor. Aromaterapi ve ardından yapılan masajla, insan beyni, koku ve dokunma gibi farklı kaynaklardan farklı sinyallerle sürekli iyi yönde uyarılıyor. Kişi kendine bakıldığı ve şımartıldığı duygusuyla rahatlıyor, dinleniyor, arınıyor ve denge buluyor. Kendini daha seksi hissedebiliyor.


Saunanın cinsel sağlığa olan faydaları…

         Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever         

Saunalar, cinsel sağlık için tahmin edilenden çok daha faydalı mekânlar olarak karşımıza çıkıyor. Binlerce yıldır süren bir geleneğin getirdiği tecrübeler bir yana, saunanın yapılan bilimsel araştırmalar ve deneylerle kanıtlanmış etkileri olduğu biliniyor. Saunanın bağışıklık sistemini güçlendirme, kan dolaşımını hızlandırma, kanseri engelleme veya toksin atılımını sağlama gibi bilinen yüzlerce faydası var. Ancak düzenli olarak saunaya girmek cinsel enerjiyi ve cinsel isteği arttırarak kişiyi cinsel sorunlara karşı daha güçlü hale getirebiliyor. Negatif iyonların insan üzerindeki olumlu etkisi ise saunaların gözle görülmeyen ama hissedilebilen olumlu etkilerinin başında geliyor. Vücut ısısının aniden yükselmesine neden olan sauna, vücuttaki cinsel enerjinin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.

Kışın yapılan sauna kişiyi soğuk algınlığı ve gribe karşı koruduğu gibi, azalan cinsel isteği de arttırabiliyor. Çünkü sauna kan basıncını arttırmadan kan dolaşımının hızlanmasına ve genital bölgelere daha fazla kan gitmesine yardımcı oluyor. Saunanın sıcaklığı kan damarlarını açıyor ve genital bölgelere kan akışının düzelmesini sağlıyor. Sauna vücuttan toksin atılımını sağlamanın yanında kişiyi rahatlatıyor ve gevşetiyor. Saunadan hemen sonra insan kendini yeniden doğmuş gibi hissedebiliyor. Sauna dinlendiriyor, bedensel ve ruhsal olarak rahatlatıyor ve mutlu kılıyor. Düzenli sauna banyoları kasları gevşetiyor. Rahatlık ve gevşeme cinsel sağlığın olmazsa olmazlarından… Çünkü cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır.


Sertleşme sorunlarına iyi geliyor…

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Sauna ile günlük yaşamın bütün streslerinden ve yorgunluğundan kurtulmak ve yaşamdan keyif almak mümkün oluyor. Sauna, derideki kılcal damarları genişletiyor ve kan basıncını dengeliyor. Kişinin kendini daha rahat hissedeceği hormonların salgılanmasını sağlıyor. Damarları genişleterek, yorgunluğa sebep olan laktik asidin kaslar arasından atılımını kolaylaştırıyor. Vücut ısısını 1–2 derece arttırarak mikrop ve virüslere karşı savunma sistemini güçlendiriyor. Bu nedenle penis damarlarındaki yetmezlik ve yoğun stres nedeniyle sertleşme sorunu yaşayan erkekler için sauna ilaç vazifesi görüyor.


Cinsel isteksizliğe son verin…

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Sauna, özellikle hanımlar için bulunmaz bir güzellik ve rahatlama kaynağı… Kendini güzel bulan bir kadın, aynı zamanda kendini daha seksi hissediyor ve kendini sekse daha kolay hazırlayabiliyor. Mutluluk hormonlarının salgısını artıran saunalar, cildi pembeleştirip, güzelleştiriyor. Saunada negatif iyonlar sıcak taşlara serpilen su ile havaya fışkırıyor ve alınan nefes ile vücudu giriyor. Bu iyonlar kadınların kendilerini daha iyi ve daha mutlu hissetmelerini sağlıyor. Bu yönleriyle sauna cinsel isteksizliğe iyi geliyor. Son yıllarda keşfedilen bu etkilerle dünyada farklı uygulamalar yapılabiliyor. Hatta cinsel sorunların tedavisinde cinsel terapiye destek olması için iyon jeneratörleri kullanılabiliyor.


Mutluluk hormanlarını artırıyor…

            Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever            

Fince bir sözcük olan sauna, terleme banyosu anlamına geliyor. Finliler “Bir kadının en güzel olduğu zaman, saunadan çıktıktan bir saat sonraki halidir!” der. Çünkü sıcağın etkisiyle vücut mutluluk hormonları olarak bilinen seratonin ve endorfin hormonlarını bol bol salgılıyor. Saunadan çıkıp, soğuk suya girildiğinde ise, adeta bir gençlik mucizesi yaratılmış oluyor: Dolaşım hızlanıyor, cilt pespembe ve pırıl pırıl bir görünüm alıyor.


Mutlaka haftada bir saunaya girilmesi gerekiyor…

             Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever             

Vücudu rahatlatan hormonların salgılanmasına yardımcı olan sauna, zehirli maddelerin de vücuttan atılmasına büyük katkı sağlıyor. Kişinin sağlıklı bir cinsel yaşam sürdürebilmesinin“düzenli saunaya girme”, “düzenli beslenme” ve “egzersiz” gibi önemli kuralları bulunuyor. Kaliteli bir cinsel hayat isteyenlerin mutlaka düzenli olarak saunaya girme alışkanlığı edinmeleri gerekiyor. Kişinin bu tercihini bir süreliğine değil, hayat boyu devam ettirmesi önem taşıyor. Solunan havada, yenilen gıdalarda, özellikle de katkı maddeli gıdalarda toksin maddeleri çokça var. Yavaş yavaş zehirlenmeye yol açan bu maddeler zamanla vücutta birikiyor. Bu maddelerin vücuttan bir şekilde atılması gerekiyor. Sauna vücut içinde biriken toksin maddelerini terle birlikte, vücudu yormadan dışarı atıyor. Böylece karaciğere yüklenmeden vücuda zarar verebilecek toksin maddelerinden vücut kurtuluyor. Böylece karaciğer ve böbrekler cinsel sağlık için önemli olan işlevlerini daha kolay yerine getirebiliyor. Bu nedenle haftada bir gün saunaya girilmesi gerekiyor.


Kızılötesi saunanın penisin sertleşmesine olan faydaları…

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Kızıl ötesi ışın güneşin görünmez spektrumunun bir parçasıdır. Kızıl ötesi ışınlar ile 5,6–15 m. arası dalga uzunluğunda ısı yayılıyor. Bu ışınlar insan dokularına kolayca nüfuz edebiliyor. Bu gerçekleştiğinde, bir çok faydalı özelliklere sahip doğal bir rezonansoluşuyor. Kızıl ötesi ışınlar cildi yakmadan saatlerce ısıtabiliyor. Çünkü kızılötesi saunalar, havanın yerine güneşin sağlıklı ışınlarıyla vücudu ısıtıyor. Bu ışınlar, geleneksel saunalar gibi deriyi ve solunum sitemini fazla ısıtmadan, daha konforlu bir sıcaklık sağlayarak vücudun derinlerine işliyor. Bu sayede saunada daha keyifli, sıkıntısız ve bunalmadan vakit geçirilebiliyor. Ayrıca kalıcı ısı yoluyla lenfatik sistem hücrelerinde bulunan toksinler temizleniyor. Bu yoğun ısının sebep olduğu terlemeyle, lenf dolaşımındaki toksinler vücuttan dışarı atılıyor. Toksinler deri yoluyla dışarıya atıldıklarında, arınma sürecinde böbreklerdeki ve karaciğerdeki iş yükü de azalıyor. Kızılötesi sıcaklık kasları ısıtarak gevşemelerini düzenliyor ve kolaylıkla kilolardan kurtulmak da mümkün oluyor. Kilo kaybı ve kas gevşemesi penisin sertleşme fonksiyonları için hayati önem taşıyor.


Kalp hastalarının dikkatli olması gerekiyor…

Sıcakta seks yapılmaz ama seks sıcağı sever

Kalp hastalarının sauna, spa ve hamam gibi sıcak mekânlarda sevişmemesi ve cinsel ilişkiye girmemesi gerekiyor. Çünkü sıcak hava kalbin efor gücünde azalma gibi olumsuz etkilere yol açabiliyor. Bu da kalp hastalarını zor durumda bırakabiliyor. Sıcak bir ortamda yaşanan cinsel ilişki de kalbi yorarak kalp krizi riskini arttırabiliyor. Sıcak ortamlar hamilelerde ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları