Kilo sorunu olanlara seks tavsiyeleri

Şişmanlık çoğu zaman sağlıksız bir durumdur ama kadınlar için pek çok açıdan tam bir trajediye dönüşebilir. Kilo sorunu olan kadınlar evde, dışarıda, iş hayatında ve sosyal hayatta her zaman sorunlarla karşılaşır, güven bunalımları yaşarlar.

Haberin Devamı

Şişmanlık çoğu zaman sağlıksız bir durumdur ama kadınlar için pek çok açıdan tam bir trajediye dönüşebilir. Kilo sorunu olan kadınlar evde, dışarıda, iş hayatında ve de sosyal hayatta her zaman sorunlarla karşılaşır, güven bunalımları yaşarlar. Seks hayatı açısından da kilo almak kadınlar için büyük bir sorundur.

Elbette ki aşırı kilolu kadınların da tıpkı normal insanlar gibi cinsel ihtiyaçları vardır. Ancak hem hareket kabiliyetlerindeki kısıtlılık hem de bedensel performanslarındaki düşüklük onların cinsel işlevlerinde büyük zorluklara neden olabilmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı hem aşırı kilolu olanların hem de onların partnerlerinin uymaları gereken birtakım basit kurallar vardır. Bu kurallar sayesinde cinsel hayat sorunsuz olarak sürdürülebilir.

Haberin Devamı

Cinsel aktivitede her şeyden önce iyi bir vücut direncine ihtiyaç vardır. Bu nedenle kilo sorunu olan kadınların cinsel aktivitelerinde ruh, kalp ve beden uyumuna dikkat etmeleri gerekir. Cinsel aktivite adeta bir spor gibidir ve vücudun birçok kaslarını harekete geçirir. Ancak normal insana göre daha çabuk yorulan ve kalp ritmi artan kilolu kadınlarda bu tip hareketler çabucak zorlayıcı bir hal alabilir. Bu nedenle temponun yavaş olmasında, arada bir küçük molalar verilmesinde ve hareketlerde kontrollü olunmasında yarar vardır.

Cinsellik iki kişinin arasında yaşanan bir olgudur. Bu nedenle partner uyumu oldukça önemlidir. Aşırı kilo sorunu olan bir kişinin partneri onun gibi olabilir veya olmayabilir de. Bu nedenle karşı tarafın uyum içinde ve anlayışlı davranması hem birlikteliği olumlu yönden etkiler hem de cinsellikle ilgili kaygıları olan aşırı kilolu kişide güveni yerine getirir. Tüm bu bilgilendirmeden sonra gelelim sizlere olan tavsiyelerimize.

Yastıklar en iyi dostunuzdur

Cinsel aktiviteler esnasında yatakta çeşitli büyüklüklerde "yastıklar" bulundurulması kilo sorunu olan kişilerin yararına olur ve yastıklar belin altına yerleştirildiğinde hem o kişinin hem de partnerinin işi kolaylaşır.

Aşırı kilolar seks yapılmasına asla engel değildir. Yeter ki çift doğru pozisyonu bilsin. Özellikle aşırı kilolu kadınlar için tavsiye edeceğimiz pozisyon oldukça sık başvurulan misyoner pozisyonudur. Alışılmış olan bu pozisyon, erkeğin üstte, kadınla yüz yüze olarak seviştiği pozisyondur. Kilo sorunu olan kadınların çoğu bu pozisyonu beğenirler.

Haberin Devamı

Misyoner pozisyonu pozisyonlar içinde en verimli olanıdır. Kadının gevşemesini, daha çok zevk almasını sağlar ve erkeğin alt karın darbelerine yardımı olur. Aynı zamanda karşılıklı olarak çiftlerin birbirini okşamalarına ve öpüşmelerine daha uygundur. Birleşme daha verimli, daha zevkli ve daha duygusal olabilir. Bu pozisyonda belin altına alınan küçük bir yastıkla kişi rahat olabilir. Bacakların hafifçe yanlara açılması da birleşme sırasında doğru bir açı yakalanmasına ve partnerin rahat bir şekilde girişine yardımcı olabilir.

Diz-dirsek pozisyonu

Kilo sorunu olan kadınlara önerilen bir başka pozisyon da ‘dört ayak pozisyonu’ denilen diz-dirsek pozisyonudur. Bu pozisyonda kadın erkeğin önünde dizlerinin ve ellerinin üstüne çöker. Bu pozisyon, çifte cinsel ilişkinin şiddetini ve süresini denetleme olanağı sağlar. Kadın erkeğin ağırlığından kurtulmuş olduğundan kalçasıyla darbeler yapabilir ve birleşmenin derinliğini duyabilir.

Haberin Devamı

Bunun gibi pozisyonları düşünmek elbette çiftin hayal gücüne kalmıştır. Yeni duygular tatma isteği, insanların çoğunu cinsel birleşmede mümkün olan yüzlerce pozisyonu denemeye itmektedir. Çünkü cinsellik, rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır. Ancak unutulmaması gereken şu ki, her ne şekilde olursa olsun her zaman bedensel özellikler ve performans göz önüne alınmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları