Kadınların 7 ölümcül seks günahı!

İnsanlığın varoluşundan beri en çok kafa yorulan olgulardan biri kadın-erkek ilişkileridir. İnsan doğası gereği ilişkilerinde “ölümcül günahlar” adını verdiğimiz “hatalar” yapar.

Haberin Devamı

İnsanlığın varoluşundan beri en çok kafa yorulan olgulardan biri kadın-erkek ilişkileridir. İnsan doğası gereği ilişkilerinde “ölümcül günahlar” adını verdiğimiz “hatalar” yapar. Açık olmak gerekirse herkes hata yapar ama orada bir yerde bunları yapmamak gerektiğini söyleyecek birilerinin olmasını ister. Çünkü ilişkileri çürüten şeyler vardır ve insan mükemmel bir canlı değildir. Diğer yandan kadın ve erkek iki ayrı dünyaya sahiptir ve tehlikeli karışım ortaya çıkartırlar. Bu karışım ister istemez ilişkilerdeki ölümcül günahları meydana getirir. Seks hayatında kesinlikle yapılmaması gereken şeyler var. Şimdi sıralayacaklarım, her ilişkinin zamanla yıpranmasına ve yıkılmasına yol açan ve kadınların yaptığı çok önemli hatalar olacak.

İşte kadınların yedi ölümcül seks günahı:

1-Kutsal anneyi oynamak

Haberin Devamı

Annelik tartışmasız kutsal bir olgudur. Bugün hangi topluma bakarsanız bakın annelik kimliğinin getirdiği bir aseksüelite vardır. Ancak kadınların bu kimliği yatak odalarının kapısına asmaları gerekiyor. Çünkü onlar eşleri için evlenmeden önce aşık oldukları ve arzu duydukları kadınlardır. Bu bakış açısı evliliğin en sağlam temelidir. Kadınlar annelik kimliğiyle sevgili kimliğini birbirine karıştırdıklarında bu temele balyozla vurmuş gibi olurlar. Bu nedenle kadınların evlilik hayatında önce kadın, sonra anne olmaları gerekir. Kadınlık anneliğin içinde yok olmamalıdır.

2-Orgazm taklidi yapmak

Her şeyden önce bilmesi gereken şudur; her cinsel ilişkinin sonunda orgazm olmak zorunluluğu yoktur. Kadınların bu tür cinsel mitleri yani hurafeleri bir kenara bırakmaları gerekir. Üstüne üstlük orgazm taklidi yapmak, erkeklerin tamamı tarafından reddedilen ve istenmeyen bir tutumdur. Kadınlar böyle yaparak erkeklerin kendilerine olan saygılarını kaybetmelerini engelleyerek onlara iyilik yaptıklarını düşünürler. Belki erkekler ilk anda orgazm taklidini fark etmeyebilirler ama daha sonra öğrenmeleriyle kısır bir döngü içine girerler ve sürekli solarak partnerlerinin orgazm taklidi yapıp yapmadıklarını düşünmeye başlarlar. Bu durum erkeklerde başaramama korkusu adını verdiğimiz performans anksiyetesine neden olabilir. Kadınlar orgazm taklidi yapmak yerine dürüst olmalıdırlar. Çünkü samimiyet ve dürüstlük ilişkiler için can simididir. Ayrıca cinsellik salt orgazmlardan meydana gelen ve mutlaka orgazmla sonuçlanması gereken bir süreç değildir. Cinselliğin sonunda çiftin cebinde kalması gerekenler, duygusal paylaşımların ve haz dolu anlarının bolluğudur. Başta göze alınmayan küçük hayal kırıklıkları, daha sonra çok derin hayal kırıklıklarına yol açabilir ve çifti geri dönülmez bir noktaya taşıyabilir.

3-İlişkideki gizem ve tutku için çabalamamak

Haberin Devamı

Bir kadının yaptığı en büyük hatalardan biri kocasına ya da erkek arkadaşına en yakın kız arkadaşıymış, “kankasıymış” gibi muamele yapmaktır. Birçok kadın ilişki süresi uzayınca erkekle her şeyini paylaşmaya başlar. Oysa kadının da erkeğinden ayrı birer dünyası olmalıdır. Kız arkadaşlarla konuşulan birtakım kadınsı konuların partnerle paylaşmaması gerekir. Kadınların ve erkeklerin kendilerine has gizemleri olmalıdır. Gizem tutkuyu besler, tutku da cinselliğin devamını sağlar. İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, istek, amaç ve ihtiras olarak tanımlanan tutku; bir insanın istemesine, duymasına ve düşünmesine egemen olan güçlü bir eğilimdir, uzun süreli, kalıcı ve güçlü bir duygulanımdır. Kadınlar ilişkilerindeki gizem ve tutku için çabalamadıklarında karşılıklı olarak çiftin zamanla cinsel beklentileri azalabilir ve ilişkiler istenmeyen bir noktaya sürüklenebilir. Bu nedenle çiftin birbirine olan arzularının karşılıklı olarak devam edebilmesi için kadınlığa has mahremiyetin partnerle paylaşılmaması gerekir.

4-Erkeğin erotizmini aşağılamak

Haberin Devamı

Kadınlar romantizmi sever, erkekler ise erotizmi sever, bu neredeyse evrensel bir kuraldır. Erotizm çoğu zaman aşk oyunlarını, erotik filmleri veya pornoyu kapsar, öncelikle kadınların bu durumu kabullenmeleri gerekir. Kadınlar partnerlerinin erotizmini yargılamak veya aşağılamak yerine, anlamaya, paylaşmaya ve eşlik etmeye çalışmalıdır. Erotizmi konuşulabilir bir konu olarak görmek ve gerektiğinde partnerlerinin erotik film izleme gibi tekliflerine önyargısız yaklaşmak, yatak odalarına renk getirebilir. Ayrıca cinsel ilişki sırasında sessiz kalmamak gerekir. Çünkü erkekler doğaları gereği daha fazla cinsel uyarım alabilmek için erotik sesler duymaya ve görmeye ihtiyaç duyarlar. Kadınlar hissettiklerini daha çok hissedebilmek için duygularını dile dökmeli, gerektiğinde inlemeli, çığlık atmalı ve bedensel duyumlarını dışa vurmalıdır.

5-Kendi bedeninde kusur bulmak

Haberin Devamı

Kadınların kendilerini sevmeleri ve beğenmeleri, cinsel yaşamlarında hem kendi tatminleri için hem de partnerlerinin tatmini için hayati önem taşır. Çünkü kendini sevmeyen bir başkası gerçekten sevemez, kendine değer vermeyen gerçekten bir başkasına değer veremez. Kısa ya da uzun, şişman ya da çok zayıf fark etmez, her kadın güzeldir. Bu nedenle kadınlar gerektiğinde aydınlıkta veya açık ışıkta partnerleriyle birlikte olmalı, evde mahrem yerlerde iç çamaşırlarıyla dolaşmalı ve ilk önce kendi bedenleriyle flört etmelidir. Ayrıca her insan beğenilmek, adam yerine konulmak ve önemsenmek ister, kendine saygı duyulmasını bekler. Partnerinin sadece davranışlarına değil kendine bakmasını ve özen göstermesini ister. Akşam partnerinin güzel kıyafetlerle kendini karşılamasını, güzel kokmasını ve küçük sürprizler hazırlamasını hayal eder. Bu nedenle kadınların partnerlerine özenli davranması kendilerine ve ilişkilerine verdikleri değerin bir göstergesidir.

6-Seksi bir amaç için kullanmak

Haberin Devamı

Cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır. Cinsellikte kadının ve erkeğin bedenlerini birbirlerine bir armağan olarak sunmaları gerekir. Cinselliği ruhun ve bedenin paylaşılması dışında kişisel bir amaç veya bir şeyler elde etmek için kullanmak ilişkinin kalitesini bozacaktır. Ayrıca cinsellikle günlük hayatın birtakım kazanımlarını birbirinden ayrı tutmak gerekir. Yatakta elde edilebilen en büyük kazanç partnerle paylaşılan hazlar ve güzel anlar olmalıdır. Çünkü cinsellikle daha fazla sevgi veya gelecek garantisi elde etmeye çalışmak, o ilişkinin masumiyetini bozacaktır.

7-Penis boyunu takıntı yapmak

Geçmişten bugüne kadar, çok yanlış bir şekilde, penis boyu erkekliğin bir göstergesi olarak algılanmış, takıntıya dönüşmüş ve birçok çiftin hayatını çekilmez bir hale getirmiştir. Oysa çiftlerin cinsel hayatlarını daha doyurucu yaşayabilmeleri için; penis boyundan daha ziyade birbirlerine güvenmeleri, dokunmanın verdiği hazza odaklanmaları, samimi ve açık konuşabilmeleri, koşulsuzca birbirlerini sevmeleri, saygı duymaları ve birbirlerine şefkat göstermeleri daha önemlidir. Çünkü penisin boyu değil işlevi önemlidir. Sanıldığının aksine penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki bulunmaz. Penisin en önemli işlevi kadının gebe kalmasını sağlamaktır, diğer işlevi ise cinsellik içgüdüsünü tatmin etmektir. Bu iki işlevin yerine getirilebilmesi sperm sayısı ve işlevlerinin yeterli olmasına, boşalmanın denetim altına alınabilmesine, ereksiyonun gerekli zamanlarda devreye girmesine ve yeterli süre sürdürülebilmesine bağlıdır. Ayrıca vajina ortalama 10 cm uzunluğunda olan boru şeklinde bir organdır. Vajinanın en çok haz alınan bölümü dışarıya yakın üçte birlik kısmıdır. Yapılan çalışmalar girişteki bu 3–4 cm’lik kısım ile klitoris arasında sinirsel bağlantılar olduğunu göstermiştir. Bu nedenle kadınlarda cinsel haz merkezi vajina değil klitoristir.

Klitorisin uyarılabilmesi için penisin çok uzun olmasına gerek yoktur. Kadınların mastürbasyon ile keşfettikleri “direkt klitoral boşalma” yanında sonradan öğrendikleri “vajinal boşalma”, “dolaylı klitoral boşalma” olarak adlandırılır. “Vajinal orgazm” ise vajinal boşalmaya yol açan direkt klitoral temasların yanında kadının beyninde başlayan ve tüm bedeni kaplayan bir olaydır, bedensel boşalmaya ruhsal boşalmanın eklenmesidir.

Yazarın Tüm Yazıları