Kadınlar mastürbasyon yapmaz!

Kadınların mastürbasyon yapmasıyla ilgili birçok yanlış bilgi doğruymuş gibi kabul edilerek çeşitli cinsel mitler ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

Kadınlar mastürbasyon yapmanın dayanılmaz ağırlığı altında eziliyor ve cinsel mitler nedeniyle kafaları karışık bir şekilde cinsel hayatlarına devam ediyor. Mastürbasyon, cinsel organların veya vücutta diğer erojen bölgelerin, kişinin kendisi tarafından, genellikle elle veya mastürbasyon aletleri kullanılarak genelde boşalma oluncaya kadar uyarılmasıdır. Diğer bir ifadeyle kişinin düşünsel cinsel fanteziler, görsel erotik materyaller ve elle uyarma gibi fiziksel yöntemler kullanarak kendini tatmin etmesi ve cinsel doyum sağlamasıdır.

Kişinin rahatlamasına ve cinsel haz almasına yardımcı olduğu için mastürbasyon doğaldır ve düzenli cinsel partneri olmayan kişiler için en kolay tatmin yöntemidir. Aşırıya kaçılmadığı ve normal bir cinsel ilişkiye tercih edilmediği sürece zararlı değildir ve kişisel bir seçimdir. Ancak mastürbasyon genellikle erkeklere özgü bir cinsel deneyim olarak görülür. Bu yüzden de kadınların mastürbasyon yapmasıyla ilgili birçok yanlış bilgi yani hurafe doğruymuş gibi kabul edilerek çeşitli cinsel mitler ortaya çıkmıştır. İşte kadın mastürbasyonuyla ilgili en yaygın cinsel mitler:

Haberin Devamı

1. KADINLAR MASTÜRBASYON YAPMAZ

Kadınlar da mastürbasyon yaparlar, bu çok doğal ve normal bir durumdur. Ancak "ahlaklı kadın mastürbasyon yapmaz" algısı nedeniyle mastürbasyon yaptıklarını sır gibi saklarlar. Mastürbasyon yoluyla kadın rahatlar, gevşer, kendi bedenini tanır, nerelerine dokunulmasından zevk aldığını keşfeder ve bir partneri yoksa cinsel dürtülerini en uygun şekilde tatmin etmiş olur. Ama en önemlisi kadının "kadın olma" aşamalarından biri de mastürbasyon ile kendi kendini keşiftir. Kadının bedenini tanıması, cinselliği keşfetmesi, orgazm olmayı öğrenmesi ve sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olması için ihtiyaç duydukça mastürbasyon yapması doğal bir cinsel etkinliktir ama yapıp yapmamak kişinin kendi tercihidir.

2. MASTÜRBASYON ERKEKLER İÇİN İHTİYAÇTIR KADINLAR İÇİN DEĞİLDİR

Cinsellik tüm insanlar için doğal bir ihtiyaçtır. Cinselliği öznel olarak yaşama deneyimi olan mastürbasyon da hem kadınlar hem erkekler için cinsel yaşamın doğal bir parçasıdır. Hatta kadınlar cinsel ilişkiye girme korkusu, ağrılı cinsel ilişki, orgazm olamama gibi cinsel sorunlarını mastürbasyon sayesinde çözebilirler. Söz konusu cinsellik olduğunda kadınlar arzularını bastırırlar. Bazı kadınlar kendi vücutlarını keşfetmeye bile çekinirler. Bu nedenle de erkekler mastürbasyonu bilinçli bir şekilde yaparlar ama çoğunlukla kadınlar mastürbasyon yapmayı tesadüfen keşfederler.

Haberin Devamı

3. MASTÜRBASYON YAPAN KADIN SEKS DÜŞKÜNÜDÜR

Cinsel gelişim evrelerinin yaşandığı çocukluk yıllarında bilinçsiz olarak başlayan, ergenlikte bilinçli olarak yapılan mastürbasyon erkekler için doğal bir cinsel gereklilik olarak görülür. Öte yandan mastürbasyon yapan kadınların sekse çok düşkün olduğu düşünülür. Bu nedenle, doğal bir cinsel ihtiyacını karşılamak isteyen kadınların çoğu matürbasyon yaptıklarında suçluluk, günahkarlık ve utanç duyguları hissederler.

4. HAMİLELERİN MASTÜRBASYON YAPMASI TEHLİKELİDİR

Sanılanın aksine hamilelikte cinsel yaşamın sona erdirilmesi gerekmez. Hamile kadınlar eşleriyle cinsel ilişkiye devam edebilecekleri gibi, mastürbasyon yapmalarının da kendileri ve bebekleri açısından bir zararı yoktur. Hatta cinsel ilişkinin daha zor hale geldiği gebeliğin ileri dönemlerinde hamileler boşalmak için sadece mastürbasyonu tercih edebilirler.

Haberin Devamı

5. MASTÜRBASYON YAPAN KADINLAR FEMİNİST YA DA LEZBİYENDİR

Kadınları yalnızca erkek için bir partner olarak görenler, onların kendi arzularını tatmin etmek yerine sırf bir erkeğe ihtiyaç duymadan cinsel tatmin sağlamak için mastürbasyon yaptıklarını düşünür ve bu nedenle mastürbasyon yapan kadınların feminist ya da lezbiyen olduklarına inanırlar. Oysa sağlıklı her kadın mastürbasyon yapabilir.

6. PARTNERİ OLAN KADINLAR MASTÜRBASYON YAPMAZ

Mastürbasyon sadece partneri olmayanlara özgü bir cinsel etkinlik değildir. Tıpkı erkekler gibi kadınlar da partnerleri varken de mastürbasyon yapabilirler. Çünkü mastürbasyon partnerle cinsel ilişkinin yerine geçen bir etkinlik değildir. Mastürbasyon partnerin dokunuşlarıyla yapıldığında tek kişilik bir eylem olmaktan çıkar ve eşli bir seks tekniğine dönüşür. KArşılıklı mastürbasyon çiftin seks repertuarlarını genişletmesine ve rahatlamasına, birbirlerini cinsel doyuma ulaştırmasına, cinselliği doyasıya yaşamasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

7. KIZ ÇOCUKLARININ MASTÜRBASYON YAPMASI SAĞLIKSIZ VE ANORMAL BİR DURUMDUR

Çocuklarda mastürbasyon cinsel gelişim evrelerinin doğal bir sonucu olarak yaşanır. Hem kız hem erkek çocuklar için mastürbasyon haz vermenin dışında gerilimi azaltma, rahatlatma ve kaygıyla mücadele gibi işlevlere sahip olan sağlıklı ve normal bir durumdur. Çocukluk mastürbasyonu hem haz merkezlidir hem de stresi azaltmaya yönelik bir savunmadır ve yetişkin cinselliğinden çok farklıdır. Çocuğun psikoseksüel gelişimi, cinsel kimliğini fark etmesi ve kabullenmesi için gereklidir. Ancak çocuk abartılı ve ailesini utandıracak şekilde uluorta mastürbasyon yapıyorsa, bu çocuğun stres yaşadığının bir göstergesidir. Bu durumda genellikle çocuk hasta veya sorunlu değildir, ebeveynlerin çocukla olan ilişkisi veya ebeveynlerin birbirleriyle olan partner ilişkisinde ciddi sorunlar vardır.

Haberin Devamı

Ebeveynler aile veya evlilik terapisine başvurmalıdır. Çok nadir durumlarda genital egzema gibi çocukta da bir hastalık olabilir. Ayrıca çocukluk döneminde mastürbasyonun cezalandırılması ya da yasaklanması yetişkinlikte, cinsellikle ilgili suçluluk, günahkarlık, utanç, korku ve tiksinti gibi duygulara ve cinsel işlev bozukluklarına neden olabilir.

8. MASTÜRBASYON GENÇ İŞİDİR, YAŞLILAR YAPMAZ

Cinselliğin yaşı yoktur; bebeklikten yaşlılığa kadar insan yaşamının her evresinde cinselliği farklı boyutlarda ve şekillerde yaşar. Dolayısıyla insanın hayatında çocukluk yaşlarından itibaren var olan, zevk, rahatlama ve mutluluk veren mastürbasyon da kadın ya da erkek tüm sağlıklı bireylerin ileri yaşlara kadar yaşayabilecekleri bir cinsel deneyimdir.

9. KADINLARIN MASTÜRBASYON YAPMASI YALNIZCA PORNO FİLMLER İÇİNDİR

Erkeklerin mastürbasyon yapmasındaki amacın kendi arzularını tatmin etmek olduğu düşünülürken, kadınların mastürbasyon yapmasının yalnızca erkeklerin arzularını harekete geçirmek, yani seksi pozlar verip, sesler çıkararak onları tahrik etmek için olduğu düşünülür. Oysa kadınlar da kendilerini cinsel olarak tatmin etmek için mastürbasyon yaparlar.

10. MASTÜRBASYON YAPAN KADININ CİNSEL İSTEĞİ AZALIR

Tam tersine mastürbasyon kadının kendi bedenini, cinsellikten aldığı hazzı, bosalmayı veya orgazm olmayı öğrenmesini sağlayacağı için cinsellikten zevk almasını sağlayarak kendisini daha iyi hissettirir ve cinsel isteğinin artmasını sağlar. Ayrıca, sadece cinselliğini, boşalma veya orgazm yeteneğini arttırmakla kalmaz aynı zamanda nelerden hoşlandığı konusunda partnerini de yönlendirerek birlikte seksten daha fazla zevk almalarını sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları