Kadının ve kadın cinselliğinin adı yok

Kadınlar cinsel terapistlere daha çok vajinismus, orgazm olamama ve cinsel isteksizlik gibi şikâyetlerle başvuruyorlar

Haberin Devamı

Kadınlar cinsel terapistlere daha çok vajinismus, orgazm olamama ve cinsel isteksizlik gibi şikâyetlerle başvuruyorlar, bu durumun en temel nedeni ise Türkiye'de kadının ve kadın cinselliğinin adının olmamasıdır.

Türkiye'nin cinsellik haritasına baktığımızda cinselliğin kıyı bölgelerinde daha rahat ve daha özgür bir ortamda yaşandığını, ancak iç kesimlere doğru girildikçe cinselliğin baskı altında tutulup, kapalı bir şekilde yaşandığını görüyoruz. Yani Türkiye'de kıyı kesimlerden, iç kesimlere doğru girildiğinde insanlar içine kapanıyor. Ancak bu durumun sadece Türkiye için değil, bütün dünya ülkeleri için geçerli bir sonuçtur. Cinselliğin konuşulmaması ve bununla birlikte bastırılması beraberinde birtakım sorunları getiriyor.

Terapiste başvurmak için aylarca düşünüyorlar

Haberin Devamı

Bazıları cinselliği saklamakla birlikte onu hayatının çok önemli bir noktasında tutuyor. Ancak bunu hiçbir zaman ön plana çıkartmıyor. Yanlış anlaşılmaktan korkuyor. Cinsel anlamda sorun yaşayan bir kişi, doktora başvurmak için 40 defa düşünüyor. Bazen; “Hocam, ben yazılarını okuyorum ama 6 ay size gelmeyi içime sindirmeye çalışıyorum…” şeklinde özetlenebilecek durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Kadın, cinsel anlamda yaşadığı sorunu kocasıyla konuşmuyor ve cinsel terapiste başvurmak için en az 6 ay düşünüyor. Cinsellik herkes için çok önemli ve değerli ancak onu ifade etmekte, dile getirmekte toplum olarak sorun yaşıyoruz. Oysa cinsel işlev bozuklukları kader değildir, %100 tedavisi vardır ve cinsel terapidir.

Terör olaylarının temelinde cinsellik yatıyor olabilir!

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayatı olan herhangi bir toplumun, terörle ya da şiddet olaylarıyla işi olmaz, aksine daha huzurlu ve mutlu bir ülke olur. Bunun yanında ekonomik sorunlar da daha az olur, psikolojik sorunlar ve toplumsal olaylar da daha az yaşanır. Bu nedenle Türkiye'yi yönetenlere cinsellik konusunu ciddiyetle ele almalarını öneriyorum. Çünkü bugün Türkiye'de yaşanan terör ve şiddet olaylarının temelinde yatan ana nedenler arasında cinsellik de yatıyor olabilir. Cinsel sorunlar aileleri mutsuz eder, mutsuz aile büyüyen çocuklar mutsuz olur. Mutsuz insanlar sağlıksız ve teröre zemin hazırlayan bir ortam yaratır. Bu nedenle cinsellik konusunda gerek toplumun, gerekse de devletin gerekli ilgi ve duyarlılığı göstermesi gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları