Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Kadınlar cinsel ilişkiyle mi mastürbasyonla mı daha kolay boşalır ve orgazm olur?

Haberin Devamı


Kızlık zarına zarar vermeden nasıl mastürbasyon yapılır?

Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Kadın ya da erkek, kişilerin cinsel doyuma ulaşabilmek için kendi kendilerini uyararak yaptıkları eyleme mastürbasyon deniyor. Aşırıya kaçılmadığı ve normal bir cinsel ilişkiye tercih edilmeği sürece mastürbasyon zararlı bir şey değil, kişisel bir seçim… Çok küçük yaşlarda keşfedilen ve kadının en duyarlı cinsel organlarından biri olan klitorisin uyarımı için, genellikle dokunma ya da sürtünme yolu tercih ediliyor. Özelikle hiç cinsel birliktelik yaşamamış bakire bir kadın, kızlık zarına zarar vermemek için klitorisiyle oynayabiliyor, küçük dudakların üst birleşim köşesinde bulunan ve dokunulduğu zaman ele gelen klitorise dokunarak mastürbasyon yapabiliyor. Kadınlar bunu üç şekilde başarıyor; ya klitorisleriyle ritmik bir şekilde oynayarak ve ona hafif baskı yaparak, ya yastık-yatak gibi herhangi bir şeye sürtünerek ya da banyoda basınçlı su tutarak mastürbasyon yapıyorlar. Bu üç eylem kızlık zarına zarar vermiyor. Bu nedenle bakire kadınların kızlık zarına zarar vermemeleri için önce vajina girişinin yerini bilmeleri ve buraya bir şey sokmamaları gerekiyor. Yoksa bakirelikleriyle ilgili bir sorun yaşayabiliyorlar. Sonuç olarak vajina deliğine parmak veya başka bir cisim sokmadan yapılan mastürbasyon hiçbir şekilde kızlık zarına zarar vermiyor.


Kadınlar cinsel ilişkiyle mi mastürbasyonla mı daha kolay boşalır ve orgazm olur?

Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Boşalmanın bilimsel kaynaklara ve yapılan çalışmalara bakıldığında iki başlıkta ele alındığı görülüyor. Bunlardan birisi klitoral boşalma (direk klitoral boşalma) diğeri ise vajinal boşalma (dolaylı klitoral boşalma) şeklinde karşımıza çıkıyor. Klitoral boşalma direk klitorise yapılan baskı ile gerçekleşen boşalma ve daha kısa sürede gerçekleşiyor. Vajinal boşalma ya erkeğin penisinin vajinaya girip çıkarken klitorise yaptığı baskı gibi ya da klitorisi yerinde tutan bağların, penisin vajinanın içerisindeki hareketi sırasında, klitorise yaptığı uyarılar sonucunda meydana geliyor.

Klitoral boşalma ile vajinal boşalma fizyolojik olarak aynı... Fakat duygusal anlamda hissedilen, yaşanılan zevk anlamında fark var… Çünkü vajinal boşalmada bir öteki ile birlikte olmak, onunla tamamlanıp bütünleşmek kadına çok daha yoğun duygular yaşatıyor. Boşalma ve orgazm oluşumu için en önemli faktörler olan “uygun partner, uygun mekân, uygun zaman, uygun yoğunlukta uyarılarda bulunma, uygun sürede uyarma ve uygun taleplerde bulunma şeklinde 6 U kuralına uyulması gerekiyor.

Kadınların çoğu, cinsel ilişkiye oranla mastürbasyon yaparken çok daha rahat ve kolay boşalıyor. Çünkü mastürbasyon kişinin kendi bedenini tanımasıyla ilgili bir durum… Mastürbasyon sırasında kadın, bedenindeki algıları, ruhsal durumuyla birleştirerek daha yoğun bir keyif alıyor. Bir cinsel ilişkide kadının orgazm olabilmesi için, öncelikle kendi bedenini tanıması ve kendi duygularına yabancı olmaması gerekiyor. Bunun yolu da mastürbasyonla kendi bedenini tanımaktan ve keşfetmekten geçiyor. Kadınların mastürbasyonla aldıkları keyfi cinsel ilişkiden beklememeleri gerekiyor. Çünkü her ikisi farklı eylemler… Kadınlar cinsel birliktelik yaşarken daha çok ruhsal doyuma önem veriyorlar. Bu nedenle kadınların bir erkeği algılamaları, onlarla bedenlerini ve ruhlarını birleştirmeleri ayrı bir konu, kendi bedenlerine, klitorislerine dokunarak zevk almaları, boşalmaları ve orgazm olmaları ayrı bir olgu…. Bunun ikisini birbiriyle mukayese etmek doğru değil... Çünkü birisi bireysel bir eylem, diğeri iki kişiyle yaşanan çok özel bir deneyim... Kadınların yaklaşık olarak %75’i boşalabilmek için klitoral uyarılmaya ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kadınların cinsel ilişki sırasında da klitoral olarak uyarılmaları gerekiyor. Bu elle ya da klitoral uyarım gerçekleşebilecek bir pozisyonla olabiliyor. 


Kadınlar her mastürbasyon yaptığında boşalır mı ve orgazm olur mu?

Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durum... Kadın eğer fantezi kuruyorsa ve bedeninden almış uyarıları fantezileri ile birleştirebiliyorsa, doğru ve ritmik klitoris uyarılarında bulunuyorsa çok rahat bir şekilde her mastürbasyonda boşalabiliyor. Ama mastürbasyonda orgazm olmak şart değil… Burada önemli olan, bedenin keşfi ve bedenin belli bir noktaya geldikten sonra rahatlaması… Bu nedenle, her mastürbasyon boşalmayla bitebiliyor ama orgazmla bitmek zorunda değil…


Sert bir cisimle mastürbasyon yapmak zararlı mıdır?

Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Bakirelerin sert bir cisimle mastürbasyon yapmaları çoğu zaman vajinalarına zarar vermez ama kızlık zarlarına zarar verebilir. Bu nedenle bakire kadınların sert bir cisim yerine kendi parmaklarını kullanmaları veya sürtünme yolunu seçmeleri gerekiyor. Evli kadınların ise vajinalarının içine sert bir cisim yerleştirme gibi bir sorunları olmaz. Bununla birlikte kadınların zevk almalarına yardımcı olan şey vajinalarına giren cisimlerden ziyade klitorislerinin doğru ve ritmik bir şekilde uyarılmasıdır. Ayrıca kadınların cinsel organları çok hassas olur, bu yüzden vajinaya zarar verecek nitelikteki cisimlerin mastürbasyon sırasında kullanılmaması önem taşıyor. Bu yüzden parmak en iyi bir tercih…


Kadınlar mastürbasyondan aldıkları zevki nasıl artırabilirler?

Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Kadınların mastürbasyon yaparken aldıkları zevki arttırmalarının yolu klitoristen geçiyor. Klitoris her kadında farklı büyüklükte olabiliyor. Ayrıca her kadının klitorisinden aldığı zevk farklı bir şekilde hissedilebiliyor ve klitoral uyarılma biçimleri farklı olabiliyor. Bu nedenle kadınların mastürbasyon yaparken aldıkları zevki artırmaları, klitorislerini uyarım şekillerine göre değişiklik gösterebiliyor. Bazıları baskı yaparak, bazıları sürtünerek, bazıları ritmik bir titreme hareketiyle, bazıları da sadece dokunarak boşalabiliyor. Klitorisini keşfeden ve klitorisini nasıl uyaracağını bilen her kadın boşalma ve orgazm yolunda önemli bir adım atmış oluyor. Kadınlar kendi parmaklarıyla, bebe yağı veya başka bir kayganlaştırıcı kullanarak klitorislerini uyarırlarsa daha kolay boşalabiliyor ve orgazm olabiliyor. Böylece kadınlar mastürbasyondan almış oldukları keyfi arttırabiliyorlar. Bebe yağı zararlı olmadığı için kadın sıklıkla kullanabiliyor.


Mastürbasyon yaparken bekaretini kaybeden gençlerin psikolojisi ne oluyor?

Kadın mastürbasyonu hakkında en çok sorulan sorular

Mastürbasyon yaparken bekâretini kaybeden kadınlarda en sık görülen psikolojik sorunlardan biri suçluluk duygusu… Bunu erkekler tarafından beğenilmeme, bakire olmadığı için evlenememe korkusu ve adet döngüsünün bozulacağından yani adet gün ve miktarındaki artışın aileler tarafından fark edilebileceğinden dolayı yaşanan endişeler takip ediyor. Özellikle bu endişelerden dolayı, herhangi bir kadın hastalığı baş gösterdiğinde kadınlar sorunu ailesiyle veya bir hekimle paylaşmaya korkuyorlar ve bu da ileriki dönemlerde ciddi sorunlar yaşanmasına neden olabiliyor. Bunların dışında, erken yaşta bekâretini kaybeden gençlerde kirlenme duygusu da oluşabiliyor. Özellikle erkek arkadaşı kaybetmeyi göze alamama durumunda yaşanılan bekâret kaybında kirlenme duygusu daha çok görülüyor.

Yazarın Tüm Yazıları