Her mastürbasyon orgazmla sonuçlanabilir mi?

Mastürbasyonla mı yoksa cinsel ilişkiyle mi daha kolay orgazm olunur?

Haberin Devamı

Kadın ya da erkek, kişilerin cinsel doyuma ulaşabilmek için kendi kendilerini uyararak yaptıkları eyleme mastürbasyon deniyor. Aşırıya kaçılmadığı ve normal bir cinsel ilişkiye tercih edilmeği sürece mastürbasyon zararlı bir şey değildir.

Kızlık zarına zarar vermeden mastürbasyon yapılır mı?

Çok küçük yaşlarda keşfedilen ve kadının en duyarlı cinsel organlarından biri olan klitorisin uyarımı için, genellikle dokunma ya da sürtünme yolu tercih ediliyor. Özelikle hiç cinsel birliktelik yaşamamış bakire bir kadın, kızlık zarına zarar vermemek için klitorisiyle oynayabiliyor, küçük dudakların üst birleşim köşesinde bulunan ve dokunulduğu zaman ele gelen klitorise dokunarak mastürbasyon yapabiliyor. Kadınlar bunu üç şekilde başarıyor, ya klitorisleriyle ritmik bir şekilde oynayarak, ona hafif baskı yaparak ya yastık, yatak gibi herhangi bir şeye sürtünerek ya da banyoda basınçlı su tutarak mastürbasyon yapıyorlar. Bu üç eylem kızlık zarına zarar vermiyor. 

Haberin Devamı

Mastürbasyonla mı yoksa cinsel ilişkiyle mi daha kolay orgazm olunur?

Kadınların çoğu, cinsel ilişkiye oranla mastürbasyon yaparken çok daha rahat ve kolay boşalıyor. Çünkü mastürbasyon kişinin kendi bedenini tanımasıyla ilgili bir durum.Mastürbasyon sırasında kadın, bedenindeki algıları, ruhsal durumuyla birleştirerek daha yoğun bir keyif alıyor. Bir cinsel ilişkide kadının orgazm olabilmesi için, öncelikle kendi bedenini tanıması ve kendi duygularına yabancı olmaması gerekiyor. Bunun yolu da mastürbasyonla kendi bedenini tanımaktan ve keşfetmekten geçiyor. Kadınların mastürbasyonla aldıkları keyfi cinsel ilişkiden beklememeleri gerekiyor. Çünkü her ikisi farklı eylemlerdir.

Kadınlar cinsel birliktelik yaşarken daha çok ruhsal doyuma önem veriyorlar. Bu nedenle kadınların bir erkeği algılamaları, onlarla bedenlerini ve ruhlarını birleştirmeleri ayrı bir konu, kendi bedenlerine, klitorislerine dokunarak zevk almaları, boşalmaları ve orgazm olmaları ayrı bir olgu... Bunun ikisini birbiriyle mukayese etmek doğru değil... Çünkü birisi bireysel bir eylem, diğeri iki kişiyle yaşanan çok özel bir deneyim... Kadınların yaklaşık olarak %75’i boşalabilmek için klitoral uyarılmaya ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kadınların cinsel ilişki sırasında da klitoral olarak uyarılmaları gerekiyor. Bu elle ya da klitoral uyarım gerçekleşebilecek bir pozisyonla olabiliyor.

Haberin Devamı

Her mastürbasyon orgazmla sonuçlanabilir mi?

Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur.Kadın eğer fantezi kuruyorsa ve bedeninden almış uyarıları fantezileri ile birleştirebiliyorsa, doğru ve ritmik klitoris uyarılarında bulunuyorsa çok rahat bir şekilde her mastürbasyonda boşalabiliyor. Ama mastürbasyonda orgazm olmak şart değil. Burada önemli olan, bedenin keşfi ve bedenin belli bir noktaya geldikten sonra rahatlamasıdır. Bu nedenle, her mastürbasyon boşalmayla bitebiliyor ama orgazmla bitmek zorunda değildir.

Sert bir cisimle mastürbasyon yapmak zararlı mı?

Bakirelerin sert bir cisimle mastürbasyon yapmaları çoğu zaman vajinalarına zarar vermez ama kızlık zarlarına zarar verebilir. Bu nedenle bakire kadınların sert bir cisim yerine kendi parmaklarını kullanmaları veya sürtünme yolunu seçmeleri gerekiyor. Evli kadınların ise vajinalarının içine sert bir cisim yerleştirme gibi bir sorunları olmaz. Bununla birlikte kadınların zevk almalarına yardımcı olan şey vajinalarına giren cisimlerden ziyade klitorislerinin doğru ve ritmik bir şekilde uyarılmasıdır. Ayrıca kadınların cinsel organları çok hassas olur, bu yüzden vajinaya zarar verecek nitelikteki cisimlerin mastürbasyon sırasında kullanılmaması önem taşıyor. Bu yüzden parmak en iyi bir tercihdir.

Haberin Devamı

Mastürbasyondan daha fazla zevk alabilmek için...

Kadınların mastürbasyon yaparken aldıkları zevki arttırmalarının yolu klitoristen geçiyor. Klitoris her kadında farklı büyüklükte olabiliyor. Ayrıca her kadının klitorisinden aldığı zevk farklı bir şekilde hissedilebiliyor ve klitoral uyarılma biçimleri farklı olabiliyor. Bu nedenle kadınların mastürbasyon yaparken aldıkları zevki artırmaları, klitorislerini uyarım şekillerine göre değişiklik gösterebiliyor. Bazıları baskı yaparak, bazıları sürtünerek, bazıları ritmik bir titreme hareketiyle, bazıları da sadece dokunarak boşalabiliyor. Klitorisini keşfeden ve klitorisini nasıl uyaracağını bilen her kadın boşalma ve orgazm yolunda önemli bir adım atmış oluyor. Kadınlar kendi parmaklarıyla, bebek yağı veya başka bir kayganlaştırıcı kullanarak klitorislerini uyarırlarsa daha kolay boşalabiliyor ve orgazm olabiliyor. Böylece kadınlar mastürbasyondan almış oldukları keyfi arttırabiliyorlar. Bebe yağı zararlı olmadığı için kadın sıklıkla kullanabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları