Hamileyken sevişmek kadını doğuma hazırlar

Sevişmek, kadının bedensel olarak doğuma iyi bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Sorunsuz geçen bir hamilelikte seks yapmak çocuğun sağlığını olumsuz etkilemez. Aksine sevişmek, kadının bedensel olarak doğuma iyi bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olur. Ancak kadının üstte olması şartıyla!

“Hamilelik döneminde seks yapmak çocuk sağlığını riske atar mı?” “Cinsel ilişki nasıl gerçekleşmeli ki, çocuk zarar görmesin?” “Hamilelik döneminde bazıları anal seksi tercih eder; bu doğru mu?” gibi sorular çiftlerin kafasını karıştırıyor.

Hamilelik sırasında seks yapma isteği, genellikle birinci üç ayda azalır, ikinci üç ayda artar ve üçüncü üç ayda ise yine düşüş gösterir. Normal bir hamilelik sırasında seks yapmak çocuk sağlığını olumsuz etkilemez. Ancak beklenmeyen bir kanama olması, düşük tehlikesi ve birden fazla bebek beklemek gibi bazı durumlarda cinsel ilişkiye girmemenizde fayda var.

Haberin Devamı

Kadın üstte olmalı

Çift, hamilelik döneminde cinsel birleşme söz konusu olmadan birbirine yine de yaklaşabilir. Ama bu konudaki tek sözü düzenli kontrolleri yapan jinekolog söylemelidir.

Hamilelik döneminizde çiftin cinsel ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için, kadının eşinin üzerine oturduğu pozisyon ya da erkeğin yandan yaklaşması gibi pozisyonlar denenmelidir. Çift seksi, duygu ve dokunma yoğunluğu içinde yaşamaya çalışmalıdır, aklına kötü düşünceler getirmemelidir ve olumlu düşünmelidir. Ayrıca anne-baba olma duygusunun ilişki üzerinde yaratabileceği gerginlik fark edilmeli, her türlü sorun açıkça konuşulmalı ve yaratıcı olunmalıdır. Çünkü sevişmek, bedensel olarak doğuma iyi bir şekilde hazırlanmak için yardımcı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları