Erken boşalma hakkındaki gerçekleri keşfedin

Cinsel terapi süreçleriyle erken boşalma sorunundan yüzde yüz kurtulmak mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisinde görülen erken boşalma hakkında bilinmeyen pek çok şey var. Erken boşalma bir illet ya da hastalık değil... Erken boşalma aslında erkeklerin cinsel tepki ve boşalma kontrolü için gerekli beceri ve teknikleri öğrenememesi ve partnerleriyle cinsel uyum sağlayamamaları olarak tarif ediliyor.

Cinsel terapiste başvurmak gerekiyor

İlaç şirketleri, erken boşalmaya iyi geldiği savunulan hapları ve spreyleri satan satıcılar ve internet dolandırıcıları erken boşalmanın ciddi bir durum olduğunu söylemeyi çok seviyor. Ayrıca erken boşalmanın bir anormallik, aşırı duyarlılık ya da ruhsal bir bozukluk olduğunu söylüyorlar. Fakat bu her zaman doğru değil… Erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin veya çiftlerin durumları hakkında doğru kişiye yani bir cinsel terapiste başvurmaları önem taşıyor. Cinsel terapistin yapacağı uygulamalar bir hastalık tedavisinden ziyade boşalma kontrol becerisinin öğretilmesini içeriyor. Bu beceriler nispeten tüm erkeklerin kısa sürede öğrenebilecekleri şeyler olarak biliniyor. Beceri geliştirmeye yönelik bu uygulamalarda ne bir hap ne bir krem ne de işe yaramaz cihazlar kullanılmıyor. Dahası da var, tüm sonuçlar kalıcı oluyor.

Her erkeğin bu kalıcı sanilan utanç sorununu önlemek için yeteneği var!

Haberin Devamı

Cinsel terapi teknikleriyle sadece erken boşalma engellenmiyor, ayrıca boşalma zamanlanması üzerinde tam kontrol sağlanabiliyor. Çünkü her erkeğin bu kalıcı sanılan utanç sorununu önlemek için yeteneği var… Cinsel terapi programlarının başarısının sırrı, erkeğe veya çifte özel bir terapi programının uygulanmasında yatıyor. Cinsel terapiyle erkeklerin verdikleri cinsel tepki ve boşalma sürecinin sağlam bir anlayışa dayalı olarak yeniden keşfi sağlanabiliyor. Cinsel terapi programlarının özünde aşk oyunları adı verilen ev ödevleri bulunuyor.

Aşk oyunlarının hepsi tamamlandığı zaman programın gerçek gücü fark ediliyor. Danışanlarda sıklıkla görülen bir değişim noktası oluyor. Cinsel terapi teknikleriyle değişim noktasına ulaşılıyor. Öğretilen tüm becerilerin bir araya gelmesiyle, erken boşalma sorunu yaşayan erkekler artık boşalma üzerinde tam bir denetime sahip olabiliyor. Bunun gerçekleşmesi genellikle program başladıktan 2-3 aylık bir süre içinde oluyor.

Çok özel teknikler öğretiliyor

Haberin Devamı

Cinsel terapi tekniklerinin cinsel terapistin rehberliğinde doğru uygulanması gerekiyor. Bu tekniklerden bazıları basit görünebilir. Örneğin; doğru nefes alıp verme... Kolay gibi görünse de, sizi temin ederim ki, bilinçsizce yapılan bu tekniğin kalıcı hale getirilmesi son derece zararlı olabiliyor. İleri düzey nefes teknikleri, nefes ile meditasyon ve görselleştirme teknikleri, duygusal farkındalık becerileri, boşalma refleksi kontrol becerisi, boşalma yaklaştığında geriye dönüş veya ilişkinin erken dönemlerinde olabilecek boşalmadan kurtuluş teknikleri, boşalma ve aşk kası kontrolü becerileri, zihinsel güvenin tahsis edilmesi, istenilen anda boşalma yeteneğinin oluşturulması, zihinsel kontrol becerileri, aşırı kontrol ve güven duygusunun oluşturulması, cinsel ilişki sırasında rahatlık ve diğer becerilerin oluşumunun hızlanması gibi tekniklerin, uyarılma sürecinin hangi aşamasında kullanılması gerektiğini bilmek önem taşıyor. Bu tekniklerle seks sırasında rahatlığın sağlanabilmesi ve ilişkiye ruhun ve bedenin ortak edilmesi mümkün olabiliyor. Zamanla haz dolu ve keyifli bir seksi istikrarlı bir şekilde sürdürebilmek için gerekli yetenekler kazanılabiliyor.

Haberin Devamı

Önemli ölçüde boşalma kontrolünde kalıcılık ve “sadece penis” odağından uzaklaşılarak tüm vücuda odaklanılmasını sağlanabiliyor. Boşalma kontrolünü sağlarken, zevk düzeyini artırma yeteneğini kazanıldığı ve erken boşalmayı tetikleyen aşk kaslarının istemsiz kasılması azaltıldığı için, gerektiğinde boşalmanın kenarından geri dönmek mümkün olabiliyor. Boşalmanın yaklaşması, bunu bilmekten ibaret değildir. Bunu bilmek, uyarılmanın her aşamasında kişinin vücudunu okumasıyla mümkün olabiliyor. Böylece yüksek boşalma kontrol hissi ve yoğun uyarılmayı uzun süre koruma yeteneği oluşturulabiliyor. Ayrıca erkeğin boşalma kontrol becerilerini geliştirirken, partnerini uyarmaya ve keyifli anlar yaşamaya devam etmesi gerekiyor. Durmadan ve yavaşlamadan, zamanı son derece iyi kullanması çok büyük bir önem taşıyor.

Cinsel terapide nasil bir süreç işliyor?

Haberin Devamı

Cinsel terapinin ilk aşaması cinsel terapistin kişiyle veya çiftle ilk görüşme yapmasıdır. İlk görüşmenin sonunda cinsel terapist kişiye veya çifte cinsel eğitim videoları ve kitapları veriyor yani bibliyoterapi yapıyor. Daha sonra cinsel terapist kişiyi veya çifti değerlendirme görüşmelerine alıyor. Bu süreçte cinsel hikâye alınıyor, çeşitli testler ve ölçekler kullanmanın yanında gerektiğinde ürolojik veya psikiyatrik muayene de önerebiliyor. Böylece yaşanan sorunun nedeni keşfediliyor ve olası çözüm yolları kişiye veya çifte sunuluyor. Çift kendilerine özel olarak hazırlanan tedavi planını kabul ettiğinde cinsel terapi süreçleri başlatılıyor.

Haberin Devamı

Cinsel terapi aşamasında erkeğin veya çiftin yaşantısı, geçmişi, geçmişteki birliktelikleri, genel olarak cinsel hayatı, partneri ile uyumu gibi erken boşalma sorununa neden olabilecek alt başlıklar saptanmaya çalışılıyor. Yapılan tıbbi araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre, erken boşalmanın en sık görülen nedeni cinsel bilgisizlik olduğu için cinsel terapinin ilk evrelerinde kişiye ve çifte boşalmanın nasıl meydana geldiği, boşalma kontrolü, cinsel ilişki, cinsellik ve cinsel organlarla ilgili bilgiler veriliyor ve cinsel eğitim videoları eşliğinde “bilişsel yeniden yapılandırma” yapılıyor. İlişkideki mevcut iletişim sorunları çözümleniyor ve çiftin ilişkisi flört havasına sokuluyor. Ardından erkeğin boşalma denetimini engelleyen duygularıyla bağlantıya geçmesi ve onları söze koyması sağlanıyor. Daha sonra ise kişinin önce bireysel olarak kendi vücudunu tanımasına sonra çiftin birbirinin vücudunu tanımasına yönelik aşk oyunları adında çok özel çalışmalara geçiliyor. Buradaki amaç, cinsellikle ilgili önceden gelen yanlış ve eksik bilgilerin temizlenmesi ve yerine doğru bilgilerin getirilmesi oluyor. Cinsel terapi süreçleriyle erken boşalma sorunundan yüzde yüz kurtulmak mümkün oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları