Erken boşalıyorum, ne yapabilirim?

Erkekte görülen cinsel işlev bozuklukları içinde en sık olanı erken boşalmadır. Erken boşalma, erkeğin cinsel birleşme olmadan veya birleşmeden kısa bir zaman sonra boşalması olarak tanımlanır.

Haberin Devamı

Erkekte görülen cinsel işlev bozuklukları içinde en sık olanı erken boşalmadır. Erken boşalma, erkeğin cinsel birleşme olmadan veya birleşmeden kısa bir zaman sonra boşalması olarak tanımlanır. En genel tanım, birleşmede boşalma refleksi üzerinde istemli bir denetimin olmamasıdır. Yani önemli olan, erkeğin ne kadar sürede boşaldığından çok, boşalmanın istediği zamanda olup olmadığıdır.

Erken boşalma için sıklıkla depresyon tedavisinde kullanılan çeşitli ilaçlar önerilir. Bu ilaçların çoğu cinsel uyarılmayı geciktirici yan etkileri nedeniyle, boşalma süresini de uzatabilir. Ancak bu boşalma refleksi üzerinde denetim kazandırmaz ve ilaç kesildiğinde boşalma süresi yeniden kısalır. Alkol ve ilaç kullanımının, prezervatif, bazı pomatlar, geciktirici spreyler gibi bölgesel uygulamaların mekanizması da aynıdır. Hepsi cinsel uyarılmayı azaltır. Dolayısıyla boşalmanın daha geç olmasını sağlar. Bu nedenle erken boşalmanın tedavisi %100 tedavisi vardır, cinsel terapidir.

Düzenli bir cinsel yaşamı olduğu halde, boşalmasını denetleyemeyen ya da çok kısa sürede boşalan erkeklere, birkaç aylık bir cinsel terapi süreci ile bu denetimin öğretilmesi mümkündür. Erken boşalmada tedavinin esası, boşalma öncesi cinsel duyumların tekrar tekrar ve uzatılmış olarak yaşatılması ve erkeğin dikkatinin yüksek uyarılma düzeyindeki duyumlarına odaklamasıdır. Böylelikle erkek boşalmak üzere olduğunu uygun zamanda fark etmeyi öğrendiğinde, boşalmayı da erteleyebilecektir.

Erken boşalan erkeklere şöyle bir tavsiyem olabilir: "Sevişirken tam bir sertleşme olduktan sonra sırtüstü yatın ve bütün dikkatinizi penisten aldığınız duyumlara odaklayın. Bu sırada partneriniz ilk aşamada kuru elle, ikinci aşamada ise bebe yağı ile penisinizi uyararak mastürbasyon yapmaya başlasın. Boşalmak üzere olduğunuzu hissettiğinizde partnerinize “dur” deyin. Dur-başla tekniği adı verdiğimiz bu uygulamada acil boşalma isteğiniz geçinceye kadar bir dakikadan kısa bir süre bekleyin ve sonra, “başla” diyerek partnerinizden yeniden penisinizi uyarmaya başlamasını isteyin. Bu şekilde 3 kez durdurduktan sonra dördüncüde boşalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Burada boşalmadan hemen önceki duyumları tekrar tekrar uzatılmış olarak yaşamanız çok önemlidir. Bu şekilde boşalma denetimi sağlandıktan sonra, aşamalı olarak partnerinizin üstte olduğu bir pozisyonda cinsel birleşmeye geçin. Cinsel birleşme aşamasında da “dur” deyince penisinizi vajina içerisinde hareketsiz tutarak bekleyin, sonra “başla” diyerek yeniden uyarıma başlayın. Bu şekilde boşalma refleksi üzerinde istemli bir kontrol sağlamış olacaksınız. Ayrıca dur-başla tekniği ile senkronize bir şekilde kasıklarınızdaki kasları kasma ve gevşetme, ritmik nefes alıp verme metotlarını da kullanmalısınız.

Haberin Devamı

Bu egzersizler ile sadece uzun süreli boşalma kontrolü sağlanmakla kalmaz, aynı zamanda penisinizin sertleşmesinin ve orgazmınızın kalitesini de yükseltebilirsiniz. Ancak tüm bunlara rağmen sorununuz çözülmez ise bir cinsel terapiste danışmaktan ve onunla birlikte bir terapi yolculuğuna çıkmaktan kaçınmayın."

AFRODİZYAK ETKİSİ NEDENİYLE CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN VE LİBİDOYU YÜKSELTEN ÇİKOLATA İLE HAZIRLAYACAĞINIZ MUHTEŞEM BİR LEZZET. ÇİKOLATA RÜYASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Yazarın Tüm Yazıları