Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

İşte çoklu orgazm yeteneğinizi ortaya çıkaracak 6 öneri

Haberin Devamı

Orgazm olmak ve boşalmak aynı şey gibi düşünülür ama ikisi birbirinden farklıdır. Orgazm, çeşitli fiziksel ve psikolojik cinsel uyaranlar sonucu beynin harekete geçmesi ve bazı hormon mekanizmalarının etkisiyle, hem bedensel hem de ruhsal olarak algılanan, "geçici şuur bulanıklığı", "kontrol kaybı duygusu", “zamandan kopuş” ve tüm bedende güçlü kasılmaların yaşandığı "yoğun bir boşalma" olarak tanımlanabilir. Boşalma ise cinsel ilişkilerin sonlarına doğru yaşanan ve 10–15 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel rahatlama olarak tarif edilebilir. Yaklaşık olarak, boşalma 5 ile 10 saniye, orgazm ise 10 ile 15 saniye arası sürer.

KADINLARA ÖZGÜ BİR DENEYİM: “ÇOKLU ORGAZM”…

Kamuoyunda “çoklu orgazm”, diye bilinen “çoklu boşalma” kadının partneri ile cinsel ilişkisi ya da mastürbasyon sırasında birden fazla kez boşalmasıdır. Çünkü çoklu orgazm olmaz ama çoklu boşalma olabilir. Çoklu boşalma, art arda olabileceği gibi uyarılmanın devam etmesi durumunda belli aralıklarla da olabilir. Çoklu boşalma yalnızca kadınların yaşayabildiği bir deneyimdir çünkü erkeklerin biyolojik yapısı çoklu boşalmaya uygun değildir. Bunda cinsel ilişkinin evrelerindeki cinsiyet farklılıkları ve hormonlarının etkisi büyüktür. Erkeklerin cinsellik hormonları uyarılma sırasında hızla en yüksek seviyeye çıkar ve boşalma veya orgazm gerçekleşir gerçekleşmez aynı hızla en düşük seviyeye inerek cinsel uyarılmayı sonlandırır. Kadınların cinsel uyarılma sürecinde ise, hormonları daha yavaş ve uzun sürede en yüksek seviyeye ulaşır ve boşalma veya orgazma ulaştıktan sonra da etkilerini göstermeye devam eder. Bu sayede bir kadın art arda birden çok kez boşalabilir ama bir erkeğin boşaldıktan veya orgazm olduktan sonra bir daha boşalabilmesi için “refrakter dönem” adı verilen bir dinlenme süresi gerekir.

Haberin Devamı

ÇOKLU ORGAZM YETENEĞİNİZİ ORTAYA ÇIKARACAK TAVSİYELER

Çoklu boşalma istisnai bir durum gibi görünse de, biyolojik olarak bütün kadınların yaşayabileceği bir deneyimdir ancak onlar genellikle tek bir boşalmayla yetinirler. İşte çoklu boşalma yeteneğinizi ortaya çıkarmak için sizin ve partnerinizin uygulayabileceği tavsiyeler:

Haberin Devamı

1- Cinsellik tabu değildir

Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

Cinselliği ayıp, yasak, günah ya da tabu olarak görmeyin. Cinsellikten ve vücudunuzdan utanmayın. Cinsellik sağlıklı yaşamın doğal bir parçasıdır, öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir davranıştır, tıpkı araba kullanmayı öğrenmek gibi... Cinsellikten zevk alabilmek için cinselliği her yönüyle öğrenin ve önce kendi vücudunuzu, sonra da partnerinizin vücudunu tanıyarak nelerden zevk aldığınızı keşfedin.

2- Orgazmda deneyim kazanmak için en iyi yol mastürbasyondur

Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

Mastürbasyon, cinsel uyarılma, haz alma, boşalma veya orgazm açısından kendinizi keşfetmenizi sağlar. Bu keşif sayesinde partnerinizle cinsel ilişkide daha yoğun haz alarak çoklu boşalma deneyimleri yaşayabilirsiniz.

3- Kadınlarda uyarılma zihinde başlar

Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

Kadınların cinsel uyarılması için zihinsel olarak hazır olmaları gerekir. Bunun için partnerin güzel sözler söylemesi, kadının erotik bölgelerine dokunması ve birlikte cinsel fanteziler kurulması ve erotik materyaller kullanılması kadının cinsel uyarılmasının uzun süre devam etmesini sağlayarak çoklu boşalma yaşamasını kolaylaştırır. Yani seks kadınlar için yatakta başlamaz, çok öncesinden yatırım yapılması gerekir.

Haberin Devamı

4- Aşk kaslarının güçlendirilmesi boşalmayı veya orgazmı kolaylaştırır

Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

Vajinanın etrafını saran ve aşk kasları adı verilen pelvik taban kaslarının boşalma veya orgazma ulaşmada önemli bir rolü vardır. Aşk kaslarının kasılması vajinal bölge ve klitorise kan akımının artmasını sağlayarak cinsel hazzın daha yoğun yaşanmasını ve daha kolay boşalmaya ulaşılmasını sağlar. Aşk kaslarını güçlü ve zinde tutmak için cinsel birleşme sırasında kasıp bırakın. Bunun dışında da gün içinde bu kaslarınızı kasıp gevşetme egzersizi yapın.

5- Ön sevişme kadını duygusal ve fiziksel olarak boşalmaya veya orgazma hazırlar 

Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

Kadının cinsel haz seviyesinin artması ve doyurucu bir boşalma veya orgazm yaşayabilmesi için ön sevişme oldukça önemlidir. Yeterli bir ön sevişme, kadının cinsel uyarılmasının en üst seviyeye çıkmasını ve vajinal kayganlığın oluşmasını sağlayarak doyurucu bir boşalma için gerekli ortamı hazırlar. Ön sevişme süresi cinsel birleşme süresinin de belirleyicisi olduğundan uzun bir ön sevişmenin ardından, çoklu boşalmanın yaşanabileceği uzun bir cinsel ilişki yaşanabilir.

Haberin Devamı

6- FARKLI SEKS POZİSYONLARI İLE DAHA FAZLA HAZ ALINABİLİR

Çoklu orgazm yaşayabilmenin yolları

Sürekli aynı pozisyonu tercih etmek cinsel yaşamı monotonlaştırarak cinsel uyarılma, haz alma, boşalma veya orgazm olmayı olumsuz etkileyebilir. Farklı seks pozisyonlarının denenmesi yeni heyecanlar, fanteziler ve zevklerle cinsel yaşama renk katar. Ayrıca alınan cinsel uyarılmanın uzaması ve alınan hazzın artması sayesinde çoklu boşalma mümkün olabilir. Çoklu boşalmaya etkisi olan G noktasının uyarılması için diz dirsek pozisyonu gibi G noktasının daha kolay uyarılacağı pozisyonları tercih edebilir ya da daha kolay boşalmanızı sağlayan pozisyonları kendiniz belirleyebilirsiniz.

KLİTORİSİN GİZEMİ…

Kadınların cinsel organının sadece vajinadan ibaret olduğu sanılır ama kadının boşalmasını veya orgazm olmasını sağlayan en önemli bölge “klitoris”tir. Klitoris, erkeklerdeki penisin kadınlardaki karşılığıdır. Kadınların en hassas bölgesi olan klitoris, sinirler açısından oldukça zengin bir yapıdır ve yaklaşık sekiz bin sinir lifi içerir. Bu lif yoğunluğu peniste bulunanın yaklaşık iki katıdır. Klitoris, kasık kemiklerinin birleştiği noktanın ortasında, küçük dudakların yukarda birleştiği kısma dek uzanır ve büyük dudaklar arasındaki yumuşak dokunun içinde bulunur. Yaklaşık 3 cm uzunluğunda ve 3 mm kalınlığında, penise benzeyen, Venüs tepesinin altında yer alan, üstte ve yanlarda iç dudaklarla çevrili olan, baş ve gövde kısmından oluşan, ters V şeklinde bir yapıdır. Baş kısmı hafif bir çıkıntı şeklindedir ve iç dudaklar parmaklarla hafifçe geriye ittirildiğinde dışarıdan rahatlıkla görülebilir. Küçük dudakların birleştiği kısımda bir başlık biçiminde genişler. Bu başlığın altında klitorisin ucu bulunur. Gövde kısmı ise yanlara doğru uzanan iki koldan oluşur ve vulvanın içine tümüyle gömülü olduğundan dışarıdan görülmez. Bu nedenle klitoris düğme şeklinde basit bir yapı gibi görünür. Klitorisin başlıca 3 işlevi vardır. (1) Boşalmayı veya orgazm olmayı sağlar. (2) Cinsel ilişki sırasında sertleşerek idrar deliğini kapatır ve böylece bakterilerin idrar torbasına girişini engeller. (3) Ters V şeklindeki kollarının şişerek sertleşmesi vajina kanalını gerer ve bu da penis başının kolayca girmesini sağlar. Tüm bu işlevlerine rağmen, kadınların çoğu klitorislerinin yerini bile bilmez.

Haberin Devamı

ÇOKLU ORGAZMDA G NOKTASININ ROLÜ…

Çoklu boşalma karmaşık bir süreçtir. Gerçek bir cinsel ilişkide ve fizyolojik olarak sağlıklı bir kadında çoklu boşalma 3–5 kez olabilir, bazı sıra dışı durumlarda ve nörolojik sıkıntıları olan kadınlarda onlarca, hatta yüzlerce kez olabilir. Bu konudaki dünya rekoru 222 boşalmayla Danimarkalı bir kadına aittir. Klitoris, boşalmada kilit bir role sahiptir. Cinsel birleşme sırasında kadının üstte olduğu pozisyonlarda özellikle klitoris uyarısı daha fazla olacağı için boşalma çok daha kolay gerçekleşir. Klitoris uyarısı kadın veya partneri tarafından cinsel ilişki sırasında elle ya da oral yolla da yapılabilir. Çoklu boşalmanın gerçekleşmesinde “G noktası” önemli bir rol üstlenir. G noktası, vajinanın yaklaşık 3–4 cm içinde, üst duvarında bulunan ve kasılma özelliğine sahip bir bölgedir. G noktasının çoklu boşalmaya etkisi klitoristen çok daha güçlüdür. G noktasının yeterince uzun ve doğru şekilde uyarılması çoklu boşalmanın yaşanmasına yardımcı olur.

Yazarın Tüm Yazıları