Cinsel terapi turizmi

Gurbetçilerde en çok vajinismus ve sertleşme problemi yaşanıyor!

Haberin Devamı

Türkiye’nin başta gurbetçiler olmak üzere sağlık turizminde epey yol aldığını söylemek mümkün. Sağlık turizmine lazerle göz ameliyatı, saç ektirme ve estetik operasyonlardan sonra cinsel terapiler de ekleniyor. Özellikle Avrupa’da yaşayan Türk göçmenlerin pek çok sağlık sorunu için Türkiye’ye gelmeyi beklediği biliniyor. Yaz aylarında, alkol ve madde bağımlılığından estetik operasyonlara, kataraktan lazerle prostat ameliyatına kadar sağlık alanında gurbetçilerden yoğun bir talep söz konusu...

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam çok önemli

Seks, temel ihtiyaçlar listesinde yeme, içme, uyumak ve barınmayla birlikte insanın önemli ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bu nedenle cinsel sorunların halı altına süpürülmemesi gerekiyor. Çünkü çözümlenmemiş cinsel sorunlar daha büyük bireysel ve ilişkisel sorunlara neden olabiliyor. Özellikle sağlıklı bireyler olunabilmesi için sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam hayati bir değer taşıyor. Türkiye’ye hızla artan sayıda insan, psikolojik sorunlar, evlilik ve çift problemleri, cinsel problemler için terapi almaya geliyor. Kolaylıkla tedavi edilebilecek sorunlarla çiftlerin hayatı kendilerine ve sevdiklerine zindan etmemeleri gerekiyor. Bu nedenle cinsel terapi turizminin patladığı yaz aylarında, gurbetçilere özel terapi programlarının uygulanması önem taşıyor.

Haberin Devamı

Gurbetçilere özel hızlandırılmış cinsel terapi

Mutlu olmaya herkesin hakkı var! Yaz aylarında cinsel terapi turizminde yaşanan patlama nedeniyle bazı klinikler çok özel ve kısa cinsel terapi programları hazırlıyor. Cinsel işlev bozukluklarından dolayı bozulan ruhsal dengeyi sağlamak, cinsel eğitim vermek, düşünce ve duygu alışverişi kurmak, çiftlerin veya bireylerin kendilerini tanımalarını sağlamak, cinsel çatışmaları çözümlemek, bu çatışmalardan doğan kaygı ve gerginlikleri azaltmak, çiftler arasındaki ilişkileri iyileştirip olgunlaştırmak için kullanılan tüm teknik ve yöntemlere cinsel terapi adı veriliyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçi yurttaşlarımız yaz döneminde, gurbetçilere özel hazırlanmış ve hızlandırılmış cinsel terapi uygulayan merkezlerden faydalanarak, hayatlarında yeni bir dönem başlatabiliyorlar ve geleceğe umutla bakabiliyorlar.

Haberin Devamı

Utanma duygusu mutsuzluğa mahkum ediyor

Utanma, cinsel bir anlam taşıyan şeylere karşı duyulan endişe ve korku duygusu olarak biliniyor. Fakat utanma duygusu çoğunlukla cinsel bir anlam taşımayan gizlilik, ihtiyatlılık ve edeplilik duygularını da içeriyor. Cinsel sorunlara yol açan utanma duygusu içinde bulunduğu toplumun değer ölçülerine göre şekilleniyor. Bu nedenle utanma duygularıyla çiftlerin kendilerini mutsuzluğa mahkûm etmemeleri gerekiyor. Tam sayısı bilinememekle birlikte yaz aylarında sayısı binlerle ifade edilen gurbetçi, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki kliniklerden cinsel terapi hizmeti alıyor. Hatta yaz aylarında Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)’nin ücretsiz cinsel danışmanlık hatlarına yurt dışından daha fazla ilgi oluyor.

Haberin Devamı

Cinsel sorunlar anadilde daha rahat anlatılıyor 

“Neden cinsel sorunlarını çözmek için gurbetçiler illa Türkiye’ye gelmeyi bekliyor?” sorusunun yanıtı çok önemli... Çünkü yurt dışında yaşadıkları ülkelere karşı duydukları ‘zayıf aidiyet’ duygusuyla, gurbetçiler cinsel sorunlarını anadillerinde daha rahat anlatabiliyor ve açıklayabiliyor. En iyi terapi kişinin duygularını en iyi anlatabildiği, ağladığı ana dilinde yapılabiliyor. Ruh sağlığı hizmetleri diğer sağlık hizmetlerinden farklı... Dil, kültür, gelenek ve görenekler, aile yapısı, Türkiye’nin neresinden gelindiği, dini inançlar gibi birçok unsur terapi süreçlerini etkileyebiliyor, işin içine girebiliyor ve çok karmaşık bir süreç yaşanabiliyor. Bu nedenle terapist ile danışanın aynı dili konuşması ve aynı kültürden gelmesi önem taşıyor.

Haberin Devamı

Gurbetçilerde en çok vajinismus ve sertleşme problemi yaşanıyor

Gurbetçi gençler birbirlerini yeterince tanımadan kısa süre içinde yaptıkları evliliklerde bazen hemen, bezen de zamanla ortaya çıkan cinsel sorunlar yaşayabiliyor. Birçoğu çok kolay tedavi edilebilen cinsel sorunların başında vajinismus, erken boşalma, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik ve ağrılı cinsel ilişki geliyor. Oysa cinsel tedavi konusunda eğitim almış cinsel terapistlerce yapılacak uygun bir cinsel terapiyle cinsel sorunların üstesinden kolayca gelinebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları