Cinsel fantezilerle ilgili 5 soru ve 5 cevap

Geçen hafta "Hazzın simülasyonu "Cinsel Fanteziler" başlıklı bir yazı yazmıştım. Bu hafta ise cinsel fantezilerle ilgili gelen 5 soruyu sizler için cevaplıyorum.

Haberin Devamı

Geçen hafta "Hazzın simülasyonu "Cinsel Fanteziler" hakkında bir yazı yazmıştım. Bu hafta ise cinsel fantezilerle ilgili 5 soru ve cevaplarını yazıyorum.

Eşim cinsel fantezilerime sıcak bakmıyor, ne yapabilirim? / R.C. - İstanbul

Sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergelerinden biri olan cinsel fanteziler, kişilerin üzerindeki bir takım baskıları azaltabilir. Günlük hayatlarını normal olarak sürdürmelerine ve cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmalarına yardımcı olabilir, uyguları canlı tutar, cinsel yaşantıyı monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırıp, renklendirir, zenginleştirir. Bu nedenle eşinizle açık açık konuşmanızda, istek ve taleplerinizi söylemenizde, onu anlamak için dinleyerek neden fantezilerinize sıcak bakmadığını anlamanızda fayda var. Böylece onun ilgisini ve dikkatini çekebilirsiniz ve ardından yeni çamaşırlar deneyerek, ona reddettiği şeyleri ısrarla göstererek, aşk oyunlarına ağırlık vererek ve cinselliği daha fazla konuşarak sizin bakış açınızı keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yeni evliyim. Eşimi seks oyuncakları kullanmaya nasıl ikna edebilirim? / Y.C. - İzmir

Yeni evli bir çift olarak, cinsel oyuncaklarla eşinizi daha çok mutlu etmek yerine, birbirinizi keşfetmeye, dokunmanın verdiği hazza odaklanmaya ve konuşarak cinsel hayatınızı renklendirmeye çalışmanızda fayda var. Çünkü zevk veren, değişiklik yaratan ve cinsel performansı arttıran vibratör ve dildo gibi cinsel oyuncaklar, uzun süre evli kalan ve monotonlaşan bir ilişkiye renk katmak için denenebilir. Bu nedenle sizin için erken bir tercih olacaktır. Ancak yine de istiyorsanız eşinize samimi ve dürüst olarak düşüncenizi açın. Onu sevdiğinizi ve sizin için çok önemli olduğunu söyleyerek beklentinizi ifade edin.

Uzun zamandır evliyim. İlişkimize heyecan katmak için ne yapmalıyız? / A.B. - Ankara

Uzun süreli ilişkilerde cinsel heyecanın azalması normal ve sık görülen bir durumdur. Birbirinizi gerçekten sevdiğinizi anlamak için ilişkinize kısa ayrılıklar vermenizde, karşılıklı anlayış ve deney yoluyla yeni heyecanlar için aşk oyunlarını denemenizde fayda var. “Artık hiçbir şey bize cazip gelmiyor” gerginliğinden kurtulduğunuzda, ilişkinizi tekrar çekici bir hale dönüştürebilirsiniz. Çünkü cinsellikte gerçek uyumu yakalayan çiftler, ilişkilerini çok daha iyi bir ortamda sürdürebilirler. Ayrıca sadece cinsellikte değil, günlük hayatta da birbirinize daha fazla zaman ayırmak, ortak ilgi alanları bulmak ve zaman zaman birbirinize sürprizler yapmak faydalı olacaktır.

Eşim grup seks teklifinde bulunuyor, boşanmalı mıyım? / Y.S. - İstanbul

Cinsellikte katılanların isteği ve onayı ile yapılan, başkalarına zarar vermeyen her davranış çiftin özel tercihi olarak kabul edilmektedir. Yeni heyecanlar tatmak için eş değişimi yapmaya ya da eşini grup sekste paylaşmaya swing deneyimi deniyor. Grup halinde veya ikiden fazla kişinin sevişmesinde önemli olan herkesin bu cinsel etkinliği istiyor olmasıdır. Swinger deneyimi yaşayan çiftlerin büyük bir bölümünde ciddi problemler ortaya çıktığı ve evliliğin sonlanmasına kadar giden bir süreç yaşandığı bir gerçektir. Eşinizle böyle bir etkinliğe girişme konusunda düşünce ayrılığınız varsa ve bu sorunu ikili tartışmalarla çözümleyemiyorsanız birlikte cinsel terapistten profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Boşanma seçeneğini kullanmadan önce eşinizle birlikte tarafsız cinsel terapi ortamında, bu konuyu tartışmanızda ve ortak çözümler aramanızda fayda var.

Eşimin seks sırasında başkalarını hayal ettiğini fark ettim, ne yapmalıyım? / O.P. - Bursa

Cinsel fantezi kurmak, her istenilenin gerçekleştirilemediği gerçek dünyada, dozunda kaldığı sürece, cinsel istekleri tatmin için gidilebilecek en masum, en zararsız ve en güzel yollardan biridir. Çünkü cinsel fanteziler cinselliğin tuzu biberidir. Çiftler, aralarındaki iletişime, kendilerini cinselliğe ve yeniliklere açık hissetmelerine göre gerektiğinde cinsel fantezilerini paylaşılabilirler. Bunda amaç sevilen kişiyi incitmeden, monotonlaşan ilişkiyi daha iyiye götürmektir. Bu açıdan bakıldığında eşinizde fantezi kuruyor ve sizinle paylaşmış. Ancak cinsel fanteziler paylaşılırken çok hassasiyet gösterilmelidir. Cinsel fantezilerin paylaşılmasının veya gerçeğe dönüştürülmesinin şart olmadığı akıldan çıkarılmamalıdır. Eşinizin kurduğu fanteziden rahatsız olduysanız bunu onunla "Ben dili" kullanarak konuşmalı ve neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunu anlamalısınız. Yani “Bu fanteziyi benimle paylaşmandan rahatsız oluyorum, tanıdığımız kişilerle birlikte olma düşüncen beni tedirgin ediyor. Fantezi kurarken ve paylaşırken hassasiyetlerime özen gösterirsen sevinirim” diyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları