Ağır ve yağlı yemekler erkeklerin iktidarlarını ellerinden alabiliyor

Sağlıklı ve düzenli beslenmek, kadınların olduğu kadar erkeklerin de hayatlarında önemli bir rol oynuyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve düzenli beslenmek, kadınların olduğu kadar erkeklerin de hayatlarında önemli bir rol oynuyor. Hayatın her alanında başarıya ulaşmak, ulaşılan başarı seviyesini korumak ve kendi başarı çıtasını yükseltmek, her erkeğin neredeyse ortak arzusu... Bu arzunun geçekleşmesinde baş rolü oynayan beslenme alışkanlıkları; erkeğin cinsel gücünü, enerjik olmasını, konsantrasyon kapasitesini, canlılığını, dikkat süresini ve hafızasını olumlu veya olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle ağır ve yağlı yemekler erkeklerin iktidarını ellerinden alabiliyor.

SERTLEŞME SORUNU NEDİR?

Erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluklarının başında gelen sertleşme sorunu, erkeğin üç ayı aşkın bir süre, cinsellikle ilgili arzu duymasına rağmen, cinsel birleşme için gerekli sertleşmeyi sağlayamaması veya sürdürememesi durumu olarak biliniyor. Aşağıdaki durumları yaşayan her erkek sertleşme fonksiyonunda bir değişim meydana geldiğini fark edebiliyor:

Haberin Devamı
  1. Cinsel birleşme için gerekli olan sertliği sağlayamama
  2. Elde edilen sertliği sürdürememe
  3. Cinsel birleşme için yeterli olan ancak eskiye göre daha zayıf algılanan sertleşme
  4. Sertleşebilme veya sertliği koruyabilmeye olan güvenin azalması

Erkeklerin fiziksel olduğu kadar cinsel sağlığını ve partner ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyebilen, damar hastalıklarından hormonsal bozukluklara, yaşlılıktan sinirsel durumlara, geçirilmiş cerrahi müdahalelerden psikolojik faktörlere kadar hemen hemen pek çok risk faktörünün neden olabildiği sertleşme bozukluklarının bir diğer ve günümüzde en çok rastlanan nedenlerinden biri de tüketilen ağır ve yağlı yiyecekler…

PENİS NASIL SERTLEŞİYOR?

Penis içerisinde süngere benzeyen bir yapı var. Sünger nasıl suyu içine çekerek emerse, penisteki süngere benzer yapı da içinde bulunan damarlardan kan çekerek şişiyor, penis sertleşiyor ve yukarı doğru kalkıyor. Peniste sertleşme üç etkene bağlı olarak oluşuyor.

  1. İlki doğrudan doğruya penisin baş kısmına ve penisin çevresine yapılacak dokunmalar beyne iletiliyor, bunun sonucunda bir refleks hareket ile kan penisteki sünger dokuya akıyor ve penisin sertleşmesini sağlıyor.
  2. İkinci olarak erotik film izleme veya cinsel fantezi kurma gibi duygusal heyecanlanma sonucu sertleşmede, doğrudan doğruya beyin sertleşme emrini veriyor.
  3. Üçüncü olarak idrar torbasının dolu olmasıyla refleks hareketi şeklinde görülen sertleşmelere ise sabah erken saatlerde rastlanıyor.

Yani penisin sertleşmesi fiziksel ve psikolojik nedenlere dayandığı gibi duygusal yaşantılarla da ilişkili olabiliyor. Ancak penis cinsel uyarı ve boşalma anında en sert halini alıyor.

SERTLEŞMEYE BÜTÜN BEDEN KATILIYOR

Sertleşme sorunu, yaşın ilerlemesinin yanı sıra koroner arter hastalığı, yüksek kolesterol düzeyi, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi bir dizi hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Sertleşme sistemindeki herhangi bir düzensizlik, örneğin halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk ve ağır yiyecek tüketimi nedeniyle sindirim sisteminin vücut enerjisinin büyük bir kısmını tüketmesi gibi faktörler sertleşme sorunlarına yol açabiliyor. Çünkü ağır et yemekleri ve yağlı hamur işleri, hem günlük tempoyu yavaşlatabiliyor hem de tansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırarak sertleşme sorunlarına neden olabiliyor. Dolayısıyla, penisin sertleşebilmesi için tüm bedenin cinselliğe odaklanması ve cinsel organ ile vücudun uyum içerisinde hareket etmesi, sağlıklı ve doyurucu bir cinsel yaşamın ön koşulu olarak biliniyor. Bu nedenle “işleyen demir ışıldar” deyimini dikkate alarak, beslenme şekline ve tüketilen porsiyonlara dikkat edilmesi ve düzenli egzersiz yapılması gerekiyor. Böylece, beden sağlığı ve vücut içi enerji dağılımı kontrol edilerek, sertleşmede büyük rol oynayan kan basıncı daha kolay kontrol edilebiliyor.

Haberin Devamı

YAĞLI VE KARBONHİDRATLI YİYECEKLER ERKEKLERİN BAŞ DÜŞMANI!

Özellikle kilo sıkıntısı çekmeyen ve yemek zevkine düşkün olan erkeklerin en favori besinleri yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler, yani “ağır” olarak adlandırılan yemekler. Gün bitiminde, yeterince yorulan bedene yapılan ağır yüklemeler, tansiyon ve kalp-damar hastalıkları riskini artırdığı gibi fiziksel tempoyu da bir hayli düşürebiliyor. Genellikle akşam yemeklerinde tüketilmemesi gereken ağır et yemekleri ve yağlı hamur işlerinin sindirimi için vücut ürettiği enerjinin büyük bir kısmını harcamak zorunda kalabiliyor. Sindirim metabolizmasının harcadığı bu enerji sonrasında ise bedensel hareketler yavaşlayabiliyor, yorgunluk hissiyle beraber cinsel istek ve performansta büyük bir düşüş ve tansiyonda dalgalanma yaşanabiliyor. Ancak penis belirli bir basınçla çalışmaya alışıyor. Ayrıca kalp damarları ile penisin damarları aynı çapta, 3 mm... Yani kalbi etkileyen her durum penisi olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle özellikle akşam saatlerinde yağlı ve karbonhidratlı besinlerin yerine, kan şekerini etkilemeyecek olan balık, tavuk ve yeşil sebzeler tüketilmesi, öğün sonrasında yapılacak az oranda meyve ya da kuru yemiş takviyesi ile tokluk hissinin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Yani erkek beslenmesine dikkat ederek hem sertleşme sorunlarından hem yemek sonrası uyku halinden hem de çabuk acıkmaktan korunabiliyor. 

Yazarın Tüm Yazıları