GeriKişisel Bakım Pamuk gibi bir cilt için ev yapımı krem
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pamuk gibi bir cilt için ev yapımı krem

Pamuk gibi bir cilt için ev yapımı krem

Kozmetik ürünlerin fiyatları arttıkça, içeriklerinde zararlı maddeler ortaya çıktıkça evde krem yapmak daha ekonomik ve sağlıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Temiz içerikli nemlendirici kreminizi evinizde yapmak aslında oldukça kolay ve ekonomik.

Dikkat etmeniz gereken tek nokta, alerjiniz olan cildinizin reaksiyon gösterdiği içeriklerden kaçınmak. Her cilt tipine uygun krem tarifini uygulayıp, daha sonra içeriği cilt tipinize ve cildinizin tepkisine göre içerikte ufak değişiklikler yapabilirsiniz.

HER CİLT TİPİNE UYGUN

Malzemeler

• 2 çorba kaşığı shea yağı
• 2-3 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
• 2-3 damla esansiyel yağ (kayısı, lavanta, portakal çiçeği, gül, tatlı badem)
• 1 ampül E vitamini

Yapılışı: Eğer shea ve hindistancevizi yağlarınız katı kıvamdaysa, çok fazla ısıtmadan yalnızca kıvam almalarını sağlayacak biçimde benmari usulü eritin. Bu iki yağı homojen biçimde karıştırın. Karışımın içerisine esansiyel yağdan birkaç damla damlatın. Sonrasında E vitamini ampulünü de kırarak kremin içerisine ekleyin. Kremi koyu renkli bir cam kavanozda ya da güneş görmeyen bir alanda cam kavanozda saklayabilirsiniz. Shea yağı ve hindistancevizi yağı oda sıcaklığında katı halde bulunan yağlardan oldukları için önce sıvı halde bulunan kreminiz daha sonra katılaşarak krem kıvamını alacaktır. Eğer bundan daha katı kıvamlı bir krem elde etmek isterseniz doğal balmumu kullanmalısınız. Aktarlarda bulabileceğiniz balmumunu rendeleyerek benmari usulü erittiğiniz yağların içerisine 1 çorba kaşığı kadar karıştırırsanız kreminizin kıvamı daha yoğun olacaktır.

Pamuk gibi bir cilt için ev yapımı krem

Evde krem yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullandığınız yağların kalitesidir. Krem yapımında kullandığınız yağların mutlaka soğuk sıkım olmasına özen gösterin. Zira soğuk sıkım yağlar yoğun miktarda cildinizi besleyecek vitamin ve mineralleri barındırırlar. Ancak kullandığınız doğal yağlar son derece faydalı olmakla birlikte cildinizde alerjik reaksiyona da yol açabilir. Bu durumun önüne geçmek ise oldukça kolay. Krem yapımına başlamadan önce kullanacağınız yağları kol içinize az miktarda uygulayın. Birkaç saat içerisinde herhangi bir yanma, kaşıntı ile karşılaşmazsanız doğal yağlardan yapılma şifalı kremlerinizin yapımına başlayabilir, pamuk gibi cildinizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False