GeriNasıl Yapılır? Nane nasıl çoğaltılır? Nane sapı nasıl ekilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nane nasıl çoğaltılır? Nane sapı nasıl ekilir?

Nane nasıl çoğaltılır? Nane sapı nasıl ekilir?

Nane en arsız bitkilerden biridir. Taze nane aldığınızda eğer gerçekten çok tazeyse toprağa diktiğinizde kısa sürede çoğaldığını ve yeni dallar yeşerdiğini görebilirsiniz. Nane aldıktan ve kullandıktan sonra nane saplarını da dikerek kendinize mini bir nane bahçesi kurabilirsiniz. Ancak dikkat edin. Nane gerçekten çoğalmaya çok meraklı bir bitki.

NANE NASIL ÇOĞALTILIR?

Marketten aldığınız taze naneleri YIKAMADAN bir bardak suya köklerinin olduğu kısım gelecek şekilde koyarsanız bir süre sonra köklendiğini görebilirsiniz. Köklendikten sonra naneleri toprağa ekin ve böylece minik bir nane saksınız olsun.

Bir diğer nane çoğaltma yöntemi de sapları. Nanenin yapraklarını kullandıktan sonra saplarını yatay bir şekilde minik bazı bölümleri açık havada kalacak biçimde hafifçe toprakla örtün. Sulayın ve güneşe bırakın. Açıkta kalan yerlerinden yeni dallar çıkmaya başladığını fark edeceksiniz.

Nane nasıl çoğaltılır Nane sapı nasıl ekilir

Gördüğünüz gibi nane çoğaltmak çok kolay. Önemli olan ideal koşulları sağlamak.

En önemli nokta ise yıkamamak. Marketten aldığınız haliyle dikmek veya suya koymak önemli. Nane saplarınız 1 hafta civarı bir sürede filizlenecektir. Sonrasında kopardığınız sapları başka saksılara ayırabilir ve daha fazla nane bitkisi elde edebilirsiniz.

 HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False