GeriDekorasyon Koltuk nasıl silinir? İşinize yarayacak püf noktalar!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koltuk nasıl silinir? İşinize yarayacak püf noktalar!

Koltuk nasıl silinir? İşinize yarayacak püf noktalar!

Evlerimizin en çok kullanılan eşyalarından biri olan koltuklar, kullanım şartları nedeniyle kısa sürede kirlenebiliyor. Dışarıdan temiz görünmesi, şıklığının bozulmaması ve en önemlisi sağlık için belirli zaman aralıklarında koltuklarınızı temizlemenizde fayda var.

Bu önerilere göz atarak, koltuklarınızı temizlerken işinize yarayacak püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

KOLTUK KUMAŞINA DİKKAT EDİN

Koltuklarda kullanılan kumaşlar, koltuk modeline uygun olarak seçildiğinden rastgele bir temizlik yapılmamalıdır. Deri, saten, süet, pamuklu, keten, polyester veya kadife gibi kumaşlardan birine sahip koltuğunuz varsa ve ayrıca üzerinde çeşitli aksesuar detayları bulunuyorsa, uygun bir temizlik yöntemi seçmeniz gerekiyor. Örneğin; deri, saten, süet ve kadife kumaşlar için daha narin bir temizlik yapmanız gerekirken, diğer kumaş türleri için çamaşır makinesini kullanabilirsiniz.

DETERJAN SEÇİMİ NASIL YAPILMALI?

Koltuklarınızı temizlerken yanlış deterjan seçimi yaptığınızda, sonuçları geri alınamayacak aksiliklere neden olabilirsiniz. Kumaş türüne göre uygun deterjan seçimi yaparak sağlıklı bir şekilde temizliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Elle temizlik yapacaksanız koltuk temizlemek için özel sıvı deterjanları veya Arap sabununu tercih edebilir, koltuk temizleme makinelerini kullanacaksanız özel deterjanları kullanabilir veya çamaşır makinesi kullanacaksanız kumaşın rengine ve yapısına zarar vermeyecek türden bir deterjan seçebilirsiniz.

Koltuk nasıl silinir İşinize yarayacak püf noktalar

KOLTUK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

● Yukarıdaki ön hazırlık sürecinden sonra temizlik işlemine başlarken, ilk adım olarak koltuğun üzerindeki toz gibi kalıntıları elektrik süpürgesini kullanarak detaylı bir şekilde süpürmeniz gerekiyor.

● Sigara külü, yemek artıkları, varsa ıslak bir bezle silmemeye özen göstermelisiniz. Aksi durumda lekeyi tüm koltuk yüzeyine yayabilirsiniz.

● Evcil hayvanların tüyleri koltuğa yapışarak elektrik süpürgesiyle bile alınamayacak konuma gelebiliyor. Evinizde hayvan besliyorsanız, tüy toplama fırçası veya bant kullanarak tüylerden kurtulmalı ve daha sonrasında temizliğe başlamalısınız.

● Koltuklarınızın üzerinde yıkama ve temizleme talimatları varsa bunlara uygun hareket ederek temizlik yapabilirsiniz.

● Elle yıkama yapacaksanız, iyice durulamaya ve suyunu sıkmaya özen göstermelisiniz.

Koltuk kumaşı çıkarılabilir özellikte ise iyice kurumasını beklemeniz gerekiyor. Kumaşlar sabit durumdaysa, koltukların bulunduğu odayı birkaç saat boyunca havalandırabilirsiniz.

● Mürekkepli kalemlerin bıraktığı izlerden kurtulmak için temizliğe başlamadan önce diş macununu ilgili lekenin bulunduğu bölgeye sürerek bekletebilirsiniz. 

False