GeriEtkinlikler Tarihi restoranlar yolculuğunun üçüncü durağı Mardin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarihi restoranlar yolculuğunun üçüncü durağı Mardin

Tarihi restoranlar yolculuğunun üçüncü durağı Mardin

Tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan P&G markalarından Fairy, Türk mutfağındaki keyifliği yolculuğuna tarihi restoranlarla devam ediyor.

İstanbul ve İzmir Alaçatı’nın ardından Mardin’de 40 yıllık bir konakta yer alan Asude-i Merdin’in kullandığı ve eskidiğini düşündüğü tencereler, Fairy Platinum Plus ile #yenigibitertemiz yapıldı. Asude-i Merdin’de 40 yıldır aynı usulle pişen “lezzeti bol ama temizlemesi zor” yemekleri, #yenigibitertemiz tencerelerde tarihe tanıklık etmeye devam edecek.

Dünyanın önde gelen mutfakları arasında yer alan Türk mutfağının tarihi restoranları bizim kültür mirasımızdır. Tarihi lezzetlerin olgunlaşmış tadını yansıtırlar. Tarihi restoranların yemekleri kadar mekanın kendisi ve özellikleri de ön plandadır. Türk mutfağındaki keyifliği yolculuğuna tarihi restoranlarla devam eden ve Türkiye’nin 7 bölgesindeki tarihi restoranları #yenigibitertemiz yapmak için kolları sıvayan Fairy’nin İstanbul’da başlayan yolculuğu İzmir Alaçatı’dan sonra Mardin ile devam ediyor.

ESKİYEN TENCERELER YENİ GİBİ TERTEMİZ YAPILDI

İstanbul ve İzmir Alaçatı’nın ardından Mardin’de 40 yıllık bir konakta yer alan Asude-i Merdin’in kullandığı ve eskidiğini düşündüğü tencereler, tertemiz yapıldı. 40 yıldır aynı usulle pişen “lezzeti bol ama temizlemesi zor” yemekler, yeni gibi tencerelerde tarihe tanıklık etmeye devam edecek.

Türkiye ve Kafkasya Ev Bakım Kategorisi Marka Müdürü Ezgi Öztorun, şöyle dedi: “2010 yılından bu yana yemek kültürü ana iletişim çatılarımızdan biri oldu. Leziz yemek tarifleri ve mutfak sırlarını tüketicilerle paylaştık. Gelenekselleşen şenliklerde tüketicilerle bir araya geldik. Mutfak zenginliğimizi kalıcı bir yapıta dönüştürmek amacıyla, ‘Türkiye’nin Köfteleri’, ‘Türkiye’nin Çorbaları’ ve ‘Türkiye’nin Pilavları’ kitaplarını tüketicilerle buluşturduk. Türkiye’nin 7 bölgesindeki tarihi restoranları #yenigibitertemiz yapmak için kolları sıvadık. İstanbul ve İzmir’in ardından tarihi ve kültürel varlıkları ile tam bir açık hava müzesi niteliği taşıyan Mardin’deyiz. Mardin’de kaburgacı denildiğinde ilk akla gelen Kaburgacı Mahmut Usta’nın sahibi olduğu, Mardin’de 40 yıllık bir konakta yer alan Asude-i Merdin’in kullandığı ve eskidiğini düşündüğü tencereler, #yenigibitertemiz yapıldı. 40 yıldır aynı usulle pişen ‘lezzeti bol ama temizlemesi zor’ yemekler tertemiz tencerelerde tarihe tanıklık etmeye devam edecek.”

"TEMİZLİĞİN YENİ STANDARDINI OLUŞTURDUK"

Türkiye’de ve dünyada tüketici beklentisine uygun olarak ürünler geliştirdiklerini, sürdürülebilirlik ve yüksek performans teknolojisi çatısı altında geliştirerek yaşamları iyileştirmek için çözümler sunduklarını vurgulayan Ezgi Öztorun “Araştırmalarımız sırasında gördük ki günümüzde protein ağırlıklı yiyecekler daha çok tercih ediliyor. Günümüzün en iyi temizliğini sağlamak adına formülümüze proteaz enzimlerini ekleyerek, kapsüllerimizi gıda kalıntılarını en iyi şekilde sökmek üzere geliştirdik. Fairy Platinum Plus ile birlikte ikinci ve en önemli yeniliğimiz ise yeni Anti-mat teknolojisi… Tüketicilerin bizden beklentisinin bir adım ötesine nasıl geçebiliriz diyerek çıktığımız yolda öğrendiğimiz şu oldu. Tüketicilerin zamanla eskiyen ve matlaşan bulaşıklarına bir çözüm aramaları… Biz de eskiyen bulaşıklar üzerine araştırmalar yaptık ve bu bulaşıkların aslında eskimediğini, sadece zamanla oluşan kireç kalıntılarının bulaşıklarda yağları da tutarak bir katman oluşturduklarını fark ettik. Dolayısıyla temizlik özelliğini geliştirmenin yanına bir de yepyeni “Anti-mat Teknolojisi”ni ekledik ve temizliğin yeni standardını oluşturduk. Yeni ürünümüzün çift etkili teknolojisi, en zorlu yemek artıklarını temizlemekle kalmıyor derinlemesine etki ederek zamanla oluşan matlığı yok etmeye yardımcı oluyor. İşte bu nedenle “Yeni gibi” tertemiz diyoruz ve bu mucizeyi daha çok kişiyle paylaşmak istiyoruz.”

False