GeriEtkinlikler Sümeyye Boyacı Amerika’dan altın madalya ile döndü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sümeyye Boyacı Amerika’dan altın madalya ile döndü

Sümeyye Boyacı Amerika’dan altın madalya ile döndü

Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonu Sümeyye Boyacı, gittiği Amerika’dan altın madalya ile döndü. 4-6 Nisan tarihlerinde Amerika’da gerçekleşen dünya serisine giden Sümeyye Boyacı, Türkiye’yi Amerika’da temsil eden tek sporcu oldu.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası’ndaki derecesiyle altın madalya kazanan Avrupa Şampiyonu, 2019’da dünya şampiyonluğunu ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi ev sahipliğinde düzenlenen seride geçtiğimiz senelerde Türkiye’yi temsil eden bir sporcu olmadı. Milli yüzücümüz bu seriye Türkiye’den giden ilk, yarışta Türkiye’yi temsil eden tek ve 50 metre sırt kategorisinde aldığı madalya ile şampiyon dönen tek Türk paralimpik yüzücü oldu.

Sümeyye Boyacı: “Zor bir yarıştı ve son derece heyecan vericiydi. Böyle büyük bir organizasyonda yarışmak benim için çok önemliydi. Sponsorlarıma teşekkür ediyorum, bu gibi destekler arttıkça başarılar da artıyor. Şimdi sırada dünya şampiyonluğu var!”

Amerika yarışından altın madalya ile dönen, şimdi diğer dünya serilerine hazırlanan Sümeyye Boyacı, Amerika yolculuğu dönüşünde İstanbul’un yeni havalimanına indi. Boyacı; “Amerika, dünya serileri içinde en önemli yarışlardan bir tanesiydi. Bu yarışta diğer yarışlardan farklı olarak tüm kategoriler birbiriyle yarışıyor ve bir ayrım yapılmıyor. Tüm engel dereceleri aynı yarışın içinde. Daha çok kişiyle yarışıp, başarmak ayrıca mutluluk verici. Her fırsatta sponsorluk desteklerinin öneminden bahsediyorum, ben bu yarışa sponsorlarımın desteği ile gittim. Onların sayesinde güzel bir deneyim edindim ve başardım. Spor desteklendiğinde daha çok güzelleşen bir alan, bu başarım bunun en güzel ispatı” ifadeleriyle duygularını paylaştı.

False