GeriEtkinlikler Nasıl bir insan olacağım?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nasıl bir insan olacağım?

Nasıl bir insan olacağım?

Çocuğunuz eğlenip öğrenirken siz de onu daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız.

Her atölye dizisinde farklı bir tema işleniyor ve bu tema çerçevesinde çocuklar resim atölyesine katılırken, anne ve babalar da çocuklarının her yönden gelişimine yönelik bilgilendirme sohbetine katılıyorlar.

Atölye, ressam Nurdan Likos ile gelişim psikoloğu ve anne baba koçu Ayşegül Cebenoyan’ın çocuklarla haftanın teması çerçevesinde yapacağı on dakikalık bir sohbetle başlıyor. Sohbet bitiminde çocuklar Nurdan Likos ile baş başa kalacaklar ve önce haftanın ressamını ve o ressamın haftanın temasına uygun bir resmini tanıyacak sonra da bu temaya ilişkin kendi duygu ve düşüncelerini resimlerine yansıtacaklar. Ayşegül Cebenoyan ise anne ve babalarla haftanın teması üzerinden çocuk gelişimi ve ebeveynlik konularında sohbet edecekler. Anne babalar bu sohbette, çocuklarının eğitimine ve gelişimine ilişkin bir çok soruya yanıt bulacak. 

Atölye sonunda çocuklar kendilerini daha iyi tanımanın yanı sıra, resim sanatına dair de bilgilenmiş olacaklar ve evlerine kendi yaptıkları resimlerle dönecekler. Sanatçı Nurdan Likos’un onlara ayrıca bir küçük hediyesi olacak. 

Haftanın ressamı: Vincent Van Gogh
Haftanın resmi: Dr. Gachet’in Portresi

Çocuk Atölyesi:

Çocuklarla büyüdüklerinde kime benzemek istedikleri ve benzemek istedikleri kişinin hangi davranışlarını örnek aldıkları hakkında sohbet edeceğiz. Soru cevap yolu ile rol modellerini betimlemelerini sağlamaya ve geleceğe ilişkin hayallerini netleştirmeye çalışacağız. Ardından Hollandalı sanatçı Vincent Van Gogh’un sanat hayatı ve yaşamı hakkında bilgi verip ressamın hayatında çok önemli bir yeri olan, hayranlık duyduğu doktoru Gachet'ten bahsedeceğiz. Son olarak, çocuklardan beğendikleri ve benzemek istedikleri bir kişininresmini yapmalarını isteyeceğiz.

Anne baba sohbeti:

Çocukların öğrenme sürecinde rol modellerin çok önemli bir etkisi vardır. Anne babalar çocukların ilk rol modelleri olarak farkında olmadan çocuklarına çok şey aktarırlar. Bu sohbette:
•  Çocukların öğrenme süreci
•  Öğrenme sürecinde ve çevrelerindeki yetişkinlerin rolü
•  Sözsüz iletişimle çocuklarımıza aktardıklarımız
gibi konular konuşulacak ve anne babaların bu konulardaki sorularına yanıt verilecek.

Rezervasyon ve ön kayıt için

Tel: 0 212 244 20 42
       0 532 4244904
       0 532 3976587

Hedef grup: 5-8 yaş çocukları ve anne babaları
Tarih: 11 Ocak 2015 Pazar
Saat: 11:30-13:00

e-mail: ayrintiakademi@gmail.com 

False