GeriEtkinlikler Japon filmleri seçkisi Nisan’da Kundura Sinema’da!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Japon filmleri seçkisi Nisan’da Kundura Sinema’da!

Japon filmleri seçkisi Nisan’da Kundura Sinema’da!

Kundura Sinema, şehrin karmaşasından biraz olsun uzaklaşıp, doğanın yenilendiği bahar aylarında keyifli vakit geçirmek isteyenler için deniz kıyısındaki konumu ve tarihi atmosferiyle birlikte seyircilerine şahane bir fırsat sunuyor.

Özel film seçkileri ve farklı disiplinleri bir araya getirdiği gösterimleriyle seyircilerine özel bir sinema deneyimi yaşatan Kundura Sinema; Nisan ayında Japon filmlerini odağına alıyor.

Kundura Sinema’da film deneyimi; seyircilere özel İstinye’den kalkan tekne servisi ile Boğaz’ da keyifli bir yolculuk ile başlıyor. Karayolu ulaşımını tercih edenler için ise, yeni eklenen Taksim servisi mekana ulaşımda kolaylık sağlıyor.

Yönetmen Jia Zhang-Ke’in 2015 yapımı Dağlar Uzaklaştığında filminde Çin’in ekonomik ve toplumsal dönüşümü; bir ailenin yaşadıkları üzerinden seyirciye aktarıyor. Film; aşk, hüzün, kültürel değişim ve tüketme hırsı gibi duygu ve dürtülerin izini sürerken, seyirciyi de benzer izlerin peşine düşmesi için düşünmeye itiyor.

1953 yapımı yönetmen Yasujirô Ozu’nun Tokyo Hikayesi, sinema tarihinin etkili filmlerinden biri. Japonya’nın hem değişim sembolü haline gelen hem de geleceğe yüzünü dönen şehri Tokyo’yu merkezine alan filmin hikayesi; Hirayama çiftinin çocuklarını ziyaret etme kararı ile yine Tokyo’ya yaptıkları yolculuk ile başlıyor. Film, aileler ve çocukları arasındaki çatışmaları, farklılıkları ve zamanla oluşan değişimleri yine aileler, çocuklar ve de bireyler üzerinden anlatıyor. 

Tokyo Tanrıları filmi, evden kaçan lise öğrencisi Miyuki, transeksüel Hana ve orta yaşlı alkolik Gin’in Noel Arifesi’nde çöplerin arasında buldukları bir bebekle birlikte Tokyo sokaklarında geçen macera dolu hikayesini anlatıyor. Yönetmen Satoshi Kon’un 2013 yapımı filminde kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan üç karakterin macerası seyirci ile buluşuyor.

Tayvanlı genç bir kadın olan Yoko’nun Tokyo’da geçen hikayesine odaklanan 2003 yapımı Cafe Lumiere, aile bağları temasını işliyor. Evli olmadığı sevgilisinden hamile kaldığını öğrenen Yoko’nun hikayesi yönetmen Hsiao-Hsien Hou’nun objektifinden seyirciye aktarılıyor.

Detaylı program için: www.beykozkundura.com

False