GeriEtkinlikler Hilton İstanbul Bosphorus, kahve tutkunlarını bekliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hilton İstanbul Bosphorus, kahve tutkunlarını bekliyor

Hilton İstanbul Bosphorus, kahve tutkunlarını bekliyor

Hilton, 1 Ekim Uluslararası Kahve Günü’nde “Kahvenin Yolculuğu” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ödüllü barista Mücahit Akyel, katılımcılara bir yandan kahvenin tarihini anlatırken bir yandan da göze hitap eden kahveler hazırlamanın tüyolarını paylaştı. Ödüllü kahveyi sonbahar-kış menüsüne ekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, kahve tutkunlarını bekliyor!

Demlenme aşamasından sunumuna kadar kahve kültürü dendiğinde her ülkenin bambaşka ritüelleri ve gelenekleri bulunuyor. Kahvenin Hilton tarihinde de özel bir yeri var. Markanın kurucusu Conrad Hilton, Türkiye’deki ilk kahve deneyiminde “kahvenin kırk yıl hatırı var” atasözünü duymuş ve çok etkilenmişti. Barış ve karşılıklı anlayış için seyahatin gücüne inanan Conrad, bir konuşmasında bu atasözünden ilhamla “Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar Türk geleneğine göre birlikte kahve içtiklerinde neler olabileceğini hayal edin” sözlerini kullanmıştı.

Hilton İstanbul Bosphorus, kahve tutkunlarını bekliyor

Kahvenin tarihsel yolculuğunun konuşulduğu masterclass etkinliğinde kahve pişirmenin tüyoları paylaşıldı. Etkinlikte, katılımcılar önce kapuçino servisini sanata dönüştüren usta elleri izlediler ve daha sonra aynı kahveyi kendileri hazırladılar.

Hilton İstanbul Bosphorus, kahve tutkunlarını bekliyor

Son olarak, katılımcılar Mücahit Akyel’e F&B Masters ödülünü kazandıran “Tarçın” isimli özel kahve tarifinin hazırlanışını izlediler. Tarçın ve kremanın espressoyla mükemmel uyumunu sunan bu özel kahve, soğuk havalarda arkadaşlarınızla geçireceğiniz keyifli bir günün en sıcak eşlikçisi olacak. Hilton İstanbul Bosphorus’un sonbahar-kış menüsünde de sunulan bu ödüllü lezzeti kaçırmayın! 

False