GeriEtkinlikler Doğru ebeveyn olmak için bilgi sahibi olun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğru ebeveyn olmak için bilgi sahibi olun

Doğru ebeveyn olmak için bilgi sahibi olun

Türkiye'de ilk kez ''Ebeveyn Koçluğu'' programı düzenleniyor.

Türkiye’de ebeveynlerin çocuklarıyla doğru iletişim kurabilmeleri konusundaki eğitim ihtiyacı göz önüne alınarak Flow Coaching International, Amerika’nın en yetkin Ebeveyn Koçluğu Enstitüsü (ACPI) ile işbirliğini yaptı. Doğru ebeveynler olma yolunda bilgi sahibi olmak isteyenler için Flow, “Ebeveyn Koçluğu” konusundaki birikimini tüm anne babalara aktarmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek ve 3 gün sürecek eğitim 6 Kasım’da başlıyor.

Programda neler var?

Program, ebeveynlere dört ana karakter özelliğinin anlatılması ile başlıyor. Doğru dinleme, gözleme, soru sorma, takdir edici sorgulama ve doğrulayıcı dil kullanma gibi farklı tekniklerin öğretildiği programda, her mizaçtaki çocuğun doğuştan getirdiği karakter özellikleri de masaya yatırılarak doğru davranış modelleri gösteriliyor.

Programda, doğrulayıcı dil kullanmanın önemini vurgulayan Flow Coaching International Akademik Direktörü Talyaa Vardar “Aslında tüm çocuklar kendi getirdikleri özellikleri o kadar erkenden bize anlatmaya başlıyorlar. Dört aylık bir bebek bile karakter özellikleri hakkında bize ciddi ipuçları verebiliyor. İşte bu noktada farklı yaklaşımlar ve klasik olmayan bakış açılarıyla ebeveynlere çocuklarının ileride nasıl daha başarılı bireyler olabileceklerini anlatıyoruz” diyor.

Kaç gün sürüyor?

Ebeveynlik becerisini daha yukarı taşımak için düzenlenen program 3 gün sürüyor. Eğitimleri pekiştirmek içinse üç kez 1’er günlük seminerler düzenleniyor.

Kimler katılabilir?

“Ebeveyn Koçluğu” eğitimine, çocuklarıyla koçluk ve mentorluk yöntemiyle ilişki kurmayı arzulayan anne-babaların yanı sıra ebeveyn koçluğu konusunda kendisini geliştirmek isteyen koçlar da katılabilecekler. 

ACPI Hakkında:

1983 yılında ABD George Washington Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Dr. Goode, doktora sonrası çalışmalarını ise Transpersonal Psikoloji Enstitüsü’nde sağlık ve kadın maneviyatı üzerine yürütmüştür. 2004 yılında ACPI’yı (Academy for Coaching Parents International) kuran Dr.Caron Goode, ebeveyn ve ilişki koçluğu sertifikasyon programları oluşturmuştur. 

Aynı zamanda ABD’de Lisanslı Psikolog olan Dr. Goode kadınların kişisel gelişimine katkıda bulunmak üzere kurduğu web sitesi HeartWise®Life ile ebeveynlik, ilişkiler, sağlık ve kişisel gelişim alanında takipçilerine bilgi birikimini aktarmaktadır.

Dr. Goode, ülke çapında 200’ü aşkın yayında yer alan makaleleri, 33 basılı ve dijital kitabıyla bugün dünya çapında ödüllü yazarlık ünvanına sahiptir.

Detay bilgi için:

Bahar Günar - info@in-flow.co
Flow Coaching International - Tel: (212) 284 01 91
www.flowcoachinginternational.com

False