GeriEtkinlikler ‘Dişiliğe Yolculuk’ kadınları yeni bir serüvene çıkarıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

‘Dişiliğe Yolculuk’ kadınları yeni bir serüvene çıkarıyor

‘Dişiliğe Yolculuk’ kadınları yeni bir serüvene çıkarıyor

Access Bars eğitmeni ve uygulayıcısı Serap Dilay Öztürk ile Astropsikoloji uzmanı Niyara Mulyukova’nın kaleme aldığı ‘Dişiliğe Yolculuk’, kadınlara dişiliği yeniden hatırlatıyor. “Her kadın dişidir ve güzeldir, ancak çoğu kadın kendini tanımıyor” denilen kitapta, dişiliğin tanımı yeniden yapılıyor ve bunun ‘feminen görünmekle’ aynı anlamı taşımadığına dikkat çekiliyor.

Dişiliğin ve ‘dişi enerjinin’ git gide daha çok gündeme geldiği bugünlerde, Göl Kitap etiketiyle yepyeni bir kitap yayınlandı; Dişiliğe Yolculuk. Access Bars eğitmeni ve uygulayıcısı Serap Dilay Öztürk ile Astropsikoloji uzmanı Niyara Mulyukova’nın kaleme aldığı kitap, dişiliğin tanımını özetle şöyle yapıyor:

“Dişilik, herkesin sandığı gibi seksi giyinmek, uzun saça sahip olmak, takma kirpik takmak, tırnak içinde ‘kadınsı’ ve feminen görünmek değildir. Dişilik, kadının içindeki yaratıcılık ruhu, annelik, duyarlılık, hassasiyet, yumuşaklık, fedakârlık, şefkat ve özgüvendir.”

Kitabın tanıtım yazısından öne çıkan bazı satırlar da şu şekilde;

“Her kadın dişidir ve güzeldir. Fakat bazı kadınlar bunun maalesef farkında değil. Çoğu kadın kendini tanımıyor. Kariyer peşinde koşup ya da varlığının gücünü unutup farklı güçler peşinde yaşamını heba ediyor. Kadın kendini keşfettiğinde ve dişiliğinin farkına vardığında ve onu dışarıya çıkaracak bir yol bulduğunda kendi olur.

Mutluluğumuz bizimle ilgili bir kavramdır, bulunduğumuz yerle ilgili değil. Her nerede olursanız olun, önemli olan ‘burada’ mutluluğu ve güzeli görmektir.” 

False