GeriEtkinlikler Aziz Sancar geleceğin bilim insanları ile buluşuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aziz Sancar geleceğin bilim insanları ile buluşuyor

Aziz Sancar geleceğin bilim insanları ile buluşuyor

Ünlü profesör başarı hikayesini gelen konuklarla paylaşacak.

İstanbul Arel Üniversitesi’nde Bilimsel Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Kuluçka ve Girişimcilik Merkezlerinin çalışmalarına ek olarak bilimsel sempozyumlar hızla devam ediyor. Kanser oluşumunda ve tedavisinde önemli bir unsur olan DNA onarımı üzerinde yıllardır çalışan Prof. Dr. Aziz Sancar İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kampüsünde 28 Mayıs Cumartesi Günü sürdürdüğü çalışmalarını öğrenciler ile paylaşacak.

BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATACAK

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz SANCAR düzenlenecek olan konferansta “Nobel Talk by Aziz SANCAR” ile adlı konuşması ile başarı öyküsünü paylaşacak. 35 sene süren DNA hasar onarımı mekanizması çalışmaları ile hücrelerin nasıl çalıştığını, kanser hücrelerinin nasıl oluştuğu ve nedenleri ve insanoğlunun yaşlanma sürecine dair yaptığı çalışmalara ait önemli bilgiler de aktaracak.

İstanbul Arel Üniversite’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan büyük etkinliğe üniversitenin öğrencilerinin ve akademisyenlerinin yanı sıra lise öğrencileri de katılacak. Üniversite’nin Tepekent Yerleşkesin’de bulunan 250 kişilik dersliğe de törenle ‘Aziz Sancar Amfisi’ adı verilecek. Adının verildiği salonda öğrencilerin sorularıyla ilk dersi gerçekleştirecek olan Sancar etkinliğin ardından İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileriyle birlikte Büyükçekmece Mucitler Parkı açılışına geçecek.

Yer: İstanbul Arel Üniversitesi
Tepekent Yerleşkesi

Tarih: 28 Mayıs 2016 / Cumartesi

Saat: 11.30-15.00

Program

11.30-13.00: Açık Büfe Kokteyl

13.00-14.15: Konferans-Prof. Dr. Aziz Sancar

14.15-14.45: ‘Aziz Sancar Amfisi’ Açılış Töreni Söyleşi / ‘Öğrenciler ilk Ders’

False