GeriDekorasyon Yatak odanızı nasıl düzenlemelisiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yatak odanızı nasıl düzenlemelisiniz?

Yatak odanızı nasıl düzenlemelisiniz?

Yatak odaları, günün yoğun temposundan sonra güzel bir uyku için yerimizi aldığımız ve dinlendiğimiz evin en önemli bölümleri arasında yer alıyor. Bu nedenle keyifli ve düzenli bir yatak odası güne daha iyi başlamayı sağlıyor. Ayrıca uzmanlar, uyku kalitesi için yatak odası düzenlemesine önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.

YATAĞIN ALTINDA EŞYA OLMASIN

Çoğu evde yatak odalarının alt kısmı ve yataklar, baza olarak da kullanıldığı için yatağın altında eşyalar bulunabiliyor. Ancak bu durum aslında doğru değil. Yatağın altında eşya olması, yatağın alt kısmındaki yaylara baskı yaptığı için ortopedik malzemelere zarar verebiliyor ve uyku zorluğuna neden oluyor. Ayrıca Feng Shui'ye göre de yatak odanızı düzenlerken yatağınızı olabildiğince rahat tutmalısınız.

DAĞINIK ODALAR UYKUYU ETKİLİYOR

Yatak odasının olabildiğince sakin ve sade olması gerekiyor. Odanızı düzenlerken dolaplarınızda, çekmecelerinizde ve çevrenizdeki dağınıklığı ortadan kaldırın. Kullanmadığınız eşyaları saklayın ya da başka bir oda bölümüne götürün. Gece uyumak için yatağınıza gittiğinizde, eşya toplamakla ilgilenmeyin.

BOŞ ALAN FAZLA OLSUN

Yatak odasında çok fazla eşya olmamasına özen gösterin. Yatağın her iki tarafı, altı ve üst kısmı boş olmalı. Yüksekliği de yine boyunuza ve odanın alanına göre olmalı. Yataktan kalktığınızda kendinizi rahat hissetmek için sade bir dizayn olmasına dikkat etmelisiniz.

FAZLA AYNAYA GEREK YOK

Yatak odalarında sadece gerekli eşyaların olmasına dikkat edin. Bunun yanı sıra yatak odasında fazla ayna olmasına gerek yok. İşinize yarayan bir adet boy aynasının olması yeterli.

YATAK ODANIZA ÇİÇEK KOYMAYIN

Rahat bir uyku ve sağlıklı bir dinlenme ortamı için yatak odasında çiçek olmaması gerekiyor. Öncelikle fazla ışık almayan yatak odaları, çiçekler için sağlıklı bir yer değildir. Ayrıca çiçekler, toz, polen ve koku yayması nedeniyle alerjik reaksiyonlara da neden olabilir.

TELEVİZYON YA DA İNTERNET DE OLMASIN

Gün içerisinde sıklıkla kullandığımız internet ve televizyon, rahat bir uyku için önünüzdeki en büyük engellerden biri. Dolayısıyla teknolojik cihazları yatak odanıza sokmamanızda yarar var. Bu cihazların yaydığı radyasyon, çıkardığı ses, kapladığı alan bir yatak odası için zararlı olan unsurlardır. 

False