GeriDekorasyon Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri

Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri

Hayalinizdeki gibi bir mutfağa sahip olmak sandığınız kadar zor değil.

Biz kadınlar ister ev kadını olalım ister çalışan, hayatımızın büyük bir kısmını mutfakta geçiriyoruz. Bu nedenle tüm kadınlar mutfağının kullanışlı ve ferah olmasını ister. Ve tabii şık, uyumlu döşenmiş olmasını da…

Eğer siz de mutfağınızı dekorasyon dergilerinde gördüğünüz gibi rengarenk döşemek ve görenleri hayran bırakacağınız farklı bir mutfağa sahip olmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız dekorasyon önerilerine bir göz atın.

Mutfağınızda yenilik yaratmaya nereden başlamalı?

Hepimiz zaman zaman evimizin bir yerlerinde değişiklik yapmak, hayatımıza bu değişiklikler ile biraz renk katmak isteriz. Bunu bazen minicik aksesuarlarla ve dekoratif ürünler ile yaparız bazen de eşyalarımızı tamamen değiştirerek…

Mutfağınızda farklı bir hava yaratmak için tüm mutfak tezgahınızı kırdırmaya, yer döşemelerini değiştirmeye ya da mutfak dolaplarınızı yeniletmeye hiç gerek yok. Hayalinizdeki gibi bir mutfağa sahip olmak sandığınız kadar zor değil.

İlk adım olarak öncelikle mutfağınızı tanıyın. Mutfağınızın boyutu, şekli, duvar rengi ve mutfak dolaplarının rengi, dikkate almanız gereken en önemli detaylardır.

Mutfak dekorasyonunda buzdolabını konumlandırdığınız yer çok önemli

Mutfak dekorasyonunda buzdolabınızı mutfağınızın şekline göre yerleştirmeniz mutfağınızı daha ferah gösterir. Mimar Selim Yuhay, buzdolaplarının, geniş hacimli ve yüksek olduğu için giriş kapısından bakıldığında sadece ön cephesi görünecek şekilde konumlandırılmasının önemli olduğunu belirtiyor. Aksi takdirde özellikle küçük mutfaklarda buzdolabının yanlış yerleşimi mekanın daha dar görünmesine neden oluyor.

Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri

Mutfağınızın boyutuna göre renk tercih edin

Eğer cıvıl cıvıl bir mutfak istiyorsanız ama mutfağınız küçük ise duvar ve dolap rengi konusunda renk tercihiniz açık renklerden yana olmalı. Küçük olan mutfaklarda koyu renklerin tercih edilmesi mutfağın daha da küçük ve karanlık görünmesine neden olur. Böyle mutfaklarda tezgah üstünde renkli, farklı tasarımlı küçük ev aletleri kullanarak mutfağınıza hareket katabilirsiniz.

Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri

Renklerin gücüne inanın

Renklerin insan psikolojisi üzerine etkisi artık bilimsel verilerle kanıtlanmıştır. Örneğin kırmızı, hareketliliği ve dinamizmi ifade eder. Yeşil renk huzur, güven ve ferahlık hissi verir. Turuncu ise heyecanı ve canlılığı temsil eder.

Mutfağınızın mobilya rengini, dolap kapaklarını, yer döşemesi gibi detaylarını dikkate alarak buzdolabınızı renkli tercih edebilir, mutfağınıza enerji ve canlılık katabilirsiniz.

Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri


RENGARENK VESTEL RETRO SERİSİ BUZDOLAPLARI İLE MUTFAKLARINIZIN HAVASI DEĞİŞİYOR.

Mutfağınızdaki renkler göz yormamalı

Mutfakta kullandığınız renkler ancak doğru kullanıldığında istediğiniz etkiyi sağlayabilir. Bu nedenle renklerin belli bir uyum içerisinde kullanılması gerekir. Örneğin mutfak dolaplarınız kırmızıysa ve kırmızı, halı ve perde seçerseniz mutfağınız tek renk ve monoton görünür, kırmızı ağırlıklı bir mutfağınız varsa siyah, bej veya beyaz tonlarla hareketlendirebilirsiniz. Canlı renkleri, çok göze çarpan kontrast renklerle kombinlerseniz mutfağınızda renk cümbüşü içerisinde kaybolursunuz. Bu renk karmaşası mutfağın karışık ve düzensiz görünmesine neden olur. Canlı renkleri bej, beyaz, fildişi gibi nötr tonlarla dengelemeniz mutfağınızı daha şık ve modern gösterir.

Rengarenk mutfaklar için dekorasyon önerileri

Örnek renk kombinasyonları:

  • Eğer mutfağınız krem, beyaz ya da fildişi gibi açık tonlarda ise yeşil, kırmızı ya da pembe renkli buzdolaplarını tercih edebilir, aynı renkli perde veya sandalyelerle mutfağınıza şık bir uyum yakalayabilirsiniz.
  • Mutfak dolaplarınız ve buzdolabınız renkli veya koyu renkse, mümkün olduğunca açık renk perdeler ve düz renk halı seçin. Koyu renk zeminlerde, açık renkli ve desensiz halıları tercih etmeniz mutfağınızı daha ferah gösterir.
  • Ahşap renklerin hakim olduğu bir mutfağınız varsa bej retro buzdolapları veya turuncu renkli buzdolapları mutfağınıza mükemmel bir uyum sağlar.
  • Mutfağınıza açık ve sade tonlar hakimse çizgili ya da iki renkli halılar, desenli perdeler veya renkli sandalyelerle hareket katabilirsiniz.
  • Mutfağınızın perdelerini renkli tercih ettiyseniz sadece tek duvarında desenli duvar kağıdı kullanarak mutfağınıza renk katabilirsiniz.

False