GeriDekorasyon Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu?

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu?

Küvet ve duş seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar…

Banyo yapmak ve duş almak, güne güzel başlamanın ve günün tüm yorgunluğunu üzerinizden atmanın en iyi yoludur. Bu yüzden küvet seçerken kendinize en uygun olanı seçmeniz gerekiyor. Peki, küvet ya da duş seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu

Banyonuzun şekline ve aile bireylerine göre seçim yapın

Küvet alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri küvetin derinliğidir. 43 cm olan mini küvetler çocuklu aileler için uygundur.

Küvet seçerken yükseklik dışında banyonuzun şeklini de göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Eğer banyonuz küçükse köşe küvetler sizin için daha idealdir. Dikdörtgen küvetler daha geniş banyolar için uygun olacaktır.

Çocuklu ailelerin tercihi yuvarlak küvetlerden yana olmalı

Köşeli ve yuvarlak küvetlerden birini tercih edecekseniz dikkat etmeniz gereken nokta evde çocuk veya yaşlı birey olup olmadığıdır. Evde çocuk veya yaşlı bir birey varsa olası kazaları önlemek için yuvarlak küvet tercihe etmelisiniz.

Çocuğunuz varsa duş teknesinin ya da küvetin oturma kısmı olmasına dikkat edin. Çocuğunuz duş alırken ayakta durmakta zorlanabilir ya da küçük kazalar yaşanabilir.

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu

Büyük küvetlerle daha keyifli banyolar yaratın

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu

Banyonuz müsaitse büyük bir küvet ile duşunuzu keyifli hale getirebilirsiniz. Minyon bir yapınız varsa duşun derinliğini ve içine uzandığınızda boynunuzun denk geleceği yerin ölçüsüne dikkat etmeniz gerekiyor. Daha uzun boylu ve kilolu olanlar daha derin ve uzun bir küvet tercih etmeli.

Ünlü Mimar Selim Yuhay’dan tavsiyeler 

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu

Mimar Selim Yuhay, banyonuzu daha keyifli hale getirecek duş ve küvet seçimleri konusunda şunlar söylüyor:

Duş ve küvet seçimlerinizi hazır akrilik ürünlerden seçebilirsiniz. Bu modellerde su ve hava jetli jakuzileri tercih etmeden önce gerekli elektrik hatlarının çekilmesi unutulmamalı. Komple kapalı olup tüm masaj ekipmanlarını uygulayıp saunanızı dahi yapabileceğiniz modelleri de kullanıp banyonuzu adeta bir spa merkezine çevirebilirsiniz.

Banyonuzda duş kullanımını tercih ederken hazır kompakt duş sistemlerinden veya özel tasarlanmış modellerden de faydalanabilirsiniz. Duvara ve tavana ankastre olarak monte edeceğiniz batarya ve su püskürtme sistemleri veya akrilik su püskürtme sistemini kullanarak duş alırken aynı zamanda ayakta masaj keyfini de elde etmiş olursunuz. Duşunuzu keyifle aldıktan sonra banyonuzun her yerinde su temizlemek istemiyorsanız, en basit yöntemle şık bir duş perdesi veya bir duş kabini kullanmanızda fayda var. Duş kabini tercihlerinizde materyal olarak seçenekleriniz pleksi veya temperli cam olabilir. Tabii ki kabin tercihini yapmadan önce banyonuzun ölçülerine en elverişli olan sürme kapaklı veya kanatlı kabin modelinizin seçimini önceden tespit etmeyi unutmayın.

Küvetiniz ya da duşunuz size uygun mu

False