GeriDekorasyon Küçük evlerde alan kazandıracak dekorasyon fikirleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Küçük evlerde alan kazandıracak dekorasyon fikirleri

Küçük evlerde alan kazandıracak dekorasyon fikirleri

Günümüz şehir yaşamında artık evlerin metre kareleri küçüldü ve 1+1 ile 2+1 evlerde yaşam çoğaldı. Küçük metrekarelerde yaşayanlar için evi efektif kullanmak ve sınırlı alandan maksimum fayda sağlamak çok önemli. Yüksek Mimar Emel Balcı, küçük evleri doğru dekore etmenin ve daha kullanışlı bir ortam yaratmanın tüyolarını verdi.

Öncelikle ilk yapılması gereken bir ihtiyaç listesi belirlemek. Maksimum oturma sayısı, depolama ve çalışma alanı ihtiyaçları belirlenmeli.

Sonrasında seçilen tüm hareketli ve sabit mobilyalar çok fonksiyonlu olmalı. Örneğin salon için kanepe ya da L koltuk alımı yapılacaksa, açılabilen, yatak olabilen ve hatta bazalı modeller seçilmeli. 

Belki katlanabilen bir masa ile gerektiğinde büyütülebilen açılabilir masalar tercih edilmeli.

Küçük evlerde alan kazandıracak dekorasyon fikirleri

Küçük metrekareleri daha efektif kullanmak için tüm değerlendirilebilir alanlarda depolama alanları sağlanmalı. Örneğin TV ünitesi için ayıracağınız duvarda komple bir tasarım tercih ederek hem ünite hem depolama alanları oluşturabilirsiniz.

Küçük evlerde duvarlarda açık renk uygulamalar ve açık renk mobilyalar kullanılmalı. Koyu renk sevenler yine açık renk duvarlarla büyük ve dikkat çekici kanepe ya da L koltuğunu kontrast bir koyu renk seçerek de dekore edebilirler.

Küçük evlerde alan kazandıracak dekorasyon fikirleri

Küçük evlerdeki en önemli konulardan biri aydınlatma. Evin konumuna göre aydınlatmaları kullanarak oldukça keyifli bir ev dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Aydınlatma yaparken ışığın göze direkt gelmesinin önüne geçilmelidir. Seçilen armatürler ve ampuller buna göre olmalıdır.

Gizli ışık uygulamaları ile son derece şık bir ambiyans elde edebilirsiniz.

False