GeriDekorasyon Küçük balkonlara hayat verin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Küçük balkonlara hayat verin

Küçük balkonlara hayat verin

Apartman dairesinde yer alan küçük kapalı balkonlar, ardiye olarak kullanılmak zorunda değil. Biraz yaratıcılık ve biraz da hevesle bu küçük balkonları değerlendirebilir, muhteşem yaşam alanlarına dönüştürebilirsiniz. Crealifetime blog yazarı Ebru Üstek, balkon dekorasyonu ile ilgili tüyolar veriyor.

1- DİNGİN BİR BALKON YARATMAK İÇİN:

Küçük balkonlara hayat verin

Balkonu huzurlu ve miskin zaman geçireceğiniz bir yere dönüştürmek de bir seçenek... Dilerseniz balkona küçük bir hasır koltuk yerleştirebilir, burayı akşam keyfi yapabileceğiniz bir yer olarak kullanabilirsiniz. Gecenin dingin sessizliğinde kitap okuyabilmek için buraya bir abajur koyabilir, yeşil yastıklar ve bol yapraklı canlı çiçeklerle evinize ferahlığı davet edebilirsiniz.

Deko-Not: Hasır koltuğunuzda yudumladığınız kahvenizi ve okuduğunuz kitabı koymak için küçük bir sehpa ekleyebilirsiniz.


2- Balkonunuzda yemek köşesi oluşturun:

Küçük balkonlara hayat verin

Balkonunuza özel bir kahvaltı köşesi yaptırabilir, güne bu ferah alanda neşeyle başlayabilirsiniz. Doğal kütük üzerine, konulmuş yuvarlak cam ile sofistike bir masa yaratabilir, hasır sepetler ve bakır tonlarında aynalarla duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

Deko-Not: Ahşap tepsiler ve raflar, fenerlerle balkonunuzda cool bir hava yaratabilirsiniz.

3- MODERN BİR BALKON DÜŞÜNÜYORSANIZ:

Küçük balkonlara hayat verin

Kendi hikayesini yaratan bir balkon için, bir duvarı tamamen kitaplıkla kaplayın, yerleri geometrik desende siyah-beyaz karolarla döşeyin. Hele bir de sarı modern koltuk ve gri pufla kombinlediğiniz balkonunuzdan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Deko-Not: Duvarlara uygulanan doğal taş dokusu ve yeşil bitkilerin birlikteliğinden muhteşem bir uyum yakalayabilirsiniz.

4- BALKONUNUZDA EGZOTİK BİR ETKİ YARATMAK İSTERSENİZ:

Küçük balkonlara hayat verin

Balkonu egzotik ve keyifli bir oturma alanına dönüştürmek için tek ihtiyacınız, büyük ve geniş minderler. Rengarenk ve bol desenli bu minderlerle balkonu kaplayın, gümüş aksesuarlar, ahşap şamdanlarla mekanınızda farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Deko-Not: Turkuaz, turuncu, kırmızı, sarı gibi renklerin en canlı tonlarıyla bir arada kullanılan fuşya egzotik bir etki elde edebilirsiniz.

5- ÇALIŞMA ODASINA DÖNEN BALKONLAR:

Küçük balkonlara hayat verin

Balkonu iç açan, motive eden bir çalışma odasına dönüştürmeye ne dersiniz? Balkonun dar alanına yerleştireceğiniz ahşap raftan yapılmış masa ve gri çalışma sandalyesi tam bir ofis ortamı oluşturabilirsiniz. Yerlere uygulanan etnik tarzda karolar kullanmak farklı mekanlar yaratmanın formülü...

Deko-Not: Farklı objeler, doğal tonlarda vazolar ve geometrik desenli yastıklar mekanın başrol oyuncuları olabilir.

False