GeriDekorasyon Kedimin mutfağa girmesini nasıl önlerim?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kedimin mutfağa girmesini nasıl önlerim?

Kedimin mutfağa girmesini nasıl önlerim?

Kedilerle vakit geçirmeye bayılıyor ancak bazen bazı yerlerden uzak durmalarını istiyoruz. Bunlardan biri mutfak. “Kedimin mutfağa girmesini nasıl önlerim?” diyorsanız birkaç önerimiz var.

Sevimli dostlarımız kedilerin mutfağa girmesini veya mutfak tezgahına çıkmasını önleme konusundan önce tüylü dostlarımız ile ilgili ilginç bir araştırma paylaşalım.

KEDİLER MUTFAK TEZGAHINI NEDEN SEVİYOR?

Cornell Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kediler dinlenmek için yüksek yerleri tercih ediyormuş. Philadelphia Kedi Hastanesi’nden Dr. Aimee Simpson kedilerin bu alışkanlığını şöyle açıklıyor: “Kediyi merak öldürür sözünü duymuşsunuzdur. Kediler doğuştan kaşiftir.

Etrafta ne olup bittiğini, kapanan bir kapının ardında ne olduğunu, yerde dolaşırken görmediği mutfak tezgahı veya masanın üzerinde neler bulunduğunu keşfetmek ister. Ayrıca doğada yaşayan kedilere bakarsanız avlanmak için yüksek yerleri seçtiklerini görebilirsiniz. Kediler içgüdüsü gereği yüksek bir arazide, ağaç tepesinde veya bir tümsekte yatarak hem av arar hem de bölgeyi kontrol altına alır.”

Bu arada kedilerin vücudu zıplamaya müthiş elverişli olduğundan yine içgüdüleri ile hareket ederek mutfak tezgahına veya yemek masasına atlamak isteyecektir.

Kedilerin mutfağa girmesi veya mutfak tezgahına zıplamasının ardından yatan içgüdüyü öğrendik. Peki bunu nasıl önleyebiliriz?

[fotogaleri=1216,1182]

KEDİMİN MUTFAĞA GİRMESİNİ NASIL ÖNLERİM?

Kedinin mutfak tezgahına atlamasını önlemek için ilk adım küçüklükten eğitmek. Yavru iken her tezgaha çıkmaya çalıştığında alıp yere koymak bir yöntem.

Mutfak tezgahına tırmanacağı bölüme çift taraflı bant yapıştırmak da hoşuna gitmeyecektir. Bu sayede kedi dostu bir yöntemle onu uzaklaştırabilirsiniz.

BÜYÜK KEDİLER EĞİTİLEMEZ Mİ?

Tabii ki eğitilebilir.

Öncelikle kediye alternatif “yüksek alanlar” yaratmak mantıklı olabilir. Etrafı inceleyebileceği ve izin verilen bir yükselti bulursa mutfak tezgahına çıkmaktan vazgeçebilir. Örneğin cam kenarına bir kedi ağacı koymak işinizi görebilir.

Alüminyum folyo, poşet veya çift taraflı bant yine büyük kediler için de caydırıcı olacaktır.

Kedileri eğitirken ödüllendirme en etkili yöntemlerdendir. Mutfağa girmediğinde ödül maması verebilirsiniz. Cezalandırma yerine kediyi ödüllendirme ile eğitmek daha doğrudur. Onun ihtiyaçlarına saygı göstererek ona alan yaratmak gerekmektedir.

Kediler genelde narenciye kokusundan hoşlanmaz. Mutfak eşiğine bir dilim limon koymak kediyi mutfak uzak tutmak için denenebilecek yöntemlerden bir diğeridir.

Hürriyet Aile Özel

False