GeriDekorasyon Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Minik prensinizin odasını hazırlarken size ilham verecek dekorasyon önerileri

Bir evin dekorasyonunda yapılacak mecburi değişiklikler arasında insanı en çok keyiflendiren ve heyecanlandıranı herhalde evin yeni sakinine bir oda düzmektir. Öyle ki kimi anne-babalar bebeğin gelmekte olduğu haberini alır almaz bu konuya kafa yormaya başlar ve beklenen bebeğin odası daha o doğmadan her şeyiyle hazır edilir. Eğer siz de bebek bekleyen ailelerden biri iseniz ya da erkek bebeğiniz için henüz bir oda düzenlemeye fırsatınız olmadıysa, erkek bebek sahibi aileler için derlediğimiz bu fikirler size de ilham verebilir.

Canlı renkler, desenli duvarlar

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Erkek ya da kız fark etmez, bebeklerin özellikle gelişimlerinin ilk aşamasında dikkatlerini dağıtacak unsurlara ihtiyacı vardır. Bu bakımdan bebek odası düzenlerken canlı ve iç açıcı renkler seçmek en çok duyacağınız önerilerdendir. Yine dikkat edilmesi gereken bir unsur da odanın duvarlarını mümkün olduğunca eğlenceli hale getirmektir. Bunun en iyi yöntemlerinden biri de bu örnekteki gibi duvara boyalarla bir desen çizmek ya da çıkartma tarzı ek unsurlar kullanarak özellikle hayvanların ya da araçların baş rolde olacağı duvar desenleri oluşturmaktır.

Odanın tamamında süs ve aksesuar kullanın

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Diğer odalardan farklı olarak bebek odası düzenlemesinde mekânın tamamını dikkat dağıtıcı unsurlarla donatmak elzemdir. Desenler, çıkartmalar, oyuncaklar, tablolar ve tabii ki duvarlara, kapılara ya da tavana asacağınız süsler bu konuda en iyi yardımcılarınızdır. Örneğin erkek bebek odasının kapısına koyacağınız böyle bir süs hem küçük adamın hoşuna gider, hem de estetik anlamda tatmin edici bir ilave olur.

Yatağın bulunduğu duvarı boş bırakmayın

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Bebek odasında duvar desenlerinin öneminden bahsetmiştik. Odanın bütün duvarları üzerinde böyle bir çalışma yapmayacaksanız bile, özellikle bebeğin yatağının bulunduğu kısımdaki bir duvarı mutlaka boş bırakmamak gerekiyor. Bu onun huzur içinde yatması, uyumaya çalışırken dikkatinin dağılması ve büyüdükçe etrafındaki nesneleri keşfetmesi için gerekli. Eğer duvara bir desen çizmek zor geliyorsa ya da çıkartmalarla uğraşmak istemiyorsanız, piyasada bu örnektekine benzer birçok eğlenceli ve renkli duvar kâğıdır bulmak mümkün.

Oyuncak köşesi oluşturun

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Elbette bir bebek odası, bebeğin büyüyüp belli şeylere ilgi duymaya başlamasıyla birlikte yavaş yavaş şekil değiştirecektir ama başlangıç aşamasında özellikle erkek bebekler için belli bir temaya yönelik oyuncaklardan bir köşe oluşturmak iyi bir fikir olabilir. Hatta bu örnekteki gibi küçük bir raf düzeneğiyle hem estetik bir görünüm sağlayabilir, hem de odada oluşabilecek gereksiz bir dağınıklığı da önlemiş olursunuz.

Oda güneş alsın

Erkek bebek odası için dekorasyon önerileri

Elbette herkesin bebeği için oda seçmek gibi bir lüksü olmayabilir ama eğer imkânınız varsa ve her şeyi baştan düzenleyeceksiniz, bebeğinizin odasının yeterince ışık alması ilk dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri. Doğal gün ışığına elbette hepimizin ihtiyacı var ama bebeğinizin hem fiziksel sağlığı, hem de ruh sağlığı için bu etken büyük önem taşıyor. Cömert güneş ışığının doldurduğu bu odadaki bir diğer ilgi çekici ayrıntı da duvar için dekorasyonu konusunda ekstra bir fikir sunması. 

False