GeriDekorasyon Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Bu sihirli dokunuşlar ile bambaşka bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

1. Mutfağınıza renk getirin 

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Zaten dayalı döşeli olan bir mutfakta çılgınlık yapmanın en kolay ve garantili yollarından biri canlı renklere sahip aksesuarlar almak ya da mesela lambaları değiştirmek olabilir. Kayseri'den seçtiğimiz bu örnekte normalde son derece açık bir renk skalasına ve standart bir dekorasyona sahip olan mutfak, o rengarenk lambalar sayesinde birdenbire çılgın, "funky" bir havaya bürünüyor. Lambadaki renklerin doğal meyve-sebze renklerinden seçilmiş olması sayesinde mutfakta kullanılan doğal malzeme ile de görsel bir uyum sağlanabiliyor. 

2. Tezgâh duvarını boş bırakmayın

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Genellikle herhangi bir dekorasyon öğesine yer verilmeyen tezgâhın dayandığı duvar kısmı çılgın bir mutfak için elden geçirilmelidir. Örneğin buradaki müthiş seramik uygulaması iç açıcı ve mutfağa uygun tematik konseptiyle bu sıradan mekânın tüm havasını değiştiriyor. Bu mutfağa girdiğiniz anda muhtemelen ilk dikkatinizi çeken şey bu ayrıntı olacaktır.

3. Çiçek ve bitkiler ile mutfağınızın havasını değiştirin

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Nedense evler için uygun olan çiçek ve bitkiler genellikle salonlarda ya da balkonlarda değerlendirilir. Oysa zaten bazı bitkilerin yemek haline geldiği yer olan mutfağa konulacak bir saksı çiçeği, mekânınıza hem belirli bir çılgınlık katabilir, hem de bu örnekteki gibi soğuk ya da endüstriyel görünen bir mutfağın genel havasını yumuşatabilir.

4. Tuğla duvarlar kullanın

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Tuğla duvar son zamanların modalarından biri ama daha çok ticari işletmelerde ya da evlerin salonlarında gördüğümüz bir uygulama. Oysa bu örnekteki gibi ahşap ağırlıklı bir mutfağınız varsa ya da retro dekorasyon unsurlarını kullanıyorsanız, açık bırakılmış tuğla duvarlar mutfağınızda yapacağınız en dikkat çekici çılgınlıklardan biri olabilir.

5. Duvar kağıdı kullanın

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Eğer hazır bir mutfağa kendine özgü bir hava ya da çılgınlık katmak amacında iseniz, bunu yapmanın kısmen zahmetsiz yollarından biri de duvar kağıdı kullanımıdır. Burada zaten siyah-beyaz ve gri tonlarıyla asil bir hava taşıyan mutfak, yalnızca bir duvarda değil, sandalye kılıflarında ve perde de uygulanan duvar kağıdı deseniyle hem çok uyumlu, hem de tamamıyla sıradışı bir görünüme kavuşmuş durumda.

6. Vintage bir mutfak oluşturun

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Mutfakta yapabileceğiniz çılgınlıklardan biri de klasik çizgilerin dışına çıkıp, farklı bir tarzı mutfağınızın tamamına egemen kılmak olabilir. Son zamanların vintage modasının yer karolarından tutun da dolap kapaklarına, renklere, duvarlara ve seçilen aksesuarla kadar damga vurduğu böyle bir mutfağı, hele de geri kalanı tamamen modern bir dekorasyona sahip bir dairenin içinde hayal etsenize. Tam bir çılgınlık olmaz mıydı?

7. Farklı renkte dolap kapakları ile fark yaratın

Çılgın bir mutfak için 7 muhteşem fikir

Mutfakta gerçekten ilk bakışta herkesin dikkatini çekecek ve hakkında konuşturacak bir çılgınlık yapmak istiyorsanız, tüm dolapların aynı renk ve şekilde olması gerektiğine dair standart varsayımı kafanızdan atmakla işe başlayabilirsiniz. Bu örnekte, hem dolapların şekilleri, hem de renkleri birbirinden farklı ve bu da mekânı hem çılgın, hem de çok eğlenceli hale getiriyor. Bu etkiyi mutfak dolaplarınızdan yalnızca birini bile farklı bir renge boyayarak siz de elede edebilirsiniz.

False