GeriDekorasyon Bulaşık makinesi kullanırken bu hataları yapmayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulaşık makinesi kullanırken bu hataları yapmayın

Bulaşık makinesi kullanırken bu hataları yapmayın

Hemen hemen her evde bulunan bulaşık makineleri hayatımızı oldukça kolaylaştırır. Zamandan kazanmamızı sağlarken büyük bir uğraştan kurtulmamıza da yardımcı olur. İşte bulaşık makinası kullanırken yapılan hatalar...

Bulaşık makinesini kapasitesinden fazla doldurmak: Bulaşık makinesini kapasitesinden fazla doldurmanız durumunda makinedeki kirliler tamamen temizlenmemiş olacaktır. Deterjan ve suyun her yere temas etmesini sağlamak için makineye gereğinden fazla bulaşık koymayın.

Bulaşıkları yanlış yerleştirmek: Bulaşıkları rastgele dizmemelisiniz. Tabakları gerekli bölmelere, çatal ve bıçakları ise sepetlere, tavaları ve tencereleri ise geniş bırakılan bölmeye yerleştirmelisiniz. Rastgele dizilen bulaşıklar hem bulaşık makinesinde gereksiz yer işgal edecektir hem de bulaşıkların kusursuz temizlenmesine engel olacaktır. Bu nedenle bulaşıkları doğru bölmelere yerleştirmekte özen gösterin.

Bulaşık makinesi kullanırken bu hataları yapmayın

Bulaşıkları makineye düzensiz yerleştirmek: Bulaşıkları dizerken tabakların yönlerinin hepsi aynı olmalıdır. Aynı yönde yerleştirilmesi makinedeki bulaşıkların tamamen temizlenmesini sağlayacaktır. Az kirli olan bardak ve benzeri şeyler üst kısma, daha yağlı ve çıkması zor olan kirli tabaklar ve tencereler ise alt kısma yerleştirilmelidir.

Tencere ve tavaları yanlış yerleştirmek: Tencere ve tavaları alt kısımdaki geniş bölmeye yerleştirin. Yerleştirdiğiniz tava ve tencerelerin iç kısmını yani kirli bölümü açık kalacak bir biçimde yerleştirin. Bu sayede makine çalıştığı esnada deterjan ve su etkili bir biçimde temizlenmesini sağlayacaktır.

Bulaşık makinesi kullanırken bu hataları yapmayın

Çatal, kaşık ve bıçakları rastgele yerleştirmek: Çatal ve bıçaklar bulaşık makinesinde ayrılan sepetli bölmeye konulur. Kaşıklar, bıçaklar ve çatallar ayrı ayrı bölmelere yerleştirilmelidir. Kaşık, çatal ve bıçakların sapları sepetin alt kısmında olmalıdır. Böylece makine sepetteki kirlileri de tamamen temizlemiş olacaktır. Sepetin üzerini kapatacak herhangi bir şey konulmamalıdır.

Bulaşık makinesi kullanırken bu hataları yapmayın

Bulaşıkları artıklar ile makineye atmak: Bulaşık makinesine koyacağınız tabak, tava ve tencerelerin üzerinde kalıntılar olmamasına özen gösterin. Bulaşık makinesine atmadan önce yemek artıklarını çöpe atıp bulaşıkları bir kez sudan geçirin. Bu şekilde yapmanız durumunda kirliler tamamen temizlenmiş olacaktır. Makinenizi hemen çalıştırmadığınız durumlarda kötü kokular oluşmasını engellemiş olacaksınız.

False