GeriDekorasyon Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı?

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı?

Bebeğin ilk duyduğu ses annesinin kalbi, ilk gördüğü yer anne rahmidir. İlk dokunduğu yer de yine annesinin karnıdır. Bebek dünyaya geldikten sonra, kusursuz bir uyku için ihtiyaç olan tüm huzuru bebek odasında bulabilir.

Peki bebek odasını hazırlarken dikkat etmemiz gereken ayrıntılar nelerdir? Odanın genel renk seçimi, bebek yatağı, mobilya, halı ve aydınlatma olarak tercihimiz nasıl olmalı?

Öneri-1: Bebek odası ebeveyn odasına en yakın oda olmalı. Bebeği her an duyabilmesiniz. Bebek izleme cihazına sahip olsanız da, ağladığında en kısa zamanda onun yanında olmalısınız.

Pembe tonlarında bebek odaları, beyaz ve nude tonlarla kombinleniyor. Sade ama şık bir bebek odasında, tiril tiril perdeler, cibinlik ve kristal avizeler masumiyetle buluşuyor. Duvarlarda yumuşak hatlı beyaz çerçeve, emzirme koltuğunda pembe-beyaz yastıklar, ahşap zeminde şeftali tonlarında halı bütünleyici renk ve tasarıma eşlik ediyor.

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı

Öneri-2: Bebek odasında seçilecek halı toz tutmamalı, mikrop barındırmamalı ve bu nedenle makinede yıkanabilen halılardan tercih edilmeli.

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı

Gri tonlarında cool bir bebek odası yaratmak istiyorsanız işe duvarlardan başlayabilirsiniz. Beyaz, siyah ve gri mobilyalar mekanda bütünlük yaratırken, yuvarlak antrasit halı odaya işlevsellik katıyor. Cibinlik içine led ışık yerleştirme fikri, son zamanların yükselen eğilimi...

Öneri-3: Bebek odası duvarları onun gözlerini yormayacak ve ışığı direkt yansıtmayacak şekilde, pastel tonlarında seçilmeli.

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı

Mavi huzurun ve dinginliğin rengi... Bebek odalarında açık mavi sakin duvarlar, beyaz mobilya ve şifoniyerle buluşarak huzura davet ediyor. Zeminde odanın renk tonlarına uygun ayıcıklı halı, yıldızlı yastıkla sevimli bir atmosfer yaratıyor.

Öneri-4: Bebek mobilyası doğal malzemelerden yapılmalı. İşte bu sebeple ağaç ve masif ahşaptan imal edilen mobilyaları tercih edilmeli.

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı


Bebek odasında lila tonları, beyaz ve mint yeşili ile harika bir uyum yakalıyor. Romantik duygular barındıran lila tonları, kusursuz bir uyku için ihtiyaç olan tüm huzuru bebek odasına taşıyor. Bebeklerin saflığına ithaf edilen beyaz karyola, floral desenli yatak örtüleri ve kristal avize masumiyetin öne çıktığı bir dekorasyon anlayışına destek oluyor.

Öneri-5: Bebek odasında güvenlik önemli bir unsur. Odasındaki prizlere koruyucu kapak takmayı untumayın, tüm elektrik kablolarını gizleyin.

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı

Pantone 2017'nin rengini yeşil olarak belirledi. Bebek odalarında yeşil bitki desenli duvar kağıtları tropik ormanların ferahlığını hissettiriyor. Naturel dokuma kumaşlardan yastıklar, pirinç avize ve ecru battaniye doğallığın pozitif enerjisini yansıtıyor. Bebek odalarının olmazsa olmazı sallanan sandalye, ahşap zeminle bulaşarak rahatlama alanı yaratıyor.

Öneri-6: Bebek odasını sık sık havalandırabilmek için mutlaka penceresi olmalı. Temiz havanın girmediği, bir bebek odası çok sakıncalı

Bebek geliyor. Peki ya odası hazır mı

Lacivert çizgili ya da uzay temalı duvarlar özellikle erkek bebekler için keyifli bir odaya dönüştürmek üzere düşünülmüş. Lacivert tonlarıyla döşenen bebek odasında, ekose nevresim takımları yalın bir öneri sunarken, yıldızlı halı eğlenceli bir ambiyans yaratıyor.

False