GeriDekorasyon Bayram temizliği nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayram temizliği nasıl yapılır?

Bayram temizliği nasıl yapılır?

Temizlik yapmak, özellikle de tüm ailenin bir araya geldiği bayram zamanlarında oldukça önemlidir. İşte temizlik yaparken daha az yorulmanızı sağlayacak, işinizi kolaylaştıracak tüyolardan bazıları…

TEMİZLİK PROGRAMI YAPMAK

Eviniz için düzenli olarak haftalık ve aylık 2 ayrı temizlik programı hazırlamak bayram zamanlarında yükünüzü hafifletecektir. Örneğin; haftada bir banyoların temizlenmesi, aylık mutfak dolaplarının ve buzdolabının temizlenmesi gibi aşamaları içeren bir liste yaptığınızda evinizin her zaman temiz ve düzenli kalmasını sağlarsınız. Bayram temizliği öncesinde de yapmanız gereken işlerin bir kısmını çoktan elemiş olursunuz.

SIRALAMAYI DOĞRU YAPMAK

Öncelikle camlardan başlamak, daha sonra mutfak, salon ve diğer odaları temizlemek son olarak da banyo temizliği şeklinde bir sıralama yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.

KOLTUK TEMİZLİĞİ

Bayram temizliği yaparken en önemli noktalardan biri de koltuk temizliğidir. Koltuklarınızda eğer koruyucu bir örtü kullanmıyorsanız eski bir çarşafı nemlendirip koltuk minderleri üzerine sarın. Bir sopa ile mindere vurarak tüm tozunun nemli bez üzerinde biriktiğini göreceksiniz.

Bayram temizliği nasıl yapılır

SEHPA LEKELERİ

Sehpaların üzerinde bardak lekeleri birikmesi kaçınılmazdır. Bu lekeleri gidermek ise aslında oldukça kolay. Diş macununu lekelerin üzerine sürerek 5-10 dakika bekletin. Üzerinden nemli bezle sildiğinizde bu lekelerden kurtulacaksınız.

PARKE TEMİZLİĞİ

Parkelerin üzerine su ve kimyasal maddeler sürmek zaman içerisinde yıpranmalarına neden olur. Parkelerinizin temiz ve parlak görünmesi için silme suyuna bir kapak sirke koymanız yeterli olacaktır.

Bayram temizliği nasıl yapılır

BARDAK VE FİNCAN TEMİZLİĞİ

Özellikle cam bardaklarda ve fincanlarda oluşan su lekeleri kirli bir görüntüye sebep olur. Bu sorunu doğal yöntemlerle gidermek ise oldukça kolay. Limon kabukları ve tuz ile ovaladığınız cam ürünleri sıcak su ile durularsanız ışıl ışıl olmalarını sağlarsınız.

EVİNİZ MİS GİBİ KOKSUN

Evinizin temiz ve ferah kokması için ise yerleri sileceğiniz su içerisine birkaç damla çam yağı, portakal yağı veya lavanta yağı damlatmanız yeterli olacaktır.

PERDE TEMİZLİĞİ

Perdelerinizi çamaşır makinesinde düşük ısıda yıkayın. Yumuşatıcı bölmesine birkaç damla lavanta yağı damlatmanız güzel kokmalarını sağlayacaktır. Ayrıca perdelerinizi makineden çıkardıktan sonra henüz nemli haldeyken asarsanız ütülemenize gerek kalmayacaktır.

False