Ebru Üstek
Ebru Üstek
Ebru Üstek

At figürleriyle evinize asalet katmak için 5 öneri

Crealifetime blog yazarı Ebru Üstek en zarif, en sadık ve en duygusal hayvan olarak bilinen atların mekanlara nasıl farklı bir ruh katabileceğini yazıyor.

Haberin Devamı

Pek çok insanla, arasında duygusal bağ olduğu söylenen atlar, uzun yıllar boyunca insanın en yakın dostlarından biri olmuştur. Bazen en romantik öykülerde rol alan, bazen de çocukları kendine aşık eden atlar, diğer hayvanlardan çok farklıdır. İnsanlarla kurdukları eşsiz iletişim sayesinde pek çok hastalıkta şifa kaynağıdır.

At figürleri ile evinize asalet katmak için nasıl bir dekorasyon yapabilirsiniz?

ASİL EVLERİN STİL KODU: ATLAR

Bu tarzı kendi evlerinizde uygulamak için hazır mısınız?

1- DUVAR TABLOLARI

Dekorasyonda da atlar tüm mekanlara zarafet ve asalet katarak, kendi yaşam stilini yaratır. Duvarlarda yağlıboya tablolar, at gövdeli abajurlar, özel at baskılı tabaklar bu stilin karakteristiğidir aslında…

Deko-Not: Asil evler yaratmak için doğal ama yalın aksesuarlar kullanabilirsiniz. Zeminde ahşap ve mermer bu tarzı güçlendiren detaylardır.

Haberin Devamı

At figürleriyle evinize asalet katmak için 5 öneri

2- YASTIKLAR

Yaratıcılığa sonsuz bir zemin hazırlayan at figürleri dekorasyonda da kendini gösteriyor. Ecru, kahve ve oranj tonları dinginliğe davet ederken, püsküllü kadife yastıklar ve at nalından yapılmış şamdanlar mekanda muhteşem bir uyum sağlıyor.

Deko-Not: Sofranızda kullanacağınız şamdanlar ve mumlar doğal bir atmosfer yaratacaktır.

At figürleriyle evinize asalet katmak için 5 öneri

3- ABAJURLAR

At figürlerinin ya da nalların tasarım malzemesi olarak kullanıldığı abajurlar, evlerde asil bir hava estiriyor. Yine eskitme bir dresuar üzerine yerleştirilmiş Akdeniz tonlarında keten yastıklar bizi başka diyarlara götürüyor.

Deko-Not: Renk paletinde gri, kahve, ecru ve oranjın yer aldığı bu tarz evlerde seramik tabaklar asaleti simgeliyor.

At figürleriyle evinize asalet katmak için 5 öneri

 4- EKOSE KUMAŞLAR

İlhamını atlardan alan bu mekanlarda; doğal dokulu, ekose kumaşlara toprak tonları eşlik eder. Yastıklarda görülen at nalı, binici çizmesi, eyer ve kırbaç baskıları konseptin özgür karakterini yansıtır.

Haberin Devamı

Deko-Not: Eskitme kahverengi deriden yapılmış koltuklar bu stilin en önemli parçalarından biridir.

At figürleriyle evinize asalet katmak için 5 öneri

5- AT NALLARI

At nalı doğayı içeri davet eder… Evin kapısının üstüne nal asmak, evini ve içindekileri kötü güçlerden korumak eski bir gelenektir. At nalı koruyucu gücü, bolluğu, bereketi, iyi hali ifade eden uğur simgesidir.

Deko-Not: Doğal tonlardaki pufları sehpa gibi konumlayarak harika bir bütünlük yakalayabilirsiniz.

     At figürleriyle evinize asalet katmak için 5 öneri     

Kapı girişlerine asılan at nalı bolluğu, iyiliği ve koruyucu gücü temsil eder. Ay’ın hilal konumuna benzer şekliyle, nalın ‘U’ şeklinde asılmasının özel bir nedeni vardır. Bu sebeple at nalı kapının tam üzerinde ve uçları yukarı bakacak şekilde asılmalıdır ki; iyi şans nalın uçlarından aşağı akıp gitmesin.

Haberin Devamı

Haydi daha fazla beklemeden bir nal bulup kapının üzerine ya da bahçenize asın ve bekleyin. Size uğur getirsin.