GeriDekorasyon Ahşap mutfakların bakımı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ahşap mutfakların bakımı nasıl yapılır?

Ahşap mutfakların bakımı nasıl yapılır?

Mutfak için tasarlanmış bakımı ve temizliği en zor materyallerden birisi ahşap. Diğer materyallare göre daha farklı ve düzenli bakım ister. Bu bakımlar düzenli olarak yapılmadığında mobilyalarınızın kullanım süresi kısalacaktır. İşte ahşap mobilyalar bakımı ve dikkat edilmesi gerekenler...

Ahşap, bakımı ne kadar zor olsa da doğru kullanımda en uzun süreli kullanılabilecek eşyalardan birisi. Herhangi bir deforme sonucunda oluşabilecek sorunları, zımparalayarak veya vernikleyerek kullanım süresini uzatabilirsiniz. Bu nedenle dekorasyon yaparak ahşap kullanırsanız, alacağınız eşyaları ömür boyu kullanabilirsiniz.

KULLANACAĞINIZ MALZEMELER OLDUKÇA ÖNEMLİ

Ahşap çizilmeye ve deforme olmaya müsait bir yapı olduğu için kullanılan malzemeleri seçerken oldukça dikkatli olmalısınız. Temizleyeceğiniz bez ahşap üzerinde çiziklere sebep olmaması için mutlaka yumuşak yüzlü olmalı. Ahşap yüzeyleri temizlemek için mutlaka onlara özel üretilen temizlik malzemelerini kullanın. Böylece hem yüzey daha parlak gözükecek hem de herhangi bir zarar görmeyecektir. Eğer ahşap dolap kapaklarınıza sıçramış yağ lekeleri varsa yağ sökücü bir temizlik malzemesini sadece lekeli olan bölgeye uygulayın.
Ahşap mobilyalar genellikle herhangi bir boya işlemi uygulanmadan kullanılır. Bu nedenle güneş ışınları zamanla renklerinde bir değişiklik yaratabilir. Mobilyanızı konumlandırırken bunu düşünerek yaparsanız kullanım süresini uzatmış olursunuz. Eğer ahşap eşyanızda boya işlemi varsa mutlaka aldığınız yere danışıp temizliğini öyle yapmanız gerekiyor.

DÜZENLİ TEMİZLİK ŞART

Ahşap malzemelerde hava değişikliğine bağlı olarak deformeler yaşanabiliyor. Çok nemli veya kuru havalarda çatlama problemiyle karşılaşılıyor. Bu nedenle yemek yaparken mutlaka davlumbaz kullanmalısınız. En çok dikkat edilmesi gereken eşyalardan birisi kesinlikle ahşap tezgahtır. Düzenli olarak bakım malzemeleriyle temizlikleri yapılmalıdır. Mutfakta işinizi bitirdikten sonra mutlaka kuru bir bezle tezgah kurutulmalıdır. Bu tür tezgahlar için kolay ulaşılabilen ahşap yüzey yağları satılır. Bu yağlarla bakımları aksatmadan düzenli olarak yapmanız gerekir. Bu bakımları yaptıktan sonra bir süre tezgahı kullanmamanız gerekir. Bu nedenle gece yatmadan önce yaparsanız sizin sağlığınız açısından da bir tehlike yaratmayacaktır.

Aslında ne kadar gözünüzde büyüsede ahşap temizliği oldukça basit. Sadece düzenli bakım ister. Fakat, uzmanların söylediğine göre ahşap hem sağlık açısından en doğru tercih hem de kullanım süresi diğer materyallere göre oldukça uzun.

False