GeriDekorasyon 2018 çocuk odası dekorasyon trendleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2018 çocuk odası dekorasyon trendleri

2018 çocuk odası dekorasyon trendleri

“Çocuk odalarında geçen yıl trend, masumiyeti çağrıştıran pastel renkler iken bu yıl hardal rengi, mor gibi tonları bej, gri veya beyaz ile harmanlayabilirsiniz” diyen Mimar Figen Erdağ Demircan, 2018 çocuk odası dekorasyon trendlerini anlatıyor.

Çocukları odalarında rahat ettirmek, dingin bir oda sağlamak için bu yıl tabiat ana ön planda. Doğal malzemeler, tahta oyuncaklar, kamp alanı gibi düzenlenmiş bir çocuk odası, örneğin bir kamp çadırı onları bu yıl dış dünyadan uzaklaştıracak.

Mimar Erdağ Demircan; “Tek bir duvarı parlak bir renge boyamak, diğer duvarları nötr bir tonda bırakmak iyi bir seçenek olabilir. Bu yıl doğa bizi çocuk odalarında çağırıyorken, doğadan ilham alan her renk ve tasarım çocuk odalarına uygun olacaktır.” önerisini veriyor.

ÇOCUKLARI DOĞAYA BİRAZ OLSUN YAKINLAŞTIRMAK…

Mimar Figen Erdağ Demircan yeni çocuk odaları trendleri hakkında şu bilgileri veriyor:

Doğal çocuk odası teması elbette yıllardır aklımızda, ancak çocuklar gitgide doğadan daha fazla kopuk yaşadıklarından bu yıl en azından odalarında doğaya yakınlaştıran bir tema teknolojiden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Bu durumda ahşap yatak, saklama üniteleri, dolaplar, oyuncaklar, doğal tekstil ürünlerini araştırmaya başlayabilirsiniz. 

 

2018 çocuk odası dekorasyon trendleri
 

ÇOCUK ODASINA BİTKİLER YERLEŞTİRİN

Özellikle canlı bitkiler (bebek odalarına koymayın), çocuk odalarına doğallık hissini sağlayacaktır. Büyük yapraklı bitkiler, hatta bu senenin modası olan büyük yapraklı bir duvar kağıdı ile harika bir oda yaratmak mümkün. 

Bir küçük fikir de; bir duvara birlikte çiçekler, bitkiler çizmeniz. Birlikte yaptığınız bu faaliyet unutulmaz bir anı olacaktır. Çiçek, yaprak desenli yatak örtüleri, nevresim takımları, yastıklar odanın havasını birdenbire doğal bir alana çevirecektir.

BEBEK ODALARINDA TRENDLER

Kız çocuk için pembe, erkek çocuk için mavi renkli odaların sonu geldi. Bebekler çok çabuk büyürler; pembe veya mavi bir odayı birkaç sene sonra yenilemek zorunda kalmaktansa nötr bir renk seçerek, foksiyonel mobilyalar kullanarak fazla para harcamadan güzel bir oda yapabilirsiniz. Nötr derken elbette sıkıcılıktan bahsetmiyoruz; floral desenler, doğa renklerini kullanarak harika bir bebek odası yapmak mümkün. 

Bu odalarda bebekleri çağrıştıran aksesuarlar –mesela bir başucu lambası, bebek battaniyesi- kullanarak yine bebek odası olduğunu kolaylıkla hissettirebilir, gelecek yıllarda bu aksesuarları değiştirebilirsiniz.

2018 çocuk odası dekorasyon trendleri

MONTESORRİ METODUNU ÇOCUK ODALARINDA KULLANIN

Montesorri “Ne kadar az, o kadar iyi” der. Dolayısıyla kullanışlı, benzersiz, eğitici birkaç oyuncak yüzlerce oynanmayan oyuncaktan iyidir. Üstelik bu sayede çocuklarınıza eşyalarına değer vermeyi de öğretebilirsiniz. 

False