GeriDekorasyon 1+1 daireler için dekorasyon fikirleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

1+1 daire için dekorasyon fikirleri arıyorsanız, işinizi kolaylaştıracak harika önerilerimiz var! Metropol hayatının zorluğu, bekar ve az nüfuslu ailelerin sayısının artması nedeniyle 1+1 daireler oldukça popüler bir hale geldi. “Solo yaşam” diye tanımlanan hayat tarzı ile çok daha pratik ve kolay bir yaşama sahip olunabiliyor. Peki, geçmişten gelen alışkanlıklarımızı onlarca metrekarelere yayarken, 1+1 dairelere nasıl sığabiliriz? En önemlisi de 1+1 daire için hem kullanışlı hem şık bir dekorasyon nasıl yaratabiliriz?

1+1 DAİRELER İÇİN RENK SEÇİMLERİ

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

Akıllı ve yaratıcı dekorasyon fikirleri ile harika 1+1 daireye sahip olabilirsiniz. Her ne kadar metrekaresi küçük olsa da şık ve kullanışlı dekorasyon uygulamaları mevcut. Küçük dairenizin dekorasyon çalışmalarına başlamadan önce kullanmak istediğiniz renklere karar vermelisiniz.

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

Günışığının cimri olduğu bir daireye sahipseniz, açık tonları seçmenizi öneririz. Beyaz, somon ya da ekrunun yanı sıra gri, mavi, yeşil ve sarının açık tonlarını kullanabilirsiniz. Aynalar ise ışığı ve derinliği artırmak için imdadınıza koşacaktır.

1+1 DAİRELER İÇİN MOBİLYALARDAN YARDIM ALIN

Açık mutfakların kurgulandığı 1+1 dairelerde kullanım alanlarına göre ayırarak farklı uygulamaları hayata geçirebilirsiniz. Örneğin yemek ve oturma alanlarını ayırmak için mobilyalardan yardım alabilir, renk oyunları yapabilirsiniz.

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

Mutfağınızla oturma alanını ayırmanın en kolay çözümü bir yemek masası kullanmaktır. Metrekarenin izin verdiği ölçüde masanın büyüklüğüne karar verebilirsiniz. Alanınız yeterli değilse, eni dar bir yemek masasını bar tabureleriyle kullanmak iyi bir fikir olacaktır.

 

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri
 

Eğer alan izin veriyorsa, mutfak ve oturma alanını bölmek için bir ada kurgulayabilirsiniz. Böylelikle mutfak için ekstra bir alan kazanmış olursunuz. Pek çok farklı ölçülerde mobilya bulabileceğiniz gibi uygun maliyetlerle özel bir tasarım masa da yaptırabilirsiniz.

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

DEPOLAMA ALANI YARATIN

Evinizin dekorasyonunu için alışverişe çıkmadan önce mutlaka tüm ölçüleri doğru aldığınızdan emin olun. Yaşayacağınız hayal kırıklığı başınızı ağrıtabilir. 1+1 dairenin her metrekaresini kullanabilmek için akıllı ve yaratıcı dekorasyon fikirleri kullanmak oldukça önemli.

 

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri
 

Satın alacağınız mobilyaların kullanışlı olmasına dikkat edin. Örneğin koltuk seçimini yaparken, yataklı olanları tercih edebilirsiniz. Böylelikle misafirleriniz için bir yer elde edebilirsiniz. Ya da orta sehpa seçiminizi, aynı zamanda depolama alanına sahip olanlardan yana yapabilirsiniz. En fazla ihtiyaç duyulan konulardan biri de depolama alanlarıdır. Bu nedenle küçük dairenizde depolama alanı yaratabileceğiniz her alanı değerlendirmelisiniz. Kapı üzerinde kurgulayacağınız dolaplar, sandıklı mobilyalar, raflar, hayat kurtarıcı olabilir.

 

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

 Günümüzde akıllı mobilya tasarımları oldukça geniş seçenekler sunuyor. Kullanışlı mobilyalarla hayatınızı pratik bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca duvarlarda, tabandan tavana gizli dolaplar kullanarak evinizi daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

1+1 daireler için dekorasyon fikirleri

1+1 daire için dekorasyon fikirleri arıyorsanız, sizin için seçtiğimiz örneklere göz atabilirsiniz. Renk seçiminden mobilya stillerine, aksesuarlardan yaratıcı dekorasyon uygulamalarına dek pek çok konuda size ilham verecektir.

False