GeriAlışveriş Yeni trend: Anne sütünden mücevher!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni trend: Anne sütünden mücevher!

Yeni trend: Anne sütünden mücevher!

Amerika’da annelerin trendi haline gelen anne sütünden ve bebek saçından yapılan mücevherler artık Türkiye’de! Birçok anne tarafından ileride coçuklarına bırakabilecekleri harika bir hatıra olarak görülen anne sütünden ve bebeklerinin ilk saçından yapılan mücevherleri iki Türk kadın girişimci yarattıkları “Milky Jewels” markası ile tamamen el yapımı olarak üretiyor.

Kuruculardan birisinin fikri internette görüp kendisi icin bir ürün yapmak istemesiyle yola cıkan ikili, aylar süren denemelerin ardından doğru formüle ulaşmışlar. Kendilerine yaptıkları ürünü Türkiye’de yapan başka bir tasarımcı bulunmadıgını gören girisimciler sirketlerini kurarak marka olma yoluna gitmisler.

Sütün kimyasallara nasıl bir tepki verdiğinin anlaşılması icin aylarca gözlem gerektiğini vurgulayan ikili doğru sonucu alana dek numuneleri gözlemlemiş ve farklı methot ve kimyasallar ile çeşitli denemeler yapmışlar.

Tasarımlarının sadece süt ile sınırlı kalmadığını belirten girişimciler, sütü olmayan veya süt koyulmasını istemeyen kişiler icin sadece sevdiklerinin DNA’sını taşıyan saç örneğini de mücevher haline getirebiliyorlar.

Müşterilerinin büyük kısmının , emzirme serüveninin bir hatırası olarak kalması icin , anne sütü ve bebeğin ilk kesilen saçı ile sipariş veren annelerden oluştuğunu söyleyen girişimciler son dönemlerde eşlerine hiç unutamayacakları bir süpriz yapmak isteyen babalar tarafından da siparişler aldıklarını belirtiyorlar.

Yeni trend: Anne sütünden mücevher

“Bebeğin ilk saç hatırası gibi atmaya kıyılamayan özel parçaları müşterilerimiz bizlere kargo yolu ile yolluyor, biz de onlara ömürlük aile yadigarlarını hazırlıyoruz. Son zamanlarda çoçuklarına da kendilerinden hatıralar bırakmak isteyen ebeveynler kendi saçlarını da bebeğin saçı ile beraber gönderiyorlar. Avrupa’dan siparişler almaya başladık, ilk ürünlerimiz hazırlanıp yola çıktı bile… ”

Tasarımları arasında kolye, yüzük, bileklik ve kol düğmesi gibi çeşitler olan markanın ürünlerinin tamamı 925 ayar gümüş olarak kendi atölyelerinde gümüş ustaları tarafından üretilmektedir.

Yeni trend: Anne sütünden mücevher

Aralarında unlu blogger’ların da bulundugu bircok kişiye ürün tasarlayan girisimciler bugunlerde yeni modellerini görücüye cıkartmak icin calısıyorlar. Markanın tasarımlarına Instagram ve facebook adreslerinden göz atabilirsiniz:

Instagram: milky_jewels

Facebook : Milky Jewels

False