GeriAlışveriş Doğal tarım, yerli üretim: Hero Baby'nin organik dünyası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğal tarım, yerli üretim: Hero Baby'nin organik dünyası

Doğal tarım, yerli üretim: Hero Baby'nin organik dünyası

Hero Baby, ülkemizin verimli topraklarında doğal tarım yöntemleri ile yetiştirilen ürünlerle hazırladığı organik ek gıda serisini ailelerin beğenisine sundu.

130 yılı aşkın tecrübesiyle Hero Baby, gerçekleştirdiği bir etkinlik ile tahıllı kaşık mama ve kavanoz mama kategorilerindeki ürünlerini tanıttı.

YEREL ÜRETİCİ, DOĞAL TARIM, KONTROLLÜ ÜRETİM

Niğde, Adana, Tokat, Batman gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan, şehir, otoyol ya da sanayi gibi endüstriyel alanlardan uzak yerleşkeli 140’tan fazla bahçede, yerel çiftçilerin doğal tarım yöntemleri ile yetiştirdiği meyve ve sebzeler ile hazırlanan Hero Baby organik mamaları, Hero Baby’nin Ankara’da bulunan iki adet fabrikasında üretiliyor.

Üretim süreci, kış mevsiminde bahçelere gerçekleştirilen kontrol amaçlı ziyaretlerle başlıyor. Her bahçeden alınan meyve ve sebze numumelerine, laboratuvar ortamında ilaç kalıntısı analizleri uygulanıyor; sadece ilaç kalıntısı olmayan bahçelerden hasat edilen meyve ve sebzeler üretimde kullanılıyor. Ayrıca, hasat edilen meyve ve sebzelerin püre haline getirilmelerine kadar geçen sürede de tüm süreçler kontrol ediliyor, ilaç analizleri tekrarlanıyor ve sadece temiz sonuç alan ürünler bebek maması üretiminde kullanılıyor. Tüm süreç boyunca toplamda 530’dan fazla analiz uygulanıyor.

Doğal tarım, yerli üretim: Hero Babynin organik dünyası

HERO BABY’DEN YERLİ ÇİFTÇİ İÇİN DOĞAL TARIM TEKNİKLERİ

Hero Baby, senelik gerçekleştirdiği eğitimler ile yerli çiftçilerle doğal tarım yöntemlerini paylaşıyor. Her sezon başında çiftçilerle bir araya gelerek önceki sezonun değerlendirmesi yapılıyor; ardından da bebek maması için uygulanması gereken doğal tarım teknikleri çiftçiler ile paylaşılıyor. Her yıl yaklaşık 200 aile çiftçisi, doğal tarım teknikleri konusunda eğitiliyor.

Bahçelerde kullanılan doğal tarım teknikleri kapsamında, ürün verimliliğinin artması için arılı tarım da teşvik ediliyor.

HERO BABY ORGANİK ÜRÜN SERİSİ

Hero Baby’nin ürün portföyünde organik tahıllı kaşık mamaları ve organik kavanoz mamaları bulunuyor. Türkiye piyasasındaki trendleri ve tüketicilerin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini; bu doğrultuda da gerçekleştirdikleri inovatif çözümler ile ailelere güvenilir ek gıda alternatifleri sunduklarını söyleyen Hero Baby Türkiye Pazarlama Müdürü Şirin Işık, organik ürün serisi ile ilgili şunları söyledi:

Doğal tarım, yerli üretim: Hero Babynin organik dünyası

“Hero Baby olarak Türkiye’de doğal tarım yöntemleriyle yetiştirilen en temiz sebze ve meyveleri, hiçbir koruyucu ya da renklendirici katkısı olmadan besleyici ve sağlıklı ek gıda alternatiflerine dönüştürüyoruz. Bebek ve çocuk ek gıdası konusunda ailelerin sahip olduğu hassasiyetlerin farkındayız, bu nedenle üretim süreçlerimizin her adımını çok yakından takip ediyoruz. Ürünlerimizin hiçbirinde koruyucu ya da renklendirici bulunmuyor, kavanoz mamalarımızın üretiminde evde konserve yönteminde olduğu gibi kapaklar vakumlanarak kapatılıyor. Bu sayede raf ömrünün sonuna kadar taptaze kalıyor. Ayrıca bebeklerimizin damak zevklerine ve gelişimlerine hitap edecek yeni ürünler konusunda da durmadan çalışıyoruz. Bu sene lansmanını gerçekleştirdiğimiz İlikli Kemik Sulu Sebze Püresi serimiz ve Şeker İlavesiz Organik Sütlaç mamamız, bu inovatif çalışmalarımızın ilk meyveleri oldu. Bu alanda hem ihtiyaca hem de damak tadına yönelik yeni ürünlerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

False